Den sänkta momsen på restaurangmat kan ha skapat 4 000 nya årsarbetstider. Det skriver Konjunkturinstitutet i dag i en delrapport om den sänkta momsens effekter.
Konjunkturinstitutet är en av de myndigheter som har fått i uppdrag att utvärdera följderna av den sänkta restaurangmomsen. I dag kom andra delrapporten. Konjunkturinstitutet konstaterar att lönesumman i branschen är fyra procent högre i dag än vad den hade varit utan sänkningen. Utslaget på medellönerna motsvarar ökningen ungefär 4 000 årsarbetstider. Institutet säger dock att det är svårt att veta om det är nya jobb eller om redan anställda arbetar fler timmar i dag.
Rapporten visar också att restaurangpriserna har sjunkit med ungefär fyra procent sedan sänkningen.
Hela rapporten ska redovisas senast 1 januari 2016.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.