Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inflytande viktigare än sömn vid skiftarbete

Att inte kunna påverka sitt schema är värre än att behöva jobba på obekväma tider och långa pass. Det visar en ny studie från AFA Försäkring.

Publicerad 29 maj 2012

Ungefär 900 000 svenskar, motsvarande cirka 20 procent av arbetskraften, arbetar regelbundet utanför dagtid. Nu har forskare från bland annat Stressforskningsinstitutet undersökt hur de mår av sina arbetstider. Resultatet bygger på intervjuer med drygt 2 000 skiftarbetare. De största grupperna arbetade inom vården eller transportsektorn men även en rad andra yrkeskategorier är med i undersökningen.

Av skiftarbetarna arbetade de flesta, drygt 80 procent, regelbundna kvällspass. Drygt 30 procent arbetade natt och tidiga morgnar, medan nästan hälften hade både natt- och dagpass på sitt schema. Det som förvånade forskarna mest var att hela 40 procent regelbundet får mindre än elva timmars dygnsvila mellan passen.
– Det är anmärkningsvärt eftersom det strider mot EU-direktiven. Men det kan naturligtvis förhandlas bort i avtalen, säger Torbjörn Åkerstedt som har lett studien.
 
Skiftarbetarna fick också berätta vad de upplever som problematiskt med sina scheman. I topp hamnade kort framförhållning, delade arbetspass och många likadana pass i rad. Men det största bekymret var lågt inflytande över arbetstiderna.
– Det är intressant. Vi hade väntat oss att nattpass och morgonpass skulle vara ett problem, men det visade sig att vi hade fel. Lågt inflytande ses som betydligt mer problematiskt, säger Torbjörn Åkerstedt.

Tidigare studier har visat att skiftarbetare, framför allt de som arbetar natt, löper större risk att drabbas av både hjärt- och kärlsjukdomar, bröstcancer samt, bland unga, även MS. Trots det värderar skiftarbetarna överlag de sociala effekterna, att inte hinna träffa vänner och familj, som ett större problem än de rent hälsomässiga.
– Jag tror att det beror på att hälsoeffekterna är så långsiktiga att de är svåra att överblicka, säger Torbjörn Åkerstedt.  

Andra slutsatser forskarna drar är att en ledig dag bör ligga regelbundet insprängt mellan passen för att skiftarbetare ska må bra. Men för att den anställde ska återhämta sig maximalt krävs egentligen två dagar, säger Torbjörn Åkerstedt.  
– Men det brukar folk inte gilla. Min uppfattning är att många skiftarbetare vill ha så dåliga arbetstider som möjligt för att kunna ha långa sammanhängande lediga perioder. Jag är helt övertygad om att om vi skulle få sex timmars arbetsdag, så skulle folk att slå ihop dem till tolvtimmarspass för att bli av med arbetstidsmåttet. Det är trenden i dag.

Studien är bekostad av AFA Försäkring.

Fakta: Det här kännetecknar ett bra skiftschema

* Många dagpass.
* Bra framförhållning i schemaläggningen.
* Inflytande över arbetstiderna.
* Få eller inga uppdelade arbetspass med lediga timmar mellan.
* Ordentlig dygnsvila mellan passen.
* Lediga dagar insprängda i schemat. Helst fler än en.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter KOMpetens

Arbetslösa kan få studera med ersättning

Arbetsförmedlingen ska kunna anvisa arbetslösa att söka till studier. Det har regeringen beslutat.

Publicerad 28 september 2020 Kommentera
Arbetslösa kan få studera med ersättning
Utbildning kommer att vara nyckeln när Sverige startar om efter coronapandemin. Det menar regeringen, som nu satsar på att få fler till skolbänken. Foto: Colourbox

Den som saknar gymnasieexamen har betydligt svårare att få jobb än den som har gymnasieutbildning. När arbetslösheten nu stiger vill därför regeringen satsa på att fler kompletterar sina studier.

– Det behövs mer arbetsmarknad i utbildningspolitiken och mer utbildning i arbetsmarknadspolitiken, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff på måndagen.

Regeringen har beslutat att den som behöver gymnasiekompetens för att öka chansen till jobb ska kunna studera med aktivitetsersättning. Förutsättningen är att arbetsförmedlingen gör en individuell prövning som fastställer behovet.

Dessutom ska fler arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin få möjlighet att plugga på yrkeshögskola eller folkhögskola med bibehållen ersättning.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här