Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Konkurs är vanligast i restaurangbranschen

Under första halvåret i år gick 252 restaurangföretag i konkurs. Det var 1,12 procent av landets företag i krogbranschen.

Publicerad 8 augusti 2003

Restaurangbranschen fortsätter att vara den bransch som har högst andel konkurser. Förra året toppade restauranger listan med 1,06 procent av företagen i konkurs från januari till juli, och i år har andelen alltså ökat något.
Det gör restaurangbranschen mer konkursutsatt än företag i omtalat ostadiga branscher som IT och bygg, visar Upplysningscentralens statistik.
Sett till alla branscher har konkurserna ökat med 6 procent under perioden januari-juli i år jämfört med samma period år 2002.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här