Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ingen restauranganställd kunde bevisa diskriminering

»Du kan inte svenska, därför kan jag inte ge dig anställning här.« Det fick den arbetssökande höra under intervjun. Arbetsgivaren sa också att kunderna inte gillade invandrare. Men hos diskrimineringsombudsmannen lades ärendet ned, liksom de andra fallen från krogbranschen som avgjordes under 2003.

Publicerad 28 januari 2004

År 2003 gjordes runt 400 anmälningar om etnisk diskriminering i arbetslivet, 100 fler än år 2001. Det gällde allt från arbetsgivare som gjort rasistiska uttalanden till orättvisa tjänstetillsättningar, omplaceringar och uppsägningar.

Nio av anmälningarna kom från hotell- och restauranganställda. Fyra av dem är avslutade – utredningarna är nedlagda. Så går det med en stor majoritet av anmälningarna om etnisk diskriminering i arbetslivet.
Den vanligaste anledningen är brist på bevis. Ofta står ord mot ord.

De flesta som behandlas orättvist på grund av sitt ursprung anmäler det inte.
– Anmälningarna speglar inte alls hur det ser ut i verkligheten, säger Paula Jonsson, jurist och utredare hos DO. Man brukar uppskatta att 100 anmälningar motsvarar 4 000 fall av diskriminering.
Zeljko Klemse på HRF:s Sörmlandsavdelning håller med om att nio anmälningar inte motsvarar hur det faktiskt ser ut.
– Men problemet ska inte överdrivas. Etnisk diskriminering är inget jätteproblem i hotell- och restaurangbranschen, säger han.
– Det räcker ju att en enda människa blir utsatt för att det ska vara ett problem, säger Malin Ackholt, ombudsman på HRF.

Att så få anmäler etnisk diskriminering beror inte bara på okunskap.
– Många är helt enkelt så vana att bli utsatta för diskriminering att de inte reagerar längre, säger Paula Jonsson på DO.
Både Zeljko Klemse och Paula Jonsson tycker att den som är med i facket ska kontakta sin lokala ombudsman innan man gör en anmälan till DO.
– Facket är ofta bättre på att lösa problem med arbetsgivaren, säger Zeljko Klemse.

Så gick det för anmälningarna från branschen
* Anställd man på Sodexho-restaurang placerades om. Ärendet nedlagt.
* Man nekades anställning på Mc Donald’s. Ärendet nedlagt.
* Servitör på Kolmården trakasserades av arbetsgivaren. Ärendet nedlagt.
* Restauranganställd man trakasserades av arbetsgivaren. Ärendet nedlagt.
* Sodexho-anställd man trakasserades av arbetsgivaren. Ärendet ej avgjort.
* Gate Gourmet-anställd kvinna sades upp på grund av arbetsbrist. Ärendet ej avgjort.
* Kvinnlig dealer på Casino Cosmopol förbigången vid tjänstetillsättning. Ärendet ej avgjort.
* Restauranganställd man trakasserad. Ärendet ej avgjort.
* Restauranganställd man uppsagd. Ärendet ej avgjort.

Om diskriminering
* Etnisk diskriminering definieras som ”orättvis eller kränkande behandling på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller trosbekännelse”.
* Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, är en statlig myndighet som funnits sedan 1986.
* Av anmälningarna till DO kommer 50 procent från arbetssökande och 50 procent från anställda.
* 50 procent av anmälningarna om etnisk diskriminering i arbetslivet gäller trakasserier.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter stängning

Snabb omställning för snabbmatsrestauranger

Från och med måndag ska inget serveringsställe hålla öppet efter 20.30. Nu är oron stor bland anställda på bland annat snabbmatskedjor.

Publicerad 26 februari 2021 Kommentera
Snabb omställning för snabbmatsrestauranger
Takeaway blir fortsatt möjligt, men från den första mars ska alla serveringsställen i övrigt hålla stängt efter klockan 20.30. Foto: Colourbox

I onsdags presenterade Folkhälsomyndigheten nya restriktioner. Bland annat berörs matställen på handelsplatser, där serveringen kraftigt ska begränsas.

Dessutom meddelade myndigheten att alla serveringsställen, inte bara de med utskänkningstillstånd, ska hålla stängt efter 20.30.

– Det är klart att det är viktigt att bekämpa smittspridningen. Men det här är ytterligare ett slag för vår näring som innebär att folk riskerar att bli av med jobbet, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Det är fortfarande tillåtet att erbjuda takeaway efter halv nio på kvällen. På Max restauranger jobbar man med att ställa om.

– Vi lyssnar och tar in direktiven som regering och myndigheter kommer med och behöver nu snabbt vidta åtgärder för att stänga våra restauranger för sittande gäster tidigare, säger Charlotte Zetterlund, kedjans personalchef, i ett mejlsvar till Hotellrevyn.

I nuläget ser inte kedjan några behov av personalminskningar, men man utesluter det inte om situationen förvärras och det kommer fler restriktioner.

Charlotte Zetterlund säger att man hade önskat mer tydlighet från regeringens sida i kommunikationen med branschen.

– Det hade varit lättare för oss att vidta åtgärder om direktiv och instruktioner varit klarare.

Erica Edberg. Foto: Elis Hoffman

På McDonald’s i Skåne blev oron stor när Folkhälsomyndigheten presenterade de nya bestämmelserna.

– Det är jättemånga som har hört av sig. Det är en oro att man inte kommer att få sina timmar och att det kommer att bli schemaändringar fram och tillbaka, säger Erica Edberg, platsombud på McDonald’s i Eslöv och ledamot i HRF:s avdelningsstyrelse i Syd.

Malin Ackholt hade önskat bättre framförhållning och klarare besked.

– Vi vet att det kan komma ytterligare restriktioner med kort varsel. Detta slår rätt in i våra medlemmars privatekonomi.

 

Nyheter AVTAL 2020

Sista avtalet på plats

I går tecknade HRF och Almega Tjänsteföretagen ett nytt avtal för anställda på bingohallar. Därmed är alla förbundets kollektivavtal klara.

Publicerad 25 februari 2021 Kommentera
Sista avtalet på plats
Avtalet för anställda på bingohallar är klart. Foto: Kicki Nilsson
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Det nya avtalet gäller från den 1 januari 2021 till den 30 november 2023, och innehåller löneökningar i två steg. Den första höjningen sker i juli 2021 och motsvarar 736 kronor per månad för en heltidsanställd. Den andra höjningen på 598 kronor sker den 1 december 2022.

Även i övrigt följer det nya bingoavtalet HRF:s andra kollektivavtal, säger förbundets avtalssekreterare Per Persson.
– Vi har fått ut det vi ska enligt samordningen.

Därmed är det sista kollektivavtalet tecknat. Per Persson tycker att en av denna kollektivavtalsrörelses största vinster är de tidigarelagda pensionsinbetalningarna.
– Det är den största satsningen på ungdomar kanske någonsin. Det är en stor grej. 24-åringarna kommer kanske inte tacka oss nu, men om 40 år kommer det att göra skillnad.

Även om avtalsrörelsen nu är över för denna gång, så finns det en hel del arbete kvar att göra, säger Per Persson.
– Nu har vi uppföljningsarbetet kvar att göra, att hantera det som förbundet har förhandlat fram. Vi har en rad arbetsgrupper som ska jobba med olika saker.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter STÖD

Efterlängtat besked om stöd

I dag meddelade regeringen att verksamheter som tvingas stänga av smittskyddsskäl ska kunna få lönekostnaderna täckta av staten. HRF välkomnar beskedet.

Publicerad 23 februari 2021 Kommentera
Efterlängtat besked om stöd
HRF:s ordförande Malin Ackholt välkomnar dagens besked från regeringen, som innebär mer stöd till företagen. Foto: Mostphotos, Peter Jönsson

I januari antogs den pandemilag som gör det möjligt för regeringen att fatta beslut om att vissa näringsverksamheter ska hålla stängt. I dag presenterades en ändring i det ekonomiska stödpaket som beslutats tidigare. Nyheten innebär att de anställdas löner ska räknas som fasta kostnader, och därmed täckas upp till hundra procent vid en nedstängning.

– Det är glädjande information regeringen kommer med i dag. Det är högst rimligt, så att våra medlemmar kan behålla jobben, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Hon gläds också åt beskedet att företag från och med torsdag ska kunna söka omställningsstöd för perioden augusti–december 2020.

– Stödet hjälper företagens likviditet. Det är synd att det har tagit tid, men det är bra att det kommer. Nu måste pengarna ut, det är väldigt efterlängtat.

Finansminister Magdalena Andersson sade vid en pressträff att de ekonomiska stöden vuxit i omfattning sedan pandemins start, för att nu uppgå till nästan det dubbla jämfört med för ett år sedan.

– Anledningen till att vi gör det här är ju att vi ser ljuset i tunneln, nämligen vaccinet. Och vi vill ju att samhället ska stå redo, att ekonomin ska stå redo att starta upp när smittan trycks ned.

Ingår i temat: Coronakrisen 116 artiklar

Alla artiklar i temat (113 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här