Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Susanne Urban

Susanne Urban, forskare vid Linköpings universitet, har undersökt idén om restaurangbranschen som inkörsport till övriga arbetsmarknaden. Du kom fram till att branschen inte är en språngbräda för unga med utländsk bakgrund, i samma grad som för andra.

Publicerad 24 oktober 2013
inlinebild
Susanne Urban, forskare på Linköpings universitet. Foto: Linköpings Universitet

Hur har du gjort?
– Jag tog alla som jobbade i hotell- och restaurangbranschen år 2003, totalt 40 000 personer, och så följde jag dem under 5 år. Jag tittade på vilka som var kvar i branschen, vilka som hade bytt och vilka som var arbetslösa eller sjukskrivna.

Vad kom du fram till?
– Jag kunde se att de som har utländsk bakgrund stannar kvar i branschen i betydligt högre grad än de med svenskfödda föräldrar. Det gällde inte för de med rötter i Polen, Östeuropa och Iran, men för nästan alla andra geografiska områden. De med rötter i Turkiet hade de högsta siffrorna, 47 procent var kvar i branschen efter fem år. Bland dem med föräldrar som är födda här var siffran 21 procent. Även Libanon, Syrien och länder i Ostasien har höga siffror. Det var också fler med utländsk bakgrund som var arbetslösa efter fem år.

Vad beror det på?
– Det är inte så himla konstigt egentligt. Det finns många företagare i restaurangbranschen som kommer från dessa geografiska områden. Det betyder att det finns ett bra nätverk med släkt och vänner som kan ge jobb i branschen. Att man ser släkt och vänner som startat eget där kan också göra att man själv ser det som en möjlighet. Det kan också bero på att man saknar nätverk till andra branscher, att man inte har några valmöjligheter.

Måste det vara ett problem att man stannar kvar?
– Nej, det är klart att det kan vara ett val, att man väljer att satsa på det. Men det pratas mycket om att erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen är en språngbräda in till andra jobb på arbetsmarknaden. Det här visar att erfarenheten från restaurangbranschen värdesätts olika. Det är lättare för de med svensk bakgrund att använda det som inkörsport och svårare för andra.

Att ett jobb i branschen ger vidare möjligheter har använts som argument för att till exempel ta bort restaurangmomsen och sänka arbetsgivaravgifterna. Hur ser du på det?
– Om man ska underlätta för integration på arbetsmarknaden tycker jag att man i stället ska rikta uppmärksamheten till branscher där utlandsfödda och deras barn har svårt att komma in. Om man stöttar branscher med många anställda med utländsk bakgrund, och ger dessa branscher särskilda villkor, så kan det vara positivt. Men det kan också stärka det avvikande, att specialvillkor gäller för de med utländsk bakgrund. Det kanske i stort inte gynnar integrationen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter diskriminering

Hotell erkänner diskriminering

Ett hotell i Stockholmstrakten erkänner att man har diskriminerat två kvinnor med romsk bakgrund. Hotellet ska nu betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna i en förlikning.

Publicerad 21 januari 2021 Kommentera
Hotell erkänner diskriminering
Hotellet utanför Stockholm erkänner att det var diskriminering när två kvinnor avvisades eftersom de är romer. Foto: Mostphotos

Kvinnorna hade bokat rum på hotellet utanför Stockholm via en bokningssajt. Men när de kom vägrade receptionisten checka in dem. Anledningen: hotellet uppgav att de tidigare haft problem med gäster av romskt ursprung.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har drivit kvinnornas ärende.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger DO, Lars Arrhenius.

Hotellet har nu erkänt att man gjort sig skyldig till diskriminering. I en förlikning ska företaget betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här