Nyheter

Hård kritik mot låglöneförslag

Lägre löner är fel väg att gå för att få in fler flyktinginvandrare på arbetsmarknaden. Det tycker både LO och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Publicerad 17 februari 2016
Hård kritik mot låglöneförslag
Förslaget om lägre ingångslöner debatterades av Lars Calmfors, Peter Jeppsson, Ylva Johansson, Torbjörn Johansson och Bo Jansson. Foto: Anna Hjorth

I början av veckan kom ett nytt förslag om lägre ingångslöner för att flyktinginvandrare ska ha lättare att få jobb. Det var Arbetsmarknadsekonomiska rådet, AER, som i rapporten ”Dags för större lönespridning?” föreslog en ny typ av ingångsjobb med betydligt lägre löner än i dag. Runt 15 000 i månaden för en heltid är en lämplig nivå, tycker Lars Calmfors, som är en av nationalekonomerna bakom rapporten.
Men förslaget har fått kraftig kritik, bland annat från fackligt håll.
– Man ska kunna leva på sin lön. När de lägsta lönerna sänks, så trycks lönerna nedåt generellt. De är redan extremt låga i vissa branscher. I stället borde man utbilda flyktinginvandrarna, för att de ska kunna få riktiga jobb, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på LO.

Tanken med förslaget är att sänkta ingångslöner, tillsammans med slopade sociala avgifter och ett särskilt jobbskatteavdrag, ska ge fler jobb till personer som är nya på arbetsmarknaden. Det blir billigare för arbetsgivarna att anställa och det finns inga krav på handledning eller utbildning under anställningstiden, som föreslås vara max tre år.
Det ska inte bara gälla flyktinginvandrare utan också ungdomar som inte lyckas få andra jobb. Men hur många nya jobb förslaget kan ge, det går inte att säga.
– Det här är ingen mirakelmedicin. Hur effektivt det är vet vi inte. Men vår tolkning av den forskning som finns är att det ändå blir en effekt, när man har så höga lägstalöner till att börja med, säger Lars Calmfors.

Hotell- och restaurangbranschen och detaljhandeln är två exempel på branscher som rådet tycker kan vara lämpliga för den nya typen av jobb. Det är branscher där många jobbar deltid, är visstidsanställda eller har någon form av bidragsjobb.
– Jag tycker det är fantasilöst att titta just på de här branscherna, där det redan är många som inte får full lön. Om man på det lägger väldigt låga ingångslöner så kommer det bli svårt att klara sig på lönen. Kanske ska vi titta på andra sektorer. Som vården, där det kan behövas vaktmästare och läkarsekreterare eller skolan, där det behövs lärarassistenter, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Det här är Arbetsmarknadsekonomiska rådet

Ett expertråd som bildades i april 2015. Uppgiften är att ”bedöma arbetsmarknadens funktionssätt och de faktorer som påverkar denna”.
Rådet finansieras av Svenskt Näringsliv, men ska arbeta oberoende.
Rapporten ”Dags för större lönespridning?” släpptes den 15 februari.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här