Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Här är nyheterna i avtalet

Bättre regler för extraanställda och säsongare, men höjningen av ob-ersättning och minimilöner nådde inte ända fram.

Publicerad 17 maj 2010

Av HRF:s startbud på 1028 kronor blev slutresultatet 980 kronors lönehöjning på två år. Avtalet ska motsvara en höjning på 3,85 procent för avtalsperioden.
– Vi kan uttrycka det som att vi fick igenom 95,33 procent, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

De flesta anställda som omfattas av avtalet får hela höjningen, 400 kronor mer i månaden, från den 1 maj i år och 580 från maj nästa år.
De få arbetsplatser som har pottförhandlingar har fått en ny avtalsskrivning att läsa in sig på.
– Det som skiljer är att det lokala löneutrymmet räknas ut på de som ska få höjningen, det vill säga de som är anställda vid lönerevisionstillfället, säger Ella Niia.

HRF är mest nöjda med skärpningen av reglerna för det som tidigare hette "extra anställning". Nu är namnet "anställning för enstaka dagar" och är svårare att använda på fel sätt. Arbetsgivaren ska erbjuda tillsvidareanställning om behovet av arbetskraft är konstant och kan schemaläggas. När den anställde har jobbat i genomsnitt 15 timmar per vecka eller mer under två månader så är arbetsgivaren skyldig att erbjuda anställning för enstaka dagar "i mån av tillgång". Om den anställde jobbat 15 timmar i veckan under 12 månader så ska han eller hon också få erbjudande om en mer varaktig anställningsform.

Men allt gick inte fackets väg. Avtalets lägsta tillåtna löner brukar höjas lika mycket som utgående löner, dock inte denna gång. Den 1 maj 2010 höjs minimilönen med 300 kronor och året efter med 435 kronor.
Ob-ersättningen är en annan sak som HRF är missnöjda med. Under avtalsperioden kommer ordinarie ob-ersättning bara att öka med något över 40 öre.
– Totalt sett var det ett bra avtalsbud, men det där måste vi jobba vidare med, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Att skrivningen om frivillig övertid till ordinarie timlön kvarstår i Turistsupplementet är också en nagel i ögat på facket.
– Men regeln förutsätter lokal överenskommelse. Den gäller bara för säsongsanställda och visstidsanställda, och inte vid beordrad övertid, påpekar Ella Niia.

Vissa frågor ska parterna försöka lösa under avtalsperioden. En arbetsgrupp ska förenkla årsarbetstidsavtalet och en annan grupp ska försöka förnya systemet med lokal lönebildning.

HRF:s förbundsstyrelse väntas säga ja till avtalet måndagen den 24 maj.

Fler nyheter från avtalet SHR Riks

  • Lägstabeloppen för betald semesterdag ökar med 4,94 procent under avtalsperioden.
  • Kostavdraget ökar till 41 kronor i år och 43 kronor 2011.
  • Skidinstruktörer med skidlärarexamen eller genomförd skidinstruktörskurs ska räknas till lönegrupp 1, Kvalificerat yrkesarbete.
  • Säsongsanställningar ska ha ett start- och ett slutdatum, och om formuleringen ”till säsongens slut” används ska den anställde underrättas 14 dagar innan.
  • Om en säsongsanställd återkommer till samma arbetsplats och tjänst ska lönen som lägst vara samma som vid förra säsongens slut.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här