Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nästan var fjärde anställd sjuk av jobbet

Allt fler anställda inom hotell- och restaurangbranschen får psykiska och fysiska besvär av sitt arbete. Serveringspersonal och kockar är två av de hårdast drabbade yrkesgrupperna.

Publicerad 21 oktober 2004

De vanligaste krämporna som drabbar de anställda är rygg- och nackbesvär, värk i axlar och sömnsvårigheter. Orsakerna är främst påfrestande arbetsställningar, tunga lyft och stress.
– Man jobbar under dygnets alla timmar och i skift som kan ge sömnbesvär. Servitriserna drabbas ofta av värk på grund av den hårda belastningen när de bär mat och dryck fram och tillbaka under långa tidsintervall, säger Dan Fransson, ombudsman och arbetsmiljöansvarig på Hotell- och restaurangfacket.

Uppgifterna finns i en ny rapport från Arbetsmiljöverket. Statistiska centralbyrån, SCB, har intervjuat 22 000 svenskar med olika yrken.
Jämfört med andra branscher är vissa yrkesgrupper inom hotell- och restaurang hårt drabbade av dålig arbetsmiljö. Kvinnliga kockar eller kokerskor är till exempel den yrkesgrupp som har högst sjukfrånvaro. 35 procent av dem har gått sjukskrivna på grund av arbetsrelaterade fysiska eller psykiska problem, och då är rena arbetsplatsolyckor inte inräknade.

– Problemen för de anställda har varit liknande i många år utan att någonting har gjorts. Och i de fall där man har åtgärdat arbetsmiljöproblemen så har man samtidigt skruvat upp arbetstempot, så ingenting har egentligen hänt, säger Dan Fransson.
Enligt honom finns det oerhört mycket att göra för att förbättra arbetsmiljön. Till exempel borde trappor inte få förekomma på restauranger, porslin borde inte få väga hur mycket som helst och tunga lyft skulle kunna rationaliseras bort.
– Men branschen dras med dålig lönsamhet. När det är ont om pengar blir det svårare för oss att driva igenom förbättringar, säger Dan Fransson.

Arbetsrelaterade skador inom hotell- och restaurangbranschen:
* Ryggbesvär: 10 procent av både kvinnor och män
* Ont i axel, arm: 6 procent av männen, 9 procent av kvinnorna
* Sömnbesvär:   6 procent av männen, 7 procent av kvinnorna
* Ont i hand, handled: 3 procent av männen, 5 procent av kvinnorna
* Hals- och nackvärk: 2 procent av männen, 5 procent av kvinnorna
* Hudöverkänslighet: 2 procent av männen, 4 procent av kvinnorna
* Problem med höfter och ben: 3 procent av både kvinnor och män
* Allergi: 1 procent av männen, 2 procent av kvinnorna

Orsaker till skadorna:
* Påfrestande arbetsställningar: 10 procent av männen, 11 procent av kvinnorna
* Stress, psykiska påfrestningar: 10 procent av männen, 8 procent av kvinnorna
* Tunga lyft och liknande: 9 procent av både kvinnor och män
* Kemiska ämnen:   2 procent av både kvinnor och män
* Buller: 1 procent av både kvinnor och män
* Mobbning, trakasserier: 1 procent av männen.
* Andra orsaker: 4 procent av männen,   3 procent av kvinnorna

Så har de arbetsrelaterade besvären ökat i branschen:
* 1995-1996: 16 procent av männen, 20 procent av kvinnorna
* 1997-1998: 14 procent av männen, 20 procent av kvinnorna
* 2001-2002: 20 procent av männen, 22 procent av kvinnorna
* 2003-2004: 23 procent av männen, 23 procent av kvinnorna

Källa: SCB och Arbetsmiljöverket. Tabellerna över olika arbetsrelaterade besvär och orsaker gäller åren 2001-2004. Siffrorna anger hur stor andel av de anställda som upplever att de har fysiska eller psyksiska besvär av arbetet. Rena arbetsplatsolyckor är inte inkluderade i statistiken.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter stängning

Snabb omställning för snabbmatsrestauranger

Från och med måndag ska inget serveringsställe hålla öppet efter 20.30. Nu är oron stor bland anställda på bland annat snabbmatskedjor.

Publicerad 26 februari 2021 Kommentera
Snabb omställning för snabbmatsrestauranger
Takeaway blir fortsatt möjligt, men från den första mars ska alla serveringsställen i övrigt hålla stängt efter klockan 20.30. Foto: Colourbox

I onsdags presenterade Folkhälsomyndigheten nya restriktioner. Bland annat berörs matställen på handelsplatser, där serveringen kraftigt ska begränsas.

Dessutom meddelade myndigheten att alla serveringsställen, inte bara de med utskänkningstillstånd, ska hålla stängt efter 20.30.

– Det är klart att det är viktigt att bekämpa smittspridningen. Men det här är ytterligare ett slag för vår näring som innebär att folk riskerar att bli av med jobbet, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Det är fortfarande tillåtet att erbjuda takeaway efter halv nio på kvällen. På Max restauranger jobbar man med att ställa om.

– Vi lyssnar och tar in direktiven som regering och myndigheter kommer med och behöver nu snabbt vidta åtgärder för att stänga våra restauranger för sittande gäster tidigare, säger Charlotte Zetterlund, kedjans personalchef, i ett mejlsvar till Hotellrevyn.

I nuläget ser inte kedjan några behov av personalminskningar, men man utesluter det inte om situationen förvärras och det kommer fler restriktioner.

Charlotte Zetterlund säger att man hade önskat mer tydlighet från regeringens sida i kommunikationen med branschen.

– Det hade varit lättare för oss att vidta åtgärder om direktiv och instruktioner varit klarare.

Erica Edberg. Foto: Elis Hoffman

På McDonald’s i Skåne blev oron stor när Folkhälsomyndigheten presenterade de nya bestämmelserna.

– Det är jättemånga som har hört av sig. Det är en oro att man inte kommer att få sina timmar och att det kommer att bli schemaändringar fram och tillbaka, säger Erica Edberg, platsombud på McDonald’s i Eslöv och ledamot i HRF:s avdelningsstyrelse i Syd.

Malin Ackholt hade önskat bättre framförhållning och klarare besked.

– Vi vet att det kan komma ytterligare restriktioner med kort varsel. Detta slår rätt in i våra medlemmars privatekonomi.

 

Nyheter AVTAL 2020

Sista avtalet på plats

I går tecknade HRF och Almega Tjänsteföretagen ett nytt avtal för anställda på bingohallar. Därmed är alla förbundets kollektivavtal klara.

Publicerad 25 februari 2021 Kommentera
Sista avtalet på plats
Avtalet för anställda på bingohallar är klart. Foto: Kicki Nilsson
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Det nya avtalet gäller från den 1 januari 2021 till den 30 november 2023, och innehåller löneökningar i två steg. Den första höjningen sker i juli 2021 och motsvarar 736 kronor per månad för en heltidsanställd. Den andra höjningen på 598 kronor sker den 1 december 2022.

Även i övrigt följer det nya bingoavtalet HRF:s andra kollektivavtal, säger förbundets avtalssekreterare Per Persson.
– Vi har fått ut det vi ska enligt samordningen.

Därmed är det sista kollektivavtalet tecknat. Per Persson tycker att en av denna kollektivavtalsrörelses största vinster är de tidigarelagda pensionsinbetalningarna.
– Det är den största satsningen på ungdomar kanske någonsin. Det är en stor grej. 24-åringarna kommer kanske inte tacka oss nu, men om 40 år kommer det att göra skillnad.

Även om avtalsrörelsen nu är över för denna gång, så finns det en hel del arbete kvar att göra, säger Per Persson.
– Nu har vi uppföljningsarbetet kvar att göra, att hantera det som förbundet har förhandlat fram. Vi har en rad arbetsgrupper som ska jobba med olika saker.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter STÖD

Efterlängtat besked om stöd

I dag meddelade regeringen att verksamheter som tvingas stänga av smittskyddsskäl ska kunna få lönekostnaderna täckta av staten. HRF välkomnar beskedet.

Publicerad 23 februari 2021 Kommentera
Efterlängtat besked om stöd
HRF:s ordförande Malin Ackholt välkomnar dagens besked från regeringen, som innebär mer stöd till företagen. Foto: Mostphotos, Peter Jönsson

I januari antogs den pandemilag som gör det möjligt för regeringen att fatta beslut om att vissa näringsverksamheter ska hålla stängt. I dag presenterades en ändring i det ekonomiska stödpaket som beslutats tidigare. Nyheten innebär att de anställdas löner ska räknas som fasta kostnader, och därmed täckas upp till hundra procent vid en nedstängning.

– Det är glädjande information regeringen kommer med i dag. Det är högst rimligt, så att våra medlemmar kan behålla jobben, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Hon gläds också åt beskedet att företag från och med torsdag ska kunna söka omställningsstöd för perioden augusti–december 2020.

– Stödet hjälper företagens likviditet. Det är synd att det har tagit tid, men det är bra att det kommer. Nu måste pengarna ut, det är väldigt efterlängtat.

Finansminister Magdalena Andersson sade vid en pressträff att de ekonomiska stöden vuxit i omfattning sedan pandemins start, för att nu uppgå till nästan det dubbla jämfört med för ett år sedan.

– Anledningen till att vi gör det här är ju att vi ser ljuset i tunneln, nämligen vaccinet. Och vi vill ju att samhället ska stå redo, att ekonomin ska stå redo att starta upp när smittan trycks ned.

Ingår i temat: Coronakrisen 116 artiklar

Alla artiklar i temat (113 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här