Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Många frågar om solskensavtal

LO:s hjälptelefon har under sommaren fått många frågor från sommarjobbare som bara får jobba när det är bra väder. En stor del av samtalen kommer från hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 12 augusti 2015
Många frågar om solskensavtal
Arbetsgivare skickar hem sommarjobbare när det regnar. Foto: Colourbox
inlinebild
HRF:aren Mathias Westbrand-Emilsson deltog i LO-kampanjen. Foto: Ann Patmalnieks

I år har LO:s hjälplinje för sommarjobbare fått betydligt fler frågor om så kallade solskensavtal än förra året.
– Det beror så klart på vädret. Förra sommaren minskade frågorna om solskensavtal så fort det blev varmare, säger Malin Djuse, ungdomssekreterare på LO.

Alla som har ett avtal som säger att de ska jobba ett visst antal timmar ska få göra det oavsett väder. Är man behovsanställd finns inte den garantin, men då ska de anställda heller inte schemaläggas, påpekar Malin Djuse. Det är inte ok att först skriva upp någon på ett pass och sedan skicka hem personen för att det börjar regna.

Hittills i sommar har närmare 1 200 personer ringt till LO:s  telefonlinje.  En stor andel är anställda inom hotell- och restaurangbranschen, där det finns gott om sommarjobb.
I början har många frågor om lönen.
– De undrar om det har blivit rätt och vill veta vilken lön de bör ha.
Arbetstider och anställningsbevis är andra vanliga ämnen. Sommarjobbarna kan ha blivit lovade andra tider än vad de sedan får i praktiken.
Den fjärde vanligaste frågan är vad som gäller för att säga upp sig.
– Det handlar om allt från att de själva har hittat ett roligare jobb, till att de vantrivs och far illa, säger Malin Djuse.
Mot slutet av sommaren räknar hon med att det kommer bli en ny topp för hjälptelefonen med frågor om semesterersättning.

LO driver även kampanjen Facket på sommarjobbet, där distrikten åker runt till arbetsplatser. En av dem som har deltagit är Mathias Westbrand-Emilsson, servitör och ledamot i Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse. Han var med och besökte arbetsplatser i Umeåtrakten.
– För en del funkade sommarjobbet bra, de tyckte att det var kul att komma ut och jobba. Andra var väldigt pressade, säger Mathias Westbrand-Emilsson.

Många ungdomar hade aldrig hade haft kontakt med facket, en del visste inte ens vad det var. Mathias Westbrand-Emilsson funderar över hur HRF ska kunna göra facket mer tillgängligt för sommarjobbarna.
– Jag ser ett behov av nya lösningar, kanske en ny medlemsform, som passar dem som inte jobbar hela året men som inte kan vara studerandemedlemmar. Jag vet inte hur det skulle lösas, men man vill ju inte betala hela året om man bara jobbar vissa perioder eller enstaka dagar.

Malin Djuse på LO har noterat att det ser ut att vara fler äldre utan fast jobb som tar sommarjobb.
– Ett distrikt hade till och med mött pensionärer som sommarjobbade. Vi stöter på fler som är stand-by hela året och passar på att sommarjobba för att tjäna ihop en slant. Vi ser också praktikanter som gör rena arbetsuppgifter utan att vara avlönade, berättar Malin Djuse.

Om sommartelefonen

Fackets hjälptelefon, 020-56 00 56, har öppet året runt, men på sommaren vänder den sig särskilt till dem som har frågor om sommarjobb. De som ringer är oftast unga och sällan med i facket. Märker de som svarar att det rör sig om kollektivavtalsbrott hänvisar de vidare till respektive fack.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter HÄLSA

Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden

Kvinnliga städare och restaurangbiträden ligger på topp tre för risken att drabbas av diabetes, visar en ny studie från Karolinska Institutet.

Publicerad 20 september 2019 Kommentera
Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden
Personer med diabetes måste mäta sitt blodsocker regelbundet. Foto: Hsyncoban/Istockphoto

Kvinnliga städare samt köks- och restaurangbiträden hör till de tre yrken som har högst risk att drabbas av typ 2-diabetes. De har omkring tre gånger högre risk än lärare och sjukgymnaster. Det visar Karolinska Institutets studie av 30 olika yrkesgruppers risk att få sjukdomen.

Stress och oregelbundna arbetstider kan bidra till detta. Men forskarna menar också att det handlar om vilka levnadsvanor man har. Övervikt, dålig kondition och rökning kan påverka.

Om sjukdomen

Typ 2-diabetes är en sjukdom som är allvarlig eftersom den kan leda till komplikationer, hjärtkärlsjukdom och för tidig död. Omkring 7 procent av befolkningen har diabetes.

 

Högst risk bland kvinnor har fabriksarbetare, till exempel handpaketerare.

Bland männen är risken högst för fabriksarbetare och fordonsförare. Manliga städare och restaurangbiträden kom inte med i undersökningen eftersom de inte hör till de 30 vanligaste yrkena för män.

Här skriver Karolinska Institutet om undersökningen.

Nyheter AVTAL 2020

HRF laddar för avtalsrörelse

Hotell- och restaurangfacket rustar för avtalsrörelse. En de viktigaste frågorna är att stoppa den negativa löne­glidningen, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
HRF laddar för avtalsrörelse
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet, säger Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Den sista mars nästa år går HRF:s största kollektiv­avtal ut, det så kallade Gröna riks-avtalet med Visita. Arbetet för ett nytt avtal är redan i full gång. Förbundets avtals­sekreterare Per Persson är taggad.
– Det här kommer att bli jätte­spännande. Men vi har många steg kvar innan vi har ett nytt avtal.

Ett avgörande steg tas i oktober. Då ska LO-förbunden besluta om de ska samarbeta i avtalsrörelsen. Per Persson säger att HRF vill se en LO-samordning.
– Jag ser det som uteslutet att inte ha en samordning. Vi behöver det. Vi misslyckades ju att få ihop den 2012, och vi klarar det säkert en gång till. Men över tid gör vi inte det. Vi är beroende av varandra.

Åtta viktiga steg mot avtal

  • 23 oktober. LO:s representantskap ska besluta om förbunden ska ha en samordning i avtalsrörelsen. Här sitter representanter från HRF och de andra LO-förbunden.
  • 31 oktober–21 november. Lokala avtals­konferenser hålls i HRF:s åtta avdelningar. Här kan medlemmarna lämna ändrings­förslag och diskutera avtalet.
  • 22 november. Sista dagen att lämna ändringsförslag via HRF:s hemsida. Alla medlemmar har möjlighet att ge förslag på vad förbundet ska ställa för krav i avtalsrörelsen.
  • 22 januari. HRF:s avtalskrav fastställs vid den stora avtals­konferensen.
  • 3 februari. Hotell- och restaurang­facket och arbetsgivarorganisa­tionen Visita utväxlar avtalskrav med varandra.
  • 20 februari–31 mars. Förhandlingar mellan HRF och Visita.
  • 31 mars. Det så kallade Gröna riks-­avtalet ­mellan HRF och Visita går ut. Flera av HRF:s andra kollektivavtal löper också ut då och ska förhandlas under våren.
  • 1 april. Nytt kollektivavtal på plats?

Ett andra viktigt steg tas i november då HRF:s lokala avtalskonferenser hålls. Där träffas medlemmar från förbundets åtta avdelningar för att diskutera avtalskrav. Per Persson säger att det, förutom lönefrågan, finns gott om frågor att jobba med.
– Det är många viktiga kärnfrågor som anställningsformer, arbetstider, arbetsmiljö. Men vi kommer att behöva prioritera.

En viktig fråga, kanske den viktigaste, handlar om den negativa löneglidningen i branschen, säger Per Persson. I praktiken får HRF:s medlemmar inte ut hela den löne­ökning som förhandlats fram under de senaste avtalsrörelserna.
– Vi ser att det finns ett mönster där arbetsgivare ger mycket pottpengar till folk som inte har tillsvidareanställningar eller som de vet ska sluta inom kort. Det måste vi hitta ett sätt att komma åt. Det är en väldigt viktig fråga. Det är något jag tänker prata om hela vägen fram till nytt avtal.

Under förra avtalsrörelsen, år 2017, var HRF tvungna att varsla om strejk för att få igenom sina krav. En av knäckfrågorna var den låglönesatsning som LO-förbunden hade enats om i sin samordning.
Per Persson har inte alltför stort hopp om att Visita har ändrat inställning i frågan inför årets avtalsrörelse.
– Jag vill inte tala för dem, men om man tittar på hur de ställde sig 2017 så var Visita starkt emot en låglönesatsning. Jag tvivlar på att de har ändrat uppfattning om det.

– Mitt mål är att vi ska få avtal som är så bra som möjligt för alla medlemmar, att vi får en schyst löneökning och att vi får förbättringar på allmänna villkor. Det tror jag att vi klarar.
Men för att nå dit behöver alla HRF-medlemmar hjälpas åt, säger Per Persson.
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet.

Nyheter TÄVLING

Hallå där, Vendela Molin

Vendela Molin går tredje året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Stockholms hotell- och restaurangskola. Under finalen i Årets kock var hon commis till finalisten Jonas Lagerström från Restaurant Etoile.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
Hallå där, Vendela Molin
Vendela Molin assisterade finalisten Jonas Lagerström. Foto: Samuel Unéus

Hur hetsigt var det i tävlingsköket?
– I början tyckte jag att vi hade all tid i världen, men mot slutet skulle det gå fort så då blev det stressigare.

 Vad var roligast?
– Uppläggningen är jätterolig för man ser det man jobbat med hela dagen komma till liv. Sedan är det så inspirerande att se andra kockar jobba, hur de kan skapa rätter av det de får. Det var också roligt att få jobba med Årets kockelev den andra dagen. Vi fick råvaror som blev över från första dagen och slängde ihop lite rätter som vi bjöd publiken på.

Om tävlingen

Finalen i tävlingen Årets kock avgjordes 12–13 september. Martin Moses, SK Mat & människor, Göteborg, tog hem segern. Elever från Stockholms Hotell- och Restaurangskola och Smedensskolan, Smedjebacken, assisterade kockarna.

Något som var knepigt?
Ibland var det lite svårt att veta vad man skulle göra, men Jonas var jättesnäll och jag hade av en slump jobbat med honom i kvalet också. Man vill inte göra något fel, det är ju finalisternas dröm att vara där.

Hur känns det så här efteråt?
– Det var once in a lifetime, jag kommer inte att få den chansen igen. Det är en jättebra erfarenhet att ha om man själv är intresserad av att tävla.

Fråga om jobbet.
81
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här