Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF vann striden på Gesundaberget

Hotell- och restaurangfacket vann striden på skidanläggningen Gesundaberget. Skidanläggningen har sagt upp kontraktet med den avtalslöse entreprenören och de estniska arbetarna har åkt hem.

Publicerad 24 november 2004

I söndags sade Gesundaberget upp kontraktet med det estniska företaget Jobbxtra. De estniska arbetarna reste hem på måndagen.
– Nu går snökanonerna för fullt och vi planerar att öppna den 4 december, säger Göran Hammargren, vd på Gesundaberget.
Vem sköter arbetet med snökanonerna?
– Våra ordinarie arbetare.

Det var i torsdags, den 18 november, som Hotell- och restaurangfacket varslade om blockad mot Jobbxtra. Företaget hade vägrat skriva under ett svenskt kollektivavtal. Samtidigt bad HRF fyra andra fackförbund om sympatiåtgärder. Konflikten skulle starta den 2 december.

Måndag 22 november fick HRF ett fax där Göran Hammargren bekräftade uppsägningen av Jobbxtra.
– Jag vill inte äventyra hela företaget, säger Göran Hammargren.
På HRF blåser man nu av konflikten.
– Jag har ringt till de fyra fackförbunden och sagt att de kan lägga ner förberedelserna, säger HRF:s avtalssekreterare Ella Niia.

Men Jobbxtra har fortfarande inget kollektivavtal?
– De finns inte kvar på arbetsplatsen och då finns det ingen anledning för oss att hålla kvar varslet, säger HRF:s förbundsordförande Birgitta Kihlberg.
– Men kommer de tillbaka så kommer även vi tillbaka.

Ser du det här som en seger?
– Nej, jag vill inte använda det ordet, för det är tragiskt samtidigt. Men vi har i god svensk arbetsrättslig ordning gjort det vi ska göra.
– Vi kan aldrig tillåta social dumpning, fortsätter Birgitta Kihlberg. Det är inte så våra kamrater från andra länder ska bemötas när de kommer hit för att arbeta.

Skidanläggningen Gesundaberget är medlem i SHR och har kollektivavtal för sina egna anställda. Chefen Göran Hammargren säger att han blev överraskad när varslet från facket kom.
– Det var som en atombomb som kom ner över mitt huvud. Företaget har tagit skada. Det är risk för konkurs. Facket måste förstå vilken kraft ni har. Ni har nästan kraschat företaget.

Jobbxtra, som striden gäller, saknar fortfarande kollektivavtal.
– De har lovat höra av sig, säger Öije Väljas.
Hon är ordförande i det estniska fackförbundet Esal, som organiserar arbetare inom hotell-, restaurang och servicesektorn.
– Vi anser att Jobbxtra måste ha kollektivavtal om de har arbetare anställda, både i Estland och i Sverige, fortsätter Öije Väljas.
– Första steget måste vara att vi sätter oss ner och pratar om förhållandena och om vad ett kollektivavtal borde innehålla. Men så långt har vi inte kommit än.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter SJUKDOM

Färre ska utförsäkras

Häromdagen presenterade regeringen en förändring av sjukförsäkringen som ska minska andelen avslag. Bra, men mer behövs, menar Robert Sjunnebo på LO-TCO Rättsskydd.  

Publicerad 27 november 2020 Kommentera
Färre ska utförsäkras
En ny formulering i lagen ska göra att färre blir utförsäkrade vid dag 180. Foto: Colourbox

Den som varit sjuk i 180 dagar ska prövas mot normalt förekommande arbete. Det innebär att man tittar på om du skulle klara något arbete, även om du inte kan göra det du gjorde när du blev sjuk.

Enligt dagens regler ska den prövningen ske såvida det inte finns särskilda skäl att låta sjukpenningen fortsätta.

I veckan meddelade regeringen och samarbetspartierna att man vill ändra begreppet ”särskilda skäl” till ”övervägande skäl”.

Robert Sjunnebo. Foto: LO-TCO Rättsskydd

– Det är en betydande justering. Samtidigt kvarstår alla andra problem med sjukförsäkringen. Till exempel Försäkringskassans krav på sjukintyg och dess innehåll. I princip har vi ett system där utbildade personers – läkares – bedömningar överprövas av personer som saknar medicinsk utbildning, säger Robert Sjunnebo, jurist och enhetschef på LO-TCO Rättsskydd.

Den föreslagna förändringen vilar på utredningen av sjukförsäkringen som presenterades tidigare i år. Enligt Robert Sjunnebo är det viktigt att resonemanget som fördes i utredningen också lyfts i det kommande lagförslaget.

– Till exempel föreslår utredningen att det typiskt sett ska räcka med en läkares bedömning att man kan återgå till sitt ordinarie jobb före dag 365 för att slippa omprövning vid dag 180. Man ska heller inte exkludera vissa diagnoser som i dag, till exempel psykiska.

Kostnaden för reformen beräknas till 300 miljoner kronor per år. Statens kostnader för sjukpenning 2019 låg på drygt 36 miljarder kronor, enligt Försäkringskassans årsredovisning. Att de nya reglerna skulle leda till några dramatiska effekter motsägs av kostnaden.

– Det är en given slutsats, det är inte jättemånga som kommer att påverkas. Reformen står inte i paritet till de stora ord som användes när den presenterades. Sjukförsäkringen har väldigt stora problem, det här begränsar en liten del av dem, säger Robert Sjunnebo.

Nyheter TÄVLING

Paulina blev Årets sommarjobbare

Det var som väntat färre nominerade till Årets sommarjobbare 2020, men tre värdiga pristagare kunde ändå utses. En av dem är Paulina Sandberg på Tallhöjden hotell och restaurang i Simlångsdalen.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Paulina blev Årets sommarjobbare
Paulina Sandberg sommarjobbade på Tallhöjden hotell och restaurang. Foto: Tallhojden.se, Privat
Paulina Sandberg. Foto: Privat

Priset Årets sommarjobbare är till för att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen. Det var av naturliga skäl färre nominerade i år. Men initiativtagaren Fredrik Åström, vd på Svenska kulturpärlor, säger att de som trots allt fick sommarjobb i år har fått göra en stor insats.

En av dem är Paulina Sandberg, 17 år, som vann i kategorin hotell. Paulina arbetade på Tallhöjden hotell och restaurang.
– Jag städade stugor och rum, stod i disken och serverade. Det var väldigt varierande och jättekul att lära sig.
Paulina går samhällsprogrammet på gymnasiet och fortsätter att arbeta helger på hotellet. Hon skulle kunna tänka sig att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen även i framtiden.
– Det är en möjlighet. I så fall skulle jag helst arbeta med servering, eftersom jag tycker att det är kul att prata med gästerna.

Hon visste inte att hennes chef nominerat henne förrän hon fick priset.
– Jag blev jätteglad. Jag fick höra att det var för att jag jobbat mycket och varit social med gästerna. Det var kul att höra.

Amanda Nordenby, Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, fick priset i kategorin restaurang och Gabriella Fröslev, Hotell Gässlingen, i kategorin kök.
De tre vinnarna får varsitt stipendium för en två veckor lång kurs på Swiss Education Center.

Nyheter stipendium

Facklig feminism får resurser

För tredje gången ska LO dela ut ett stipendium för facklig feminism. Summan, 50 000 kronor, ska användas för att lyfta viktiga jämställdhetsfrågor ute på arbetsplatserna.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Facklig feminism får resurser
För tredje året utlyser LO ett fackligt feministiskt stipendium. Foto: Colourbox

Efter det fackliga metoo-uppropet föddes idén till ett feministiskt stipendium för att stötta initiativ för att öka jämställdheten ute på LO-medlemmars arbetsplatser. 2021 kommer stipendiet att delas ut för tredje gången.

– Det är inget pris man får för något man redan gjort. Det här är ett stöd för personer som vill göra till exempel en studie, en utbildning eller dylikt, säger Joa Bergold, utredare på LO.

Joa Bergold. Foto: LO

I år fick Musikerförbundet stipendiet för att studera kvinnliga dansbandsmusikers villkor. Året dessförinnan delades stipendiet mellan Seko Sjöfolk och ett kvinnligt nätverk inom Elektrikerna, Byggnads och Målarna.

– LO-förbunden är lika till sin struktur, men har olika utmaningar. Genom det här stipendiet vill vi belysa hur det ser ut på LO-medlemmarnas arbetsplatser, säger Joa Bergold.

Hon uppmanar den som tidigare sökt att göra det igen.
– Att man inte fick pengar då var inte för att ansökan var dålig. Det har varit väldigt många bra initiativ.

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Här kan du läsa mer om hur du söker.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här