Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre arbetslösa vid årets slut

I december 2013 minskade arbetslösheten i landet, jämfört med samma månad året innan. Det är en utveckling som även märks bland medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK.

Publicerad 14 januari 2014
Färre arbetslösa vid årets slut

I slutet av december 2013 var 4 756 HRAK-medlemmar öppet arbetslösa. Det är 9,3 procent av medlemmarna och en ökning med 381 personer jämfört med månaden innan, då 8,6 procent var i samma situation.
Även tidigare år har arbetslösheten bland hotell- och restauranganställda gjort ett skutt uppåt under december och januari.

Jämfört med december 2012 så har dock arbetslösheten i HRAK minskat något. Då var 4 823 medlemmar, 9,6 procent, öppet arbetslösa och 7,6 procent deltog i program med aktivitetsstöd. I december 2013 var 7,3 procent av HRAK:s medlemmar sysselsatta i den sortens åtgärder.

Sett till alla branscher var december en månad med relativt höga varseltal. Värst drabbades transportsektorn, där över 800 anställda varslades. I hotell- och restaurangbranschen varslades enbart 40 personer på tre företag.

Om statistiken

Arbetsförmedlingen skapar sin arbetslöshetsstatistik utifrån de olika kategorier av arbetssökande som är inskrivna hos dem under en månad. Den officiella arbetslösheten redovisas av Statistiska centralbyrån, SCB i arbetskraftsundersökningen AKU.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här