Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ingen AD-stämning mot restaurang Prinsen

Hotell- och restaurangfacket har dragit tillbaka stämningen mot Göteborgskrogen Prinsen. Restaurangen har tecknat avtal och ska betala en avgift för förhandlingvägran.

Publicerad 7 juli 2006

Det var i mitten av juni som Hotell- och restaurangfacket stämde restaurang Prinsen i Göteborg till Arbetsdomstolen för förhandlingsvägran. Företrädare för restaurangen hade då struntat i att dyka upp på den förhandling om kollektivavtal som facket kallat till.
Till slut gick restaurangägarna dock med på att förhandla. Nu har arbetsgivaren alltså tecknat avtal med HRF och slipper därmed stämning. Arbetsgivaren har också gått med på att betala 10 000 kronor i ersättning för förhandlingsvägran.

Under den senaste halvåret har HRF:s Göteborgsavdelning drivit en särskild insats för att få restauranger runt krogtäta Linnégatan i Göteborg att teckna avtal. De senaste Göteborgsrestaurangerna som tecknat hängavtal med HRF är Linné bar och kök och Texas Longhorn på Linnégatan. Restaurang La Sombrita, också den på Linnégatan, har ansökt om att gå med i SHR och får därigenom avtal med hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här