Nyheter

LO: ”Deltid ger allt större löneklyftor”

Kvinnors deltidsarbete gör löneskillnaderna mellan män och kvinnor ännu större, visar LO:s jämställdhetsbarometer. I hotell- och restaurang är den faktiska månadslönen 2 725 kronor högre för män än för kvinnor.

Publicerad 3 mars 2016

Arbetarkvinnors löner halkar efter. Mellan 2012 och 2014 ökade tjänstemännens löner med 9,3 procent för kvinnor och 8,2 procent för män. För arbetarmän ökade de genomsnittliga månadslönerna med 6 procent, medan arbetarkvinnor fick nöja sig med 5,5 procent. Dessutom är de faktiska löneskillnaderna betydligt större, menar LO i sin Jämställdhetsbarometer 2016. Där har man jämfört faktiska månadslöner, det vill säga genomsnittslön med hänsyn till hur mycket folk faktiskt jobbar i olika branscher.
– Vi har tittat på genomsnittliga heltidslöner nedräknat med tjänstgöringsgraden för kvinnor och män i olika sektorer, säger Ulrika Vedin, utredare på LO.

Med det måttet är lönen för arbetarkvinnor i genomsnitt 73 procent av arbetarmännens. De allra lägsta faktiska månadslönerna finns i handeln och hotell- och restaurangbranschen, där andelen deltidsarbetande är stor. För hotell- och restauranganställda kvinnor blir den genomsnittliga faktiska månadslönen 15 985 kronor, att jämföra med 18 710 kronor för en man.
– Deltider är den stora akilleshälen för kvinnors löner. Det är fullkomligt självklart i mansdominerade branscher att heltid är norm. Lika självklart är det att i kvinnodominerade branscher så är deltid norm. Det måste bli norm att det är heltid som arbete utförs på, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Rapporten tar även upp förslagen på sänkta lägstalöner. Studier har visat att avtalens lägsta löner har olika stora effekter på lönebildningen i olika branscher, bland annat beroende på hur stor del som arbetar deltid samt har tillfälliga anställningar. I hotell- och restaurangbranschen, där många anställda ligger nära de lägsta avtalslönerna, skulle en sådan sänkning få stort genomslag för alla löner, menar LO:s utredare.
– Om man räknar in betydelsen av hur mycket man arbetar är lägstalönerna redan i dag låga i de kvinnodominerade sektorerna och de har stor betydelse för de faktiska lönerna, säger Ulrika Vedin.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här