Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kan få livstid för hotellbrand

De tre män som åtalats för storbranden på hotell CH i Gävle riskerar långa fängelsestraff om åklagaren får bestämma.

Publicerad 29 april 2010

I maj 2005 brann hotell CH i Gävle ned. Ingen blev allvarligt skadad, men stora delar av hotellet förstördes och det öppnade först efter ett år av reparationer.

Ett genombrott i utredningen kom 2009 och tre män kunde åtalas för brottet. En av männen drev en krog i Gävle vid brandtillfället, och enligt åklagaren ville han bränna ner hotellet för att slippa konkurrens om gästerna. Tillsammans med en bekant lejde krögaren en tredje man för att tända på hotellet.

Det finns dock inga bevis för att den mannen verkligen tände på, förutom hans egna ord. Vid en bevisprovokation i Holland blev mannen nämligen  ilurad att han skulle anlitas för ett annat kriminellt uppdrag. Då berättade mannen om hur han anlagt Gävlebranden på uppdrag av krogägaren och hans bekant. Men i själva verket var det inte en ny uppdragsgivare utan polisen som satt på andra sidan bordet, skriver Upsala Nya Tidning.

Under rättegången sa mannen dock att han bara hade hittat på för att imponera och få ”jobbet”.
Nu vill åklagaren att både krogägaren och den misstänkte mordbrännaren ska få livstids fängelse och att krögarens bekant ska få sex år. Dom i målet väntas om ett par veckor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här