Fokus BULLER

Fick bukt med bullret på jobbet

När Anna Hjortheden jobbar kan hennes öron vila – i alla fall jämfört med hur det var innan Sturehofs matsal fick ett dämpande tak. Buller är ett problem som lätt glöms bort i branschen.

Publicerad 13 november 2020
Fick bukt med bullret på jobbet
På Anna Hjorthedens arbetsplats Sturehof gick från buller till behagligt sorl. Foto: Marc Femenia

Trött efter jobbet? Det kanske inte bara beror på hur mycket det är att göra. På många restauranger och barer ligger ljud­nivån för högt för att det ska vara nyttigt att arbeta där långa pass. Så var det tidigare i matsalen på restaurang Sturehof i Stockholm.
Anna Hjortheden, servitris och skyddsombud, minns hur det var.
– Feedbacken från gäster var att det var fantastiskt, med god mat och bra service. Men ljudet, det klagade många på.

Restaurangen hade renoverats 1999 och fått en ny, snygg inredning skapad av den kända formgivaren Jonas Bohlin. Men taket var av glas. Det fanns ingenting som dämpade sorlet.
– Vi brukar ha väldigt mycket folk, normalt är det helt fullt varje lunch och mycket på kvällen också. När folk pratar och har svårt att höra varandra på grund av ljudnivån pratar de ännu högre. På det allt slammer av bestick och porslin.

Anna Hjortheden. Foto: Marc Femenia

Kvällstid steg sorlet ännu mer.
– Jag kunde tycka synd om äldre som kom hit, kanske för att fira något. När min svärmor skulle komma fick jag vara noga med vilken tid och vilket bord hon fick, säger Anna.
I baren som vetter ut mot Stureplan var det ännu värre, glastaket plus hög musik, stengolv och kakelväggar.

Anna laddade ner Arbetsmiljöverkets app för bullermätning. I baren låg nivån på skadliga 90 decibel.
– Jag använde appen många gånger. Jag kan vara ganska jobbig när jag snöar in på något, säger Anna.

Fackklubben och arbetsgivaren kom i gång med arbetsmiljöarbetet i stort. Ljudnivån diskuterades, men annat kom först.
Systerkrogen Brillo hade fått ljuddämpande tak redan vid starten 2012.
– Vi gick dit ibland, för en AW eller för att äta. Vi tyckte att det var fantastiskt. Så tyst, fast de hade mycket folk.

Till sist beslutades att även Sturehof skulle få ett sådant tak. Det var nära att just baren glömdes bort, men Anna hann upptäcka det i tid.
Hösten 2017 kom det nya taket på plats. Det liknar glastaket, men består av högblanka lackade plåtkassetter med akustikskiva.
Den allra första reaktionen blev inte vad Anna hade väntat sig. Många i personalen tyckte att det hade blivit för tyst. Skulle det verkligen bli den rätta känslan av ett livligt brasseri? Skulle gästerna trivas?

Vi sa till varandra: ”Är det verkligen fullt nu?” för det kändes inte som det brukade, berättar Anna Hjortheden. Foto: Marc Femenia
Taket liknar det tidigare glastaket, men består av högblanka lackade plåtkassetter med akustikskiva. Foto: Marc Femenia
Ibland använder Kwadwo Agyeimensah hörselkåpor i disken, men han tycker att det är svårt att höra om någon ropar. Foto: Marc Femenia

 

Men det visade sig snabbt att det inte var någon fara med den saken.
– För mig var saneringen det bästa som hänt på 20 år. Vi sa till varandra: »Är det verkligen fullt nu?« för det kändes inte som det brukade.
Anna hade tidigare inte kopplat sin egen stress till ljudnivån.
– Man vet ungefär hur det brukar kännas när det är primetime. Man brukar vara uppe i varv och ha lite stresspåslag. Nu var det fullt, men jag var ändå lugn.

Sturehof har gjort vad de kan i de här lokalerna.Anna Hjortheden

Det blev också mycket bättre i baren. Även om kakelväggarna är kvar gör taket stor nytta, i kombination med att högtalarsystemet setts över.
Året efter att taket byttes ut kom Arbetsmiljöverket på inspektion. Bullernivån i matsalen fick godkänt, men i kök och disk var ljudet för starkt. Sedan dess har arbetsgivaren låtit byta ut taket även där och det finns hörselskydd till alla.
– Sturehof har gjort vad de kan i de här lokalerna, men det låter fort­farande mycket. Kök och disk ligger nära varandra och det är högre tryck än vad man räknade med när de renoverades, säger Anna.

Bullertoppen

Ljudstyrka i decibel (dB)

  • 115 dB. Risk för hörselskada. En enda ljudtopp kan räcka.
  • 85 dB. Över denna nivå måste åtgärder sättas in.
  • 80 dB. Är detta genomsnitt för en arbetsdag? Då måste ljudmiljön ses över.
  • 75 dB. Högre än så ska ljudet inte vara på ett dansställe.
  • 60 dB. Normal samtalston.

Diskaren Kwadwo Agyeimensah är en av dem som känner av det.
– Det är ofta för högt ljud. Jag blir trött. Inte här för då jobbar jag ju, men när jag kommer hem.
Vid skyddsronder brukar Anna alltid påpeka att diskarna ska använda hörselskydden, inte nödvändigtvis hela dagen, men oftare än nu.

Kwadwo använder dem ibland i disken och alltid när han jobbar kväll och tömmer flaskor.
– Men problemet är att jag inte hör om någon ropar på mig när jag har hörselskydden på, säger han.

Snart ska Sturehof få ett nytt kök och diskrum, i lokalen intill som de har tagit över. Då ska Anna vara med i planeringen.
– Det ska bli jättespännande och roligt att få vara med och bevaka så att vi gör så att det blir rätt från början.

Mikael Pettersson är vd på Kornets aku­stik som utförde saneringen på Sturehof. Han har gjort flera liknande jobb på andra restauranger, ofta i matsalen.
– Många har från början låtit bli att sätta in akustikdämpning, sedan inser de att det inte blir någon hållbar arbetsmiljö och att även gästerna påverkas.

Han har även satt in dämpning i diskrum. På Sturehof byttes plåttaket i diskrummet mot en fukttålig, ljuddämpande skiva.
– Förr hade kök bara rostfria plåtkassetter som kunde spolas av. Står man långa pass och det skramlar blir det ingen bra ljudmiljö, säger Mikael Pettersson.

Nyheter stängning

Snabb omställning för snabbmatsrestauranger

Från och med måndag ska inget serveringsställe hålla öppet efter 20.30. Nu är oron stor bland anställda på bland annat snabbmatskedjor.

Publicerad 26 februari 2021 Kommentera
Snabb omställning för snabbmatsrestauranger
Takeaway blir fortsatt möjligt, men från den första mars ska alla serveringsställen i övrigt hålla stängt efter klockan 20.30. Foto: Colourbox

I onsdags presenterade Folkhälsomyndigheten nya restriktioner. Bland annat berörs matställen på handelsplatser, där serveringen kraftigt ska begränsas.

Dessutom meddelade myndigheten att alla serveringsställen, inte bara de med utskänkningstillstånd, ska hålla stängt efter 20.30.

– Det är klart att det är viktigt att bekämpa smittspridningen. Men det här är ytterligare ett slag för vår näring som innebär att folk riskerar att bli av med jobbet, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Det är fortfarande tillåtet att erbjuda takeaway efter halv nio på kvällen. På Max restauranger jobbar man med att ställa om.

– Vi lyssnar och tar in direktiven som regering och myndigheter kommer med och behöver nu snabbt vidta åtgärder för att stänga våra restauranger för sittande gäster tidigare, säger Charlotte Zetterlund, kedjans personalchef, i ett mejlsvar till Hotellrevyn.

I nuläget ser inte kedjan några behov av personalminskningar, men man utesluter det inte om situationen förvärras och det kommer fler restriktioner.

Charlotte Zetterlund säger att man hade önskat mer tydlighet från regeringens sida i kommunikationen med branschen.

– Det hade varit lättare för oss att vidta åtgärder om direktiv och instruktioner varit klarare.

Erica Edberg. Foto: Elis Hoffman

På McDonald’s i Skåne blev oron stor när Folkhälsomyndigheten presenterade de nya bestämmelserna.

– Det är jättemånga som har hört av sig. Det är en oro att man inte kommer att få sina timmar och att det kommer att bli schemaändringar fram och tillbaka, säger Erica Edberg, platsombud på McDonald’s i Eslöv och ledamot i HRF:s avdelningsstyrelse i Syd.

Malin Ackholt hade önskat bättre framförhållning och klarare besked.

– Vi vet att det kan komma ytterligare restriktioner med kort varsel. Detta slår rätt in i våra medlemmars privatekonomi.

 

Nyheter AVTAL 2020

Sista avtalet på plats

I går tecknade HRF och Almega Tjänsteföretagen ett nytt avtal för anställda på bingohallar. Därmed är alla förbundets kollektivavtal klara.

Publicerad 25 februari 2021 Kommentera
Sista avtalet på plats
Avtalet för anställda på bingohallar är klart. Foto: Kicki Nilsson
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Det nya avtalet gäller från den 1 januari 2021 till den 30 november 2023, och innehåller löneökningar i två steg. Den första höjningen sker i juli 2021 och motsvarar 736 kronor per månad för en heltidsanställd. Den andra höjningen på 598 kronor sker den 1 december 2022.

Även i övrigt följer det nya bingoavtalet HRF:s andra kollektivavtal, säger förbundets avtalssekreterare Per Persson.
– Vi har fått ut det vi ska enligt samordningen.

Därmed är det sista kollektivavtalet tecknat. Per Persson tycker att en av denna kollektivavtalsrörelses största vinster är de tidigarelagda pensionsinbetalningarna.
– Det är den största satsningen på ungdomar kanske någonsin. Det är en stor grej. 24-åringarna kommer kanske inte tacka oss nu, men om 40 år kommer det att göra skillnad.

Även om avtalsrörelsen nu är över för denna gång, så finns det en hel del arbete kvar att göra, säger Per Persson.
– Nu har vi uppföljningsarbetet kvar att göra, att hantera det som förbundet har förhandlat fram. Vi har en rad arbetsgrupper som ska jobba med olika saker.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter STÖD

Efterlängtat besked om stöd

I dag meddelade regeringen att verksamheter som tvingas stänga av smittskyddsskäl ska kunna få lönekostnaderna täckta av staten. HRF välkomnar beskedet.

Publicerad 23 februari 2021 Kommentera
Efterlängtat besked om stöd
HRF:s ordförande Malin Ackholt välkomnar dagens besked från regeringen, som innebär mer stöd till företagen. Foto: Mostphotos, Peter Jönsson

I januari antogs den pandemilag som gör det möjligt för regeringen att fatta beslut om att vissa näringsverksamheter ska hålla stängt. I dag presenterades en ändring i det ekonomiska stödpaket som beslutats tidigare. Nyheten innebär att de anställdas löner ska räknas som fasta kostnader, och därmed täckas upp till hundra procent vid en nedstängning.

– Det är glädjande information regeringen kommer med i dag. Det är högst rimligt, så att våra medlemmar kan behålla jobben, säger Malin Ackholt, HRF:s ordförande.

Hon gläds också åt beskedet att företag från och med torsdag ska kunna söka omställningsstöd för perioden augusti–december 2020.

– Stödet hjälper företagens likviditet. Det är synd att det har tagit tid, men det är bra att det kommer. Nu måste pengarna ut, det är väldigt efterlängtat.

Finansminister Magdalena Andersson sade vid en pressträff att de ekonomiska stöden vuxit i omfattning sedan pandemins start, för att nu uppgå till nästan det dubbla jämfört med för ett år sedan.

– Anledningen till att vi gör det här är ju att vi ser ljuset i tunneln, nämligen vaccinet. Och vi vill ju att samhället ska stå redo, att ekonomin ska stå redo att starta upp när smittan trycks ned.

Ingår i temat: Coronakrisen 116 artiklar

Alla artiklar i temat (113 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här