Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Mer i lön från och med i morgon

Nu får anställda på nöjesparker, Samhall, Casino Cosmopol och bingohallar mer betalt för sitt jobb. Från 1 april gäller höjningarna.

Publicerad 31 mars 2003

Den 1 maj höjs lönerna för de flesta hotell- och restauranganställda. Men för några grupper höjs lönen redan från och med i morgon ? 1 april.

Nöjesparker
Minimilönerna på lek- och rekreationsparker höjs med mellan 1:44 och 2:96 i timmen beroende på ålder, anställningstid och arbetsuppgift. Dessutom finns en lönepott som är 3,3 procent av lönen som ska fördelas lokalt vid företaget. Ob-ersättningen höjs med 49 öre till 16:22 per timme. Som obekväm arbetstid räknas hela lördagen, söndagen, helgdagsaftnar och helgdagar.
Avtalet har slutits mellan Tjänsteföretagens arbetsgivarförbund och Musikerförbundet. Det gäller till den 31 mars nästa år. HRF har tagit över avtalet från Musikerna och ska förhandla nästa gång.
Här är de nya minimilönerna, som gäller från 1 april>>

Handeln
De utgående lönerna på varuhusrestauranger höjs med 400 kronor för alla anställda. Den lägsta lönen, tarifflönen, höjs med 625 kronor. Dessutom finns en lönepott på 1:31 i timmen som fack och arbetsgivare ska förhandla om lokalt.
Semesterlönen höjs, så att den blir minst 945 kr/dag för den som har två års branschvana. För den som har kortare vana, men har fyllt 18 år, blir semesterlönen minst 815 kr/dag.
Avdraget för kost på arbetsplatsen höjs med en 50-öring till 29:50 per dag.
Avtalet gäller till och med 31 mars nästa år. Det har slutits mellan Sveriges Handelsarbetsgivare och Hotell- och restaurangfacket.
Här är de nya minimilönerna, som gäller från 1 april: >>

Bingohallar
Lönerna på bingoföretag höjdes med 3:20 i timmen från 1 april.
Här är den nya lönetabellen:
Fyllt 18 år: timlön 79 kr
6 mån vana: timlön 81 kr
1 års vana: timlön 82 kr
2 års vana: timlön 83 kr
3 års vana: timlön 85 kr
4 års vana: timlön 87 kr
5 års vana: timlön 90 kr

För att få räkna ett års vana ska man ha arbetat minst 1 000 timmar. Även andra jobb med kundkontakt och ansvar för pengar kan få räknas som branschvana.
Avtalet gjordes upp mellan Tjänsteföretagens Arbetsgivarförbund och Musikerförbundet. Nu har HRF tagit över detta avtal. Avtalet gäller till den 31 mars nästa år och nästa gång blir det HRF som får förhandla.

Höjda löner på Cosmopol
Lönerna på Casino Cosmopol höjs med minst 300 kronor i månaden för en heltidsanställd den 1 april. Totalt finns en lönepott på lägst 3,1 procent, som ska fördelas vid lokala förhandlingar.
1 april höjs också minimilönen för nyanställda med 500 kr/mån till 14 000 kronor.
Avtalet har slutits mellan Almega Tjänsteförbunden och HRF, HTF och Civilingenjörsförbundet. Det gäller till den 31 mars nästa år.

Samhall
Lönerna på Samhall höjdes med 340 kronor i månaden den 1 april. För nyanställda med introduktionslön blev höjningen 333 kr. Lönerna sätts efter ett kollektivavtal. Där finns tre steg ? a, b och c. De allra flesta står på lägsta steget, a, där lönerna ligger mellan 13 530 kronor och 14 040 kronor i månaden.
Avtalet gäller till och med 31 mars 3004.
Avtalet för Service och tjänster har slutits mellan Almega Samhallsförbundet och fyra olika fackförbund: Fastighets, Handels, Hotell- och restaurang och Kommunal.
Avtalet gäller till och med 31 mars 3004. Detta avtal för Service och tjänster har slutits mellan Almega Samhallsförbundet och Fastighets, Handels, Hotell- och restaurang och Kommunal.
Här är de nya minimilönerna, som gäller från 1 april: >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här