Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facklig hotellsajt rankar efter personalvänlighet

Australiens servicefackförbund LHMU har startat en egen hotellsajt. Här ska resenärer kunna välja »etiska hotell«, arbetsplatser där personalen behandlas väl och där miljöarbetet är genomtänkt och inte bara för syns skull.

Publicerad 3 augusti 2009

Hotellsajten »The First Star« är tänkt som en påtryckning för att få Australiens lyxigare hotell att teckna rättvisa lokala avtal med sina anställda och ta miljöarbetet på allvar.

I dag finns 25 hotell listade, och bara två har hittills fått godkänt när det gäller personalfrågor. Om de övriga finns omdömen som »förföljer fackligt aktiva«, »företaget bekostar inte längre influensavaccinationer och har dragit in på den varma personalmaten« eller »halvtimmesrasten är vanligtvis bara tio minuter«.

Tanken är att synpunkter från gäster, anställda, miljöorganisationer och fackliga företrädare ska ställas samman. De hotell som får goda omdömen och går med på att öppet redogöra för personalens villkor hamnar på fackets goda lista.

– I stället för att bojkotta dåliga arbetsgivare så uppmuntrar vi hotellen att ta hand om personal och miljö, säger Louise Tarrant, förbundsordförande för LHMU, i ett pressmeddelande från förbundet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här