Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Här är nyheterna i avtalet

Bättre regler för extraanställda och säsongare, men höjningen av ob-ersättning och minimilöner nådde inte ända fram.

Publicerad 17 maj 2010

Av HRF:s startbud på 1028 kronor blev slutresultatet 980 kronors lönehöjning på två år. Avtalet ska motsvara en höjning på 3,85 procent för avtalsperioden.
– Vi kan uttrycka det som att vi fick igenom 95,33 procent, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

De flesta anställda som omfattas av avtalet får hela höjningen, 400 kronor mer i månaden, från den 1 maj i år och 580 från maj nästa år.
De få arbetsplatser som har pottförhandlingar har fått en ny avtalsskrivning att läsa in sig på.
– Det som skiljer är att det lokala löneutrymmet räknas ut på de som ska få höjningen, det vill säga de som är anställda vid lönerevisionstillfället, säger Ella Niia.

HRF är mest nöjda med skärpningen av reglerna för det som tidigare hette "extra anställning". Nu är namnet "anställning för enstaka dagar" och är svårare att använda på fel sätt. Arbetsgivaren ska erbjuda tillsvidareanställning om behovet av arbetskraft är konstant och kan schemaläggas. När den anställde har jobbat i genomsnitt 15 timmar per vecka eller mer under två månader så är arbetsgivaren skyldig att erbjuda anställning för enstaka dagar "i mån av tillgång". Om den anställde jobbat 15 timmar i veckan under 12 månader så ska han eller hon också få erbjudande om en mer varaktig anställningsform.

Men allt gick inte fackets väg. Avtalets lägsta tillåtna löner brukar höjas lika mycket som utgående löner, dock inte denna gång. Den 1 maj 2010 höjs minimilönen med 300 kronor och året efter med 435 kronor.
Ob-ersättningen är en annan sak som HRF är missnöjda med. Under avtalsperioden kommer ordinarie ob-ersättning bara att öka med något över 40 öre.
– Totalt sett var det ett bra avtalsbud, men det där måste vi jobba vidare med, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Att skrivningen om frivillig övertid till ordinarie timlön kvarstår i Turistsupplementet är också en nagel i ögat på facket.
– Men regeln förutsätter lokal överenskommelse. Den gäller bara för säsongsanställda och visstidsanställda, och inte vid beordrad övertid, påpekar Ella Niia.

Vissa frågor ska parterna försöka lösa under avtalsperioden. En arbetsgrupp ska förenkla årsarbetstidsavtalet och en annan grupp ska försöka förnya systemet med lokal lönebildning.

HRF:s förbundsstyrelse väntas säga ja till avtalet måndagen den 24 maj.

Fler nyheter från avtalet SHR Riks

  • Lägstabeloppen för betald semesterdag ökar med 4,94 procent under avtalsperioden.
  • Kostavdraget ökar till 41 kronor i år och 43 kronor 2011.
  • Skidinstruktörer med skidlärarexamen eller genomförd skidinstruktörskurs ska räknas till lönegrupp 1, Kvalificerat yrkesarbete.
  • Säsongsanställningar ska ha ett start- och ett slutdatum, och om formuleringen ”till säsongens slut” används ska den anställde underrättas 14 dagar innan.
  • Om en säsongsanställd återkommer till samma arbetsplats och tjänst ska lönen som lägst vara samma som vid förra säsongens slut.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter tävling

Han ska få löken att glänsa i Årets kock

William Brittsjö var en av åtta tävlande som tog sig till final i Årets kock efter två hektiska tävlingsdagar.

Publicerad 22 juni 2021 Kommentera
Han ska få löken att glänsa i Årets kock
En av William Brittsjös favoritråvaror, gul lök, är också årets huvudråvara i finalen. Foto: Mostphotos, Privat

Åtta kockar ska göra upp om titeln Årets kock 2021 den 16 september. En av dem är du, grattis!
– Tack! Det är kul.

Hur var det att tävla?
– Det var extremt hård konkurrens, men det är bara att kämpa på. Dag två var det noll-noll igen, och då ger man allt.

Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Hur förbereder du dig för finalen?
– Det handlar om att man inte vet vad som komma skall. Man tittar på föregående år och utgår från det.
Det gäller att utvidga sin bredd som matlagare. Man får utgå från sig själv och vad man gillar att laga. Vi vet ju huvudråvaran, gul lök. Det är en av mina favoritråvaror. Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Huvudråvaran är känd, men mycket är en överraskning. Hur tänker du kring det?
– Råvarukorgen får man reda på samma dag, och så får man lite tid att förbereda sig.
Utmaningen är att man inte har någon exakt logistikkänsla när man inte hunnit träna på en rätt, så man får gå på magkänsla.

Vad hoppas du på för råvaror?
– Jag är ju göteborgare så skaldjur vore jättehärligt. Eller lamm, det gillar jag.

Finalisterna till Årets kock 2021, med William Brittsjö som tvåa från höger.

Vilka egenskaper är bra att ha när man tävlar i matlagning?
– I grund och botten handlar det om att vara smaksäker. Det är bra att vara stabil mentalt om något går fel.
Framför allt är det jätteviktigt att man tycker det är kul, annars klarar man inte av den träning som krävs.
Jag går all in i år och tror på den maten jag lagar och anpassar den utifrån tävlingen.

Jag gillar känslan av att vara underdog.

Här är William

Namn: William Brittsjö
Ålder: 22 år.
Från: Göteborg.
Arbetsplats: Ricordi, Stockholm.

Du är ung, bara 22 år. Du tävlar mot kockar med större erfarenhet.
– Ålder är bara en siffra. Det gäller att vara förberedd, skapa sig rätt förutsättningar och laga mat som man själv tror på samt ha lite flyt med domarna.
Men jag gillar känslan av att vara underdog, då slipper man den värsta pressen.

Är du nervös?
– Ja, det är klart man är. Jag har drömt om det här i så många år.
Det är en utmaning, men det ska inte vara lätt att vinna Årets kock. Det gäller att laga så god mat man bara kan.

Nyheter politik

HRF: ”Inte optimalt med nyval”

Riksdagen har uttryckt sitt misstroende mot Stefan Löfven. Olyckligt, tycker HRF:s ordförande Malin Ackholt. – Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
HRF: ”Inte optimalt med nyval”
Statsminister Stefan Löfven (S) håller pressträff i Rosenbad, efter att ha förlorat misstroendeomröstningen i riksdagen. Foto: Anders Wiklund/TT
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Det var med marginal som riksdagen i dag röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven.
Vänsterpartiet, som initierade omröstningen på grund av ett utredningsförslag om marknadshyror vid nybyggnation, fick med sig moderater, liberaler och sverigedemokrater och förklarade att Löfven inte längre har ledamöternas förtroende.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt tycker att beslutet är olyckligt.
– Vi befinner oss fortfarande i en pandemi. Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Nu har Löfven en vecka på sig att bestämma om han ska utlysa nyval. Gör han det inte kommer han att entledigas från statsministerposten.

– Vi följer vad som händer på de områden som är viktiga för oss, som den höjda a-kasseersättningen och lagstiftning om trygghet och omställning, säger Malin Ackholt.

Nyheter DISKRIMINERING

Diskriminerad gäst får 30 000

En kvinna i rullstol försökte beställa ett glas vin under ett restaurangbesök, men nekades. Nu har restaurangen dömts i tingsrätten för diskriminering som har samband med funktionsnedsättning.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
Diskriminerad gäst får 30 000
Gästen försökte beställa ett glas vin. Foto: Yuliya Zavalishina/Mostphotos

En eftermiddag för tre år sedan besökte kvinnan ett köpcentrum i södra Stockholm. På en av restaurangerna ville hon beställa ett glas vin, men möttes av nekande gester och huvudskakningar.
Efter flera försök bad kvinnan att få tala med restaurangchefen. Men inte heller då fick gästen någon förklaring till varför hon nekades att beställa. Kvinnan var vid tillfället nykter.

Kvinnan lämnade restaurangen och anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som drev ärendet i tingsrätten.
Rätten gick på DO:s linje och dömde restaurangföretaget att betala 30 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.

– Att man inte serveras alkohol är ett problem som många personer med funktionsnedsättning möter. Det kan vara förnedrande och göra att man undviker att beställa det man vill ha. Vi hoppas att domen kan bidra till att den här typen av diskriminering minskar, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.

Restaurangföretaget har fortfarande möjlighet att överklaga domen.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här