Nyheter Personalbrist

Här lagar nyanlända personalmaten

I januari startade Gröna Lunds egen restaurangutbildning. Det började som ett sätt att lösa den egna personalbristen, men blev till ett integrationsprojekt.

Publicerad 26 februari 2019
Här lagar nyanlända personalmaten
Eleverna Omolbanin Haqqani och Yones Mohammadi har kökspass i dag. Foto: Elis Hoffman

Lunchen har precis öppnat på Gröna Lunds restaurang Kaskad. Kön ringlar lång.
Gästerna är dock inte åksugna barnfamiljer, som under sommarsäsong, utan underhållsarbetare, kontorsmänniskor och andra som arbetar i parken så här års.

Och de som lagar maten är inte vanliga anställda, utan elever på Gröna Lunds egen restaurangutbildning.
– Folk är jättenöjda, de säger att maten är bättre än någonsin, säger Niclas Andersson som är exekutiv restaurangchef på parken.

Niclas Andersson. Foto: Elis Hoffman

Han är en av initiativtagarna till utbildningen, som startade i januari. Det är ett samarbete mellan parken och Arbetsförmedlingen, där 25 nyanlända under våren får teoretisk och praktisk restaurangundervisning varvat med svenskastudier.

Från början var det helt själviskt, säger Niclas Andersson. Parken har svårt att hitta säsongspersonal, främst till sina restaurangverksamheter.
– Det är svårt, vi har pratat i flera år om att vi måste göra något. Samtidigt märker vi ju nu att det här är en väldigt bra grej. Vi ger de här personerna en möjlighet att bli en del av vårt samhälle, att få ett jobb och kunna skapa ett liv här.

Deltagarna är uppdelade i två grupper som turas om att driva personalmatsalen. Eleverna roterar mellan kök, kassa, matsal och disk. Tanken är att alla ska lära sig alla delar av verksamheten.

Jag blev glad när jag fick veta att jag skulle få gå utbildningen här.Najma Mohammad Ali

Najma Mohammad Ali. Foto: Elis Hoffman

Najma Mohammad Ali från Afghanistan står i disken i dag, men hon säger att hon gillar alla sysslor på restaurangen.
– Jag kan jobba med allt, det spelar ingen roll för mig. Det är roligt.
Najma säger att hon inte tvekade att söka när hon fick höra om restaurangskolan. För henne handlar det både om att lära sig ett yrke, och att bli bättre på svenska.
– Jag tror att det är ett jättebra sätt att lära sig svenska, att jobba.

Hon hoppas att utbildningen ska leda till anställning, gärna här på Gröna Lund.
– Jag var här förra året med min man, det var jätteroligt. Jag blev glad när jag fick veta att jag skulle få gå utbildningen här.

Vi har valt folk som vi tror på.Malou Werner

Efter utbildningen finns det möjlighet att få säsongsanställning på parken, säger Malou Werner.

Malou Werner. Foto: Elis Hoffman

Hon är utbildad restauranglärare och ansvarig för utbildningen.
– Det finns ingen garanti, men just nu ser det bra ut för alla.
Malou var med och valde ut deltagarna. Det ställdes inga krav på tidigare erfarenhet, däremot krävdes intresse, säger hon.
– Det var det viktigaste, att man verkligen är intresserad av att arbeta med detta. Vi har valt folk som vi tror på.

I april tar första klassen examen. Niclas Andersson hoppas att det kan bli fler kullar.
– Vi hoppas ju att det kan bli en fortsättning på det här, att det kan komma fler som får den här möjligheten.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Ur temat Avtal 2020
Nyheter AVTAL 2020

Fyra avtal kvar att förhandla

Vid årsskiftet skulle de 20 centrala kollektivavtalen vara klara. Men för fyra avtal fortsätter förhandlingarna under 2021. HRF:s avtalssekreterare Per Persson tror att de snart är i hamn.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
Fyra avtal kvar att förhandla
Under januari kommer de sista avtalen bli klara, tror Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Colourbox, Mostphotos
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

I eftermiddag fortsätter HRF förhandlingarna om två kollektivavtal – Almega nöje och Almega bowling.
– Det vi diskuterar just nu är avräkningen till tjänstepensionen. Almega vill inte räkna som vi gjort i andra avtal, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson.

Kvar på förhandlingsbordet finns även cateringavtalet med Flygarbetsgivarna.
– Där är det bara detaljer kvar så det borde vi sy ihop nästa vecka. Jag tror och hoppas att alla avtal kommer att vara på plats under januari.

Men inte ens när man är överens om siffrorna är avtalsrörelsen över. Då återstår att sprida avtalen och diskussioner i de olika arbetsgrupper som tillsatts för att lösa vissa frågor.
– Det är det som är charmen, att det håller på hela tiden. Riksavtalen är dessutom bara bottenplattan. Jag hoppas att förtroendevalda och ombudsmän fortsätter att förhandla ännu bättre överenskommelser lokalt, säger Per Persson.

Det fjärde avtalet som återstår är Almega bingo. Där inleds förhandlingar nästa vecka.

Ingår i temat: Avtal 2020 32 artiklar

Alla artiklar i temat (29 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här