Arbetslivsakuten SVARTA CASH

Hjälp, jag tror kollegorna får svart lön!

Smussel med kuvert bakom bardisken, viskande samtal, papperslappar med nedklottrade summor på chefens kontor. Kocken Amir misstänker att en eller flera kollegor får svart lön. Vad ska han göra?

Publicerad 6 april 2021 Kommentera
Hjälp, jag tror kollegorna får svart lön!
Förekommer det svarta pengar på jobbet? Illustration: Mattias Käll

”Viktigt att han tar reda på om det verkligen är så”

Mikael Berge. Foto: Jann Lipka/HRF

Mikael Berge, ombudsman, Hotell- och restaurangfacket

– Den anställde är skattskyldig att deklarera all den inkomst som intjänas i anställningen. Det är dessutom olagligt att arbeta svart. Den som uppsåtligen lämnar oriktiga uppgifter till myndighet eller i deklaration riskerar böter eller fängelse i högst två år.
– Det är alltså kriminellt det som pågår – om det nu är som Amir tror att det är. Det är viktigt att han tar reda på om det verkligen är så, att han har på fötterna innan han går vidare. Misstankar och lösryckta siffror på ett papper räcker inte. Det är ju faktiskt inte olagligt att betala ut lön i kontanter, även om det naturligtvis är väldigt ovanligt i dag.

– Ett sätt att försäkra sig om det faktiskt är så att svart lön betalas ut är att fråga kollegorna. Om det är så kan han informera dem om att detta är olagligt och vilka konsekvenser det kan få.

– Jag tycker att var och en har en skyldighet att stävja brottsliga handlingar och därför är detta mitt råd till Amir: Finns det fog för att misstänka att kollegorna tar emot svart lön och att arbetsgivaren betalar ut densamma, så gör en anmälan till Skatteverket.
På Skatteverkets hemsida finns en funktion där du kan lämna tips om misstänkt fusk eller fel med skatter.

Om svart lön betalas ut så måste det också komma in svarta pengar på något sätt.

– Jag förstår att det kan kännas obehagligt, och det finns stor risk för att det blir dålig stämning om hans arbetsgivare får veta att han har gjort en anmälan till Skatteverket.
Men det som pågår är faktiskt olagligt. Om Amir vill komma till rätta med problemet så är det nog vägen han måste gå.

– En lösning skulle kunna vara att be någon annan göra en anmälan, för att slippa stå där med hundhuvudet.
En annan lösning är att låta det vara medan han ser sig om efter ett nytt jobb, och sedan göra en anmälan när han har lämnat arbetsplatsen.
För om svart lön betalas ut så måste det också komma in svarta pengar på något sätt.
Det tyder ju på att verksamheten inte är särskilt seriös.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här