Nyheter världen
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Maldiverna inget paradis för hotellanställda

Uteblivna löner, olagliga avskedanden och tvång att gå på möten till stöd för regimen. För hotell- och restaurangpersonal är Maldiverna långt ifrån paradiset.

Publicerad 20 september 2012
Maldiverna inget paradis för hotellanställda
Conrad Maldives Rangali Island Resort.

På lyxanläggningen Hilton Conrad Rangali Islands i Maldiverna är gästernas serviceavgift en viktig del av de anställdas inkomster. Pengarna ska delas ut till personalen varje månad. Men arbetsgivaren har länge vägrat att redovisa hur mycket gästerna betalar in i serviceavgift och hur den fördelas. Detta har gjort att de anställda misstänker att de blivit lurade.

De anställdas rätt till serviceavgiften finns inskriven i lag.
Fackförbundet Team, Tourism Employees Association of Maldives, har i flera år försökt diskutera frågan utan att lyckas. Sommaren 2011 höll därför 350 anställda en fredlig demonstration.  Hotellets ledning lovade då att de var villiga att diskutera frågan om arbetet återupptogs.

Men i stället avskedade hotellet 29 personer, varav flera fackligt aktiva. I februari i år fastslog Maldivernas arbetsdomstol att avskedandet var felaktigt och att de skulle få tillbaka jobben. Arbetsgivaren har dock vägrat. Nu kräver den internationella fackorganisationen IUL att hotellet respekterar domslutet.
– Det är inte acceptabelt att arbetare avskedas utan en skälig orsak och utan sedvanliga förhandlingar, skriver Ma Wei-Pin, IUF:s ordförande för Stilla havs-regionen, i ett brev till Hiltons ledning.
IUF uppmanar hotellet att återanställa de avskedade och börja förhandla med facket om hur serviceavgiften ska redovisas.

De anställdas rättigheter kränks på fler håll i öriket. Efter det politiska maktskiftet i februari, som beskrivits som en kupp, har klimatet hårdnat både i samhället och på arbetsplatserna.
– De grundlösa uppsägningarna har ökat, och den huvudsakliga anledningen är att ingen efterlever arbetsdomstolens beslut. Det får hotellanläggningarna att våga sparka folk, säger Mauroof Zakir, ordförande för Team, till nättidningen Minivan News.

Team har också fått klagomål från medlemmar på Paradise Island Resort. De anställda hotas med avsked om de inte går på valmöten till stöd för Waheed-regimen.
På Beach House Manafaru Resort, som drivs av Hilton, får inte personalen titta på den tv-kanal som är positiv till örikets demokratirörelse.
På Alidhoo Resort har personalen inte fått lön på mellan 4 – 6 månader. Arbetsgivaren har också dragit av lön för pensionsinbetalningar, men inte betalat in dem till pensionssystemet, skriver tidningen Minivan News.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 7 juli 2020 Kommentera
Sommartempo på Hotellrevyn
Foto: Istockphoto
Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetstillstånd

Riskerar utvisning på grund av corona

En grupp som drabbats extra hårt av coronapandemin är arbetskraftsinvandrarna. Hotellstädaren Tseegii Byambadorj är en av alla som nu riskerar utvisning – och vårdnaden om sina barn.

Publicerad 6 juli 2020 Kommentera
Riskerar utvisning på grund av corona
Tseegii Byambadorj är en av hotell- och restaurangbranschens arbetskraftsinvandrare som nu riskerar utvisning. Foto: Elis Hoffman
Tseegii Byambadorj. Foto: Elis Hoffman

I augusti skulle Tseegii Byambadorj från Mongoliet, som Hotellrevyn skrivit om tidigare, ansöka om permanent uppehållstillstånd i Sverige. Då skulle hon ha varit fyra år hos samma arbetsgivare, och uppfyllde äntligen kraven. Men så kom corona. I mars stängde hotellet hon arbetade på, och nästan all personal varslades om uppsägning.
– Det var en chock. Jag hade inte väntat mig det, säger Tseegii.

För att få stanna i Sverige måste hon hitta ett nytt jobb. Och det snabbt. I början var Tseegii hoppfull. Hon har arbetslivserfarenhet inom flera olika områden, goda vitsord och pratar flera språk flytande. Men hittills har hon kammat noll.
– Jag har sökt över 200 jobb. Men det har inte blivit något. Jag börjar bli väldigt stressad, säger Tseegii.

Det hjälper inte att Migrationsverkets krav på det nya jobbet är många. Det måste vara utannonserat på Arbetsförmedlingen, tillsvidare och tillräckligt hög sysselsättningsgrad. Och även när detta är uppfyllt faller det ofta på att arbetsgivarna tycker att systemet med anställningserbjudande verkar krångligt, säger Tseegii.
– Jag har varit på många anställningsintervjuer som har gått bra. Men när arbetsgivarna förstår att de måste fylla i en blankett om anställningserbjudande så blir det nej. De tycker att det är krångligt, säger Tseegii.

Hon är långt ifrån ensam om sin situation. De senaste åren har Tseegii varit fackligt engagerad, både på sin arbetsplats och i sin HRF-avdelning. Genom sina uppdrag har hon fått kontakt med en stor mängd arbetskraftsinvandrare.
– Det är jättemånga som har blivit av med jobbet. De ringer mig och frågar mig vad de ska göra. Jag försöker hjälpa, men det är svårt att koncentrera sig på att ge rådgivning till andra när jag har samma problem själv.

Tseegii Byambadorj med dottern Anujin. Foto: Elis Hoffman

Tseegii tycker att Migrationsverket borde få möjlighet att ta större hänsyn i en extraordinär situation som denna.
– Det är så många som drabbas. Och bakom dem finns ofta barn och familj, som också drabbas.

Så är det för henne och hennes två barn. Den yngsta, dottern Anujin, är född i Sverige. Men eftersom Tseegii inte har svenskt medborgarskap, så har barnen inte heller det. För att inte återigen behöva slita upp dem ur sitt sammanhang, överväger hon att skriva över vårdnaden på deras pappa.
– Om det är sista utvägen så gör jag det. Barnen vet inget om situationen, de vet bara att jag söker nytt jobb.

Tseegii har nu fått kontakt med en jobbcoach via Trygghetsfonden TSL som ska försöka hjälpa henne. Men Tseegii har tappat hoppet.
– Jag tror inte att det kommer att bli något jobb. Det känns inte så.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Uppsägningar

Fler än 300 får lämna Astrid Lindgrens värld

Nu har HRF inlett förhandlingar om uppsägningar på Astrid Lindgrens värld, som tvingades stänga i förra veckan. Mer än 300 säsongsanställningar har redan avslutats.

Publicerad 3 juli 2020 Kommentera
Fler än 300 får lämna Astrid Lindgrens värld
Bullerbyn i Astrid Lindgrens värld kommer att gapa tom i sommar. Foto: Mostphotos

I går, torsdag, hade HRF:s ombudsman Ola Löfqvist sin inledande förhandling med Astrid Lindgrens värld.

– Det absoluta flertalet, 321 på vårt avtalsområde, är visstidsanställda vars anställningar är avslutade med två veckors uppsägningstid. Det är även mellan fem och tio tillsvidareanställda, men där är vi inte färdigförhandlade än.

Beskedet att parken skulle tvingas stänga kom som en chock. Tidigare hade man fått veta att det skulle gå att hålla öppet med de åtgärder man planerat. Till exempel skulle man ha två parallella teaterföreställningar med 50 personer vardera i publiken. Efter att parken varit öppen i några dagar meddelade polisen dock att upplägget stred mot ordningslagens bestämmelser om max 50 personer vid offentliga sammankomster.

Ola Löfqvist. Foto: Jann Lipka/HRF

– Helt ärligt förstår jag det inte. Det är flera hundra meter mellan platserna där man har föreställningarna, säger Ola Löfqvist.

Merparten av de drabbade är unga sommarjobbare.

– Det är väldigt tråkigt för dem som har tänkt sig att tjäna en slant i sommar. Först fick de beskedet att man sköt upp starten, och sedan när man väl har börjat får man bara ett tack och hej efter ett par dagar, säger Ola Löfqvist.

Det är inte bara anställda på Astrid Lindgrens värld som drabbas. I går hade Ola Löfqvist förhandling om uppsägning på två andra arbetsplatser i området.

– Astrid Lindgrens värld är ju den stora magneten, så det här ger ringar på vattnet. Jag vågar inte gissa hur många säsongsjobb som är i fara.

Ingår i temat: Coronakrisen 68 artiklar

Alla artiklar i temat (65 till)
Fråga om jobbet.
97
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här