Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre konkurser i branschen 2011

Trots en ökande ekonomisk oro minskade antalet företagskonkurser förra året. I hotell- och restaurangbranschen slutade året på minus 7 procent.

Publicerad 10 januari 2012

Det är kreditupplysningsföretaget UC som sammanställt konkursstatistiken för förra året. Sammanlagt gick 6 045 svenska företag omkull under 2011, vilket är en minskning med 3 procent jämfört med året innan. De positiva siffrorna är förvånande med tanke på fjolårets ekonomiska oro, säger UC:s marknadschef Roland Sibland.
– Under hösten har de svenska företagen drabbats av en konjunkturförsvagning som är kopplad till den ekonomiska krisen i vår omvärld och då främst i Europa. Oron har lett att företagens investeringar och den privata konsumtionen har minskat, vilket har slagit hårt mot framför allt mindre handels-, tjänste- och byggföretag.

I hotell- och restaurangbranschen var minskningen ännu större. Under 2011 begärdes 439 hotell och restauranger i konkurs. Det är hela 7 procent färre än under 2010. Betydligt sämre gick det för detaljhandeln där konkurserna i stället ökade med 8 procent under året. 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här