Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kylig arbetsmiljö för anställda på grillbar

Riktigt kalla dagar har termometern inne på Centrumgrillen i jämtländska Bräcke ibland varit nere på 4 grader. Nu hotar Arbetsmiljöverket att stänga grillen om temperaturen inte höjs kraftigt.

Publicerad 12 januari 2010

001166831Hotellrevyn176116312.00false2118 pt18 pt00falsefalsefalse

Vid en inspektion på Centrumgrillen i Bräcke, mellan Östersund och Sundsvall, fick Arbetsmiljöverket ett minst sagt kyligt mottagande. Personalen vittnade om att inomhustemperaturen under riktigt kalla dagar kunde krypa ner mot 4 grader. Vid ett tillfälle fick grillen stänga för att kylan gjorde det omöjligt att jobba.
– Det är ju lite intressant. På grillbarer brukar problemet tvärtom vara att det är för varmt, säger Linda Zakrisson som är ansvarig arbetsmiljöinspektör.

Det var i mars förra året. Sedan dess har arbetsgivaren gjort flera försök att rätta till problemet, men utan riktig framgång. I november beslutade Arbetsmiljöverket därför att förbjuda arbetsgivaren att hålla öppet om inte inomhustemperaturen är minst 18 grader. Förbudet gäller från den 7 december, och ännu har ingen ny kontroll gjorts.
– Jag har varit i kontakt med arbetsgivaren som säger att han har installerat nya värmekällor och ändrat ventilationen så att det har blivit bättre. Vi ska göra en uppföljning i slutet av januari, säger Linda Zakrisson.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här