Nyheter jämställdhet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fem röster om ojämställda kök

Krögare, fackligt aktiva och arbetsgivarorganisationen Visita -- alla är eniga om att något måste göras för att komma tillrätta med bristen på jämställdhet i restaurangköken.

Publicerad 26 augusti 2015
inlinebild
Anders Dahlbom har arbetat för ökad jämställdhet i projektet Genuslabbet. Foto: Privat

»Det krävs en stor insats från flera håll«
– Man skyller mycket på branschen, men jag tror att problemet är större än så. Det krävs en insats från flera håll för att få till en förändring, säger krögaren Anders Dahlbom.
Han gjorde ett experiment när han deltog i projektet Genuslabbet på Internationella restaurangskolan. Skolans killar fick ett papper med sex namn. Tre namn var kända kvinnliga stjärnkockar på Michelinkrogar. De tre mansnamnen var påhittade. Anders frågade vilka killarna skulle vilja jobba med. Samtliga valde männen.
    
Fackligt arbete mot sexism
– Det är jobbigt med den tuffa jargongen, men till en början sätter man upp skygglappar. Man vill inte känna sig som ett offer, säger Malin Bastholm, kock och organisatör på HRF:s avdelning Stockholm-Gotland.
Men ständiga kommentarer om ens ut­seende, bh-storlek eller sexvanor tär på en.
– Och det är inte lätt att säga ifrån i en bransch med hög arbetslöshet, säger avdelningens ordförande Jenny Bengtsson.
Deras HRF-avdelning jobbar aktivt mot sexuella trakasserier. De har pratat om det i poddsändningen »Bakom svängdörrarna«, har en handlingsplan och uppsökande verksamhet för att få ett formellt samarbete mellan fack och arbetsgivare.
– En jämställd arbetsplats tjänar alla på, både arbetsgivare, arbetstagare och sam­hället i stort, säger Jenny Bengtsson.
    
»Kopplat till otrygga jobb«
HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt vill att fler görs medvetna om problemen.
– Vi vill visa att sextrakasserier är kopplade till otrygga anställningsformer och tysta arbetsplatser, säger hon.
– Det är en stor och viktig arbetsmiljö­fråga och det råder inga tvivel om vilka som är ansvariga för att detta problem åtgärdas enligt lagen – det är  arbetsgivarna.   

Visita satsar på utbildning
– Vi jobbar intensivt tillsammans med facket med de här frågorna. Vi har tagit fram två filmer, en webbutbildning, som 25 000 har gått. En tredje film håller på att produceras och den fokuserar enbart på trakasserier och kränkningar, säger Visitas vd Eva ­Östling.
– I vår bransch letar vi ständigt efter personal och därför är detta enormt viktigt.

Varannan lämnar branschen

  • Av dem som gick ut hotell- och restaurang­programmet 2009 arbetade hälften med annat tre år senare.
  • Sex av tio tjejer hade lämnat branschen, och hälften av killarna hade gjort detsamma.

Källa: SCB

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här