Nyheter

HRF:arna är laddade för stora värvardagen

I dag ska Hotell- och restaurangfacket ut och värva medlemmar som aldrig förr. Över hela landet laddar anställda och förtroendevalda för årets största värvardag.

Publicerad 7 december 2016
HRF:arna är laddade för stora värvardagen
I Stockholm är medlemsvärvarna Valdemar Wredler och Johan Östman ute och värvar tillsammans med HRF-ombudsman Annika de Klonia och drygt 20 andra personer från avdelningen och förbundskontoret. Foto: Anna Simonsson

Hotell- och restaurangfacket har som mål att dagens dryga 30 000 medlemmar ska öka till 60 000 år 2024. Hittills har det gått ganska trögt, men de senaste månaderna verkar det ha vänt. De flesta av förbundets åtta avdelningar visade plus i medlemsstatistiken under oktober och november.
– Det är härligt att se allt som görs i avdelningarna, hur vi gör för att nå framgång. Jag har möte med kassörerna varannan vecka, då tar vi upp olika metoder och försöker lära av varandra. Ett bra exempel är städkampanjen, där man förenar arbetsmiljöaktiviteter med medlemsvärvning, säger Pim van Dorpel, vice ordförande i HRF.

Just i dag, den 7 december, ska alla avdelningar jobba extra med medlemsvärvning. Avdelning Stockholm-Gotland gör gemensam sak med förbundskontoret och ger sig ut på värvningstur i centrala Stockholm. Målet är att besöka så många ställen som möjligt, säger Annika de Klonia, som är ombudsman och jobbar med organisering.
– Sammanlagt blir vi kanske 26-27 personer, både anställda och förtroendevalda, som ska ut. Vi ska in på ställena och prata med folk i driften så mycket som det bara går, fråga om de vill bli medlemmar. Vi kommer att hålla på hela dagen, men gör paus i lunchrusningen, för då har de inte tid att prata.

Avdelning Syd satsar på natt-uppsökeri på hotell och snabbmatsrestauranger i Malmö.
– Då har vi ofta möjlighet att få träffa personalen på ett annat sätt än på dagen. Särskilt nattreceptionisterna tycker att det är kul, de ser att vi anpassar oss efter dem och branschens arbetstider, säger Katrina Kristoffersson, ombudsman och kassör i avdelning Syd.

I Umeå, där avdelning Nord gör sin insats under dagen, ska man bland annat besöka den nyöppnade Burger King-restaurangen.
– Där ska jag lägga lite krut, det är jättebra att träffa dem när stället är alldeles nytt. Många är också nya i branschen, och det är bästa tiden att träffa dem. Min erfarenhet är att sådant brukar fungera bra och att många som blir medlemmar också stannar kvar. Sedan blir det spontanbesök på andra ställen i stan, säger Anders Frederiksen, ombudsman i avdelning Nord.

I avdelning Sydost ska man besöka arbetsplatser i flera städer. Bland annat i Kalmar, Norrköping och Mjölby. Mest aktivitet blir det dock i Jönköping, berättar Lena Bengtsson Ohlsson, ombudsman och kassör i avdelningen.

Syftet med dagen är att rekrytera så många medlemmar som möjligt, men det finns inte något siffersatt mål.
– Alla avdelningar gör det som fungerar bäst för dem. Förutom att vi ska ut och värva så är den här dagen ett tillfälle att stötta och lära av varandras olika aktiviteter. Det gäller både att lyfta goda exempel och lära av vad som kanske inte fungerade så bra, säger Pim van Dorpel.

Nyheter förhandling

Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor

En HRF-medlem, anställd på en gård som föder upp alpackor, krävde att få ut sin slutlön och semesterersättning. Då anklagade arbetsgivare honom för sex alpackors död – och krävde nästan 500 000 kronor. Nu har de förlikats.

Publicerad 18 oktober 2019 Kommentera
Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor
När HRF-medlemmen ville ha ut sin lön anklagade arbetsgivaren honom för att ha haft ihjäl sex alpackor. Alpackorna på bilden har inget med saken att göra. Foto: Tomasz Matuszewski/Mostphotos

Den anställde arbetade bland annat med att sköta alpackorna på gården. Våren 2018 sade han upp sig. Men arbetsgivaren vägrade betala ut hans innestående lön och semesterersättning, och medlemmen vände sig till Hotell- och restaurangfacket.
– Då kom arbetsgivaren med ett motkrav på nästan 500 000 kronor. Han menade att sex av alpackorna hade avlidit efter att vår medlem hade misskött dem, säger HRF-ombudsman Emil Bäckström.

Facket menade att kravet var orimligt. Detta eftersom medlemmen varit anställd på alpackagården med lönestöd, i vilket det ingick att han skulle handledas på arbetet.
– Vi anser att man inte kan kräva det ansvaret utifrån de förutsättningarna, säger Emil Bäckström.

När facket och arbetsgivaren inte kunnat enas stämde HRF arbetsgivaren i tingsrätten. I veckan hölls en muntlig förberedelse i ärendet. Där kom parterna överens om en förlikning som bland annat innebar att HRF-medlemmen får 40 000 kronor.
– Arbetsgivaren kommer inte heller att kunna ta upp frågan om de döda alpackorna igen, säger Emil Bäckström.

Ur temat Pensionsfusket
Nyheter PENSION

”Man kan inte bara höja pensionsåldern”

I går beslutade riksdagen att höja pensionsåldern. Att bara höja gränsen för när man får gå i pension är inte rätt, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 17 oktober 2019 Kommentera
”Man kan inte bara höja pensionsåldern”
I veckan höjdes lägsta pensionsålder till 62 år. På sikt ska den höjas ytterligare. Foto: Birgit Reitz-Hofmann/Mostphotos

Nästa år höjs åldern då man tidigast har rätt att gå i pension, från 61 till 62 år. Samtidigt höjs gränsen för hur länge man har rätt att ha kvar sin anställning. Dagens 67 år blir i stället 69 år. Efter det säger lagen om anställningsskydd, las, att arbetsgivare har rätt att säga upp personer utan att ha något särskilt skäl.

Bakom beslutet ligger en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna.
–  Jag kan förstå att man behöver göra något när snittåldern i Sverige ökar med två timmar om dagen. Men man kan inte bara höja pensionsåldern. Man måste skapa förutsättningar för människor att jobba längre. Man ska inte behöva gå sönder. Vi har väldigt få i branschen som jobbar till 65 i dag, för att kroppen inte funkar, säger Malin Ackholt.

Bakgrunden till att pensionsåldern höjs är att människor lever allt längre. Men medellivslängden för kvinnor i typiska LO-yrken med låga inkomster har inte ökat de senaste tio åren, visar en LO-rapport.

För att anställda inom hotell och restaurang ska orka jobba längre krävs satsningar på arbetsmiljö och trygghet, menar Malin Ackholt.
– Det behövs mer pengar i systemet. Minst dubbelt så mycket måste satsas på förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Dessutom behöver man lägga mer pengar i pensionssystemet. Annars gör sådana här beslut människor enkom fattigare.

– Kvinnor i vår bransch ligger på en pension som motsvarar drygt 50 procent av inkomsten. Lägger man till det utbredda fusket med tjänstepensionerna så inser man att politiken, men även vi parter har mycket kvar att göra.

Höjningarna är ett första steg i en planerad förändring av pensionssystemet. Om några år väntas gränserna höjas ytterligare.

Förändringarna gäller den allmänna, statliga, pensionen. Tjänstepensioner berörs inte.

Ingår i temat: Pensionsfusket 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Nyheter arbetsliv

Ny guide ska hjälpa arbetsgivare

Hur går ett medarbetarsamtal till? Och vad ska göras vid en nyanställning? Nu får branschens arbetsgivare ett nytt stöd som reder ut alla frågetecken. Det är HRF och Visita som tillsammans ligger bakom.

Publicerad 17 oktober 2019 1 kommentar
Ny guide ska hjälpa arbetsgivare
Branschens arbetsgivare ska få stöd i sitt arbetsgivarskap. Foto: Colourbox/Syda Productions
Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Den nya vägledningen heter Branschkoden och har tagits fram med medel från BFUF, Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Den innehåller praktisk information, checklistor och mallar för allt från jobbannonser och nyanställningar till medarbetarsamtal.
– Detta är ett sätt att ge arbetsgivare handledning i hur de ska kunna utöva ett bra arbetsgivarskap, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Malin Ackholt.

Idén om en praktisk handledning för arbetsgivare väcktes ursprungligen av krögaren Fredrik Eriksson, som också varit involverad i arbetet. Det har även förtroendevalda från HRF varit, liksom unga chefer samt arbetsgivare i branschen.
– Arbetsgruppen har tittat på olika delar och ringat in områden. Det handlar inte om att lösa saker som är kollektivavtalsreglerade eller lagreglerade, utan om att hjälpa arbetsgivare göra mer rätt. Allt blir enklare om man gör rätt från början, säger Malin Ackholt.

Fakta: Branschkoden

Branschkoden är tillgänglig för alla och är gratis att ladda ner. Den kommer bland annat att finnas på Hotell- och restaurangfackets sajt och på Visita.se. Den finns också att hitta på bfuf.se.

Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här