Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ljusare tider att vänta, spår Ams

Under de närmaste åren kommer arbetslösheten att sjunka i de flesta branscher. Bara i år väntas sysselsättningen i hotell- och restaurangbranschen öka med hela 7 procent, skriver Ams i sin nya rapport.

Publicerad 8 december 2010

Sammanlagt tror Arbetsförmedlingen att antalet sysselsatta svenskar kommer att öka med 100 000 fram till år 2012. Då väntas arbetslösheten i landet vara nere på 7,5 procent, skriver Ams i sin nya rapport om utsikterna på arbetsmarknaden.
– Det är glädjande att svensk ekonomi och arbetsmarknad utvecklas så bra. För Arbetsförmedlingen innebär det att de grupper som står längst ifrån arbetsmarknaden kommer att vara i fokus för våra insatser, säger generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist.

Det finns flera anledningar till den positiva bilden. En stark svensk ekonomi, ökande konsumtion och optimistiska företagare är några. Andelen arbetsgivare som tror att sysselsättningen kommer att öka är stor i de flesta branscher, så även i hotell- och restaurangbranschen. Så många som var femte branscharbetsgivare säger sig uppleva brist på lämplig arbetskraft. Det är en ökning med sex procentenheter sedan i våras.

Även året som gått har varit bra för hotell- och restaurangföretagarna. Fram till november ökade restaurangernas försäljning med 7,1 procent jämfört med året innan, enligt Restaurangindex. Även antalet anställda i branschen steg under året. Enligt Ams ökade sysselsättningen i hotell – och restaurangbranschen med hela 9 000 personer, motsvarande 7 procent, under 2010.

Källa: AMS ”Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2010”.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här