Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hotellbåt riskerar 2,5 miljoner i böter

Hotell- och restaurangbåten Mälardrottningen i Stockholm är för rostig och riskerar att sjunka eller kantra, menar Arbetsmiljöverket. Nu får fartygets ägare en dryg månad på sig att fixa problemen, annars väntar stängning eller 2,5 miljoner kronor i vite.

Publicerad 11 september 2012

M/S Mälardrottningen har en anrik historia. Fartyget byggdes 1924 i New York och har kryssat i de flesta världshav innan hon slutligen förtöjdes för gott vid Riddarholmen i Stockholm 1982. Sedan dess har fartyget använts för hotell- och restaurangverksamhet.

Men nu börjar åldern ta ut sin rätt. Under 2011 gjorde Arbetsmiljöverket flera inspektioner av fartyget. Vid dessa upptäcktes att skrovet var rostangripet och att bortfrätningen var mycket stor. Detta gör att fartyget på sikt riskerar att kantra eller rent av sjunka, skriver Arbetsmiljöverket. Om fartyget skulle börja ta in vatten skulle konsekvenserna dessutom kunna bli förödande eftersom hon saknar både larm samt tillräckliga länspumpar.

Arbetsmiljöverket, som har tagit hjälp av Transportstyrelsen i beslutet, kräver nu att problemen åtgärdas senast den 31 oktober. Annars måste all hotell- och restaurangverksamhet ombord på båten upphöra. Om beslutet inte följs riskerar ägarna att få böta 2,5 miljoner kronor.

M/S Mälardrottningen har drygt 60 hotellrum och restaurangplatser för upp till 100 personer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här