Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Jobben ökar – men inte förrän 2011

Många hotell- och restaurangföretagare tror på ökad sysselsättning under 2010. Trots det kommer det att dröja till 2011 innan jobben i branschen ökar på riktigt, förutspår Ams.

Publicerad 10 december 2009

0 0 1 170 854 Hotellrevyn 16 6 1195 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Det värsta är över men återhämtningen kommer att ta tid. Så kan Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden de kommande åren sammanfattas.
– Mycket tyder på att konjunkturen är på väg mot en förbättring från den djupa svackan för ett år sedan. Även om antalet arbetslösa kommer att fortsätta öka, ser det nu ut att bli en snabbare vändning än vad vi räknade med, säger Angeles Bermudez Svankvist, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Ett tecken på det är företagarnas allt ljusare syn på framtiden. Nästan hälften av företagarna tror att efterfrågan på deras varor och tjänster kommer att öka inom det närmsta året. I våras trodde knappt var sjätte företagare det. Även hotell- och restaurangarbetsgivarna är positiva. Fyra av tio bedömer att de får mer att göra under det kommande året.   

Men även om sysselsättningen i branschen ökar under nästa år, tror Ams att det kan dröja innan företagen börjar nyanställa på riktigt. Det beror på att många hotell- och restaurangarbetsgivare uppger att de i dagsläget inte utnyttjar sin personalkapacitet till fullo.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.