Nyheter Avtal 2013
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler avtal klara

Avtalsrörelsen är inte över än. I förra veckan fick ordningsvakter, anställda på Coop-restauranger och säsongspersonal på Parken Zoo nya avtal. Och ännu återstår en del att förhandla.

Publicerad 31 maj 2013

Hotell- och restaurangfackets förhandlare har inte legat på latsidan efter att det stora riksavtalet med Visita blev klart i mitten av maj. Sedan dess har en rad andra avtal blivit klara, och det har gått förvånansvärt smidigt konstaterar HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt.
– Det känns helt okej. Visst har det ibland varit hårda diskussioner men vi har ändå hittat lösningar. Det visar att vi som parter tar ansvar.
 
Många av de nya avtalen följer i stort det så kallade Gröna Riksavtalet mellan HRF och Visita, som tecknades i mitten av maj. Det gäller bland annat avtalen för ordningsvakter och kasinopersonal på Visita-anslutna arbetsplatser samt för säsongsanställda på Visita-anslutna skidanläggningar, som bland annat har tillägg för arbete med snökanoner och avdrag för kost på fritiden.

HRF har även skrivit på flera nya avtal med arbetsgivarorganisationen KFO, som gäller bland annat för anställda på Coop-restaurangerna och säsongsanställda på Parken Zoo i Eskilstuna. Även dessa avtal bygger på Visita-avtalet, men med en del förändringar. Till exempel har de som går på KFO:s riksavtal som grund rätt till huvudsemester under juni, juli eller augusti. Minst varannan vecka ska de ha rätt till ledighet under lördag-söndag alternativt söndag-måndag.

Fortfarande återstår en rad avtal. Förhandlingar pågår just nu med Bankinstitutens arbetsgivarorganisation, Flygarbetsgivarna, Svensk Handel och Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer. Inom kort ska HRF även börja förhandla med arbetsgivarorganisationen Almega om nya avtal för bland andra bingo- och bowlinghallsanställda.

Fakta: Egenheter i några avtal

Visita Ordningsvakter:
Anställd för enstaka dagar som bekostat egen uniform erhåller ett klädersättningsbidrag per tjänstgöringstillfälle:
* Den 1 juni 2013: 26:80

Visita Turistavtalet:
Tillägg för arbete med snökanoner:
* 1 juni 2013: 12:10/timme
 
Pris för kost på arbetstid och fritid:
* 1 juni 2013: 2 924 kronor

Kompensation då köksavdelning är stängd
* 1 juni 2013 61:00 kronor

Visita Casinoavtalet:

Minimilöner (per timme) från 1 juni 2013
* Begynnelselön: 116:55
* Efter 100 tjänstgöringstillfällen 118:55
* Efter 200 tjänstgöringstillfällen 119:55
* Efter 400 tjänstgöringstillfällen 120:55
* Efter 600 tjänstgöringstillfällen 123:55
* Efter 800 tjänstgöringstillfällen 127:55

OB före 24:00
* 1 juni 2013: 12:11/timme

OB efter 24:00
* 1 juni 2013: 30:01/timme

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här