Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare dömd att betala 400 000 kronor till före detta anställda

En restaurangägare i Karlskoga har dömts av Arbetsdomstolen till att betala över 400 000 kronor i skadestånd och uteblivna löner till sex före detta anställda.

Publicerad 20 april 2007

Under 2005 och 2006 fick de anställda på restaurang Underbar i Karlskoga lägre lön och semesterersättning än vad kollektivavtalet tillåter. Detta trots att restaurangen hade ett hängavtal med HRF. Det menar Hotell- och restaurangfacket som stämt restaurangen i Arbetsdomstolen.

Två av de anställda fick dessutom sina löner sänkta, vilket är ett brott mot kollektivavtalet. Nu har Arbetsdomstolen alltså dömt restaurangens ägare att betala sammanlagt drygt 400 000 kronor i skadestånd och uteblivna löner till de anställda.

Enligt domen ska ägaren även betala 120 000 kronor i skadestånd till Hotell- och restaurangfacket samt rättegångskostnader på 68 000 kronor.

Domen är en så kallad tredskodom. Det innebär att Arbetsdomstolen dömt utan att restaurangens ägare har yttrat sig i fallet. Han har nu en månad på sig att överklaga domen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.