Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kylig arbetsmiljö för anställda på grillbar

Riktigt kalla dagar har termometern inne på Centrumgrillen i jämtländska Bräcke ibland varit nere på 4 grader. Nu hotar Arbetsmiljöverket att stänga grillen om temperaturen inte höjs kraftigt.

Publicerad 12 januari 2010

0 0 1 166 831 Hotellrevyn 17 6 1163 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Vid en inspektion på Centrumgrillen i Bräcke, mellan Östersund och Sundsvall, fick Arbetsmiljöverket ett minst sagt kyligt mottagande. Personalen vittnade om att inomhustemperaturen under riktigt kalla dagar kunde krypa ner mot 4 grader. Vid ett tillfälle fick grillen stänga för att kylan gjorde det omöjligt att jobba.
– Det är ju lite intressant. På grillbarer brukar problemet tvärtom vara att det är för varmt, säger Linda Zakrisson som är ansvarig arbetsmiljöinspektör.

Det var i mars förra året. Sedan dess har arbetsgivaren gjort flera försök att rätta till problemet, men utan riktig framgång. I november beslutade Arbetsmiljöverket därför att förbjuda arbetsgivaren att hålla öppet om inte inomhustemperaturen är minst 18 grader. Förbudet gäller från den 7 december, och ännu har ingen ny kontroll gjorts.
– Jag har varit i kontakt med arbetsgivaren som säger att han har installerat nya värmekällor och ändrat ventilationen så att det har blivit bättre. Vi ska göra en uppföljning i slutet av januari, säger Linda Zakrisson.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.