Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket segrade i cola-fallet

Cateringföretaget LSG Sky Chefs polisanmälde en anställd för att ha stulit en liten cola-burk på 15 centiliter. Sedan tog de hans passerkort och skickade hem honom. Men nu står det klart att mannen får tillbaka sin anställning.

Publicerad 3 maj 2002

Efter centrala förhandlingar mellan Hotell- och restaurangfacket och Flygarbetsgivarna blev det under fredagen klart att den anställde får tillbaka sin anställning. Den anses obruten och han får lön för den tid han gått hemma sedan företaget skickade hem honom.
– Vi har gjort en förlikning och nått en uppgörelse. Facket har drivit frågan hårt att han ska ha tillbaka jobbet, säger ombudsman Dan Fransson från Hotell- och restaurangfacket i Uppsala.
HRF-medlemmen har varit anställd på LSG sedan företaget startade med att packa flygplansmat.

Bakgrunden till historien är – enligt företaget – att mannen vid lunchtid i början av februari lämnade sin plats i produktionen och gick in i ett annat rum. En av skiftledarna följde efter. Enligt företaget ertappades mannen med en liten cola-burk i ena handen och ett glas med cola i andra.
Dagen efter polisanmälde företaget den anställde för snatteri.
Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna om stöld.
LSG menar att de försvarar en princip. Att nolltolerans mot stölder ska gälla. Att burken bara kostar 1:50 har ingen betydelse. Burken tillhör företagets kund.
Polisen har lagt ned utredningen med motiveringen att brottet inte går att styrka.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.