Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre krogar i konkurs

Restaurangbranschen i Sverige går emot konkurstrenden. Totalt för alla branscher ökade konkurserna under 2001 med 12 procent. Restaurangbranschen redovisar en minskning med 11 procent.

Publicerad 12 februari 2002

Restaurangkonkurserna minskar även i Stockholms län, skriver tidningen Metro. Trots att Stockholm blir allt krogtätare och konkurrensen hårdare. Under 2001 gick 62 av länets krogar i konkurs. Det är en minskning med 60 procent, jämfört med 1995, då 149 krögare inte fick verksamheten att gå runt. Det är också en 24-procentig minskning av konkurserna jämfört med år 2000. Inte helt oväntat är det krogarna i Stockholms stad som står för de flesta fallen under 2001. Fyrtio av de 62 som fick stänga var innerstadsrestauranger.
Bättre ekonomiska tider och större utbud av billigare restauranger sägs vara två huvudorsaker till minskningen, enligt Sveriges hotell- och restaurangföretagare, SHR.
? Den positiva trenden håller nog i sig åtminstone något år till. Sedan får vi hoppas att konjunkturnedgången inte blir så kraftig, kommenterar Göran Granhed, branschekonom på SHR, till Metro.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här