Fokus UNDERBEMANNING

”En kultur av lojalitet som kan gå för långt”

Ställ inte upp och jobba gratis när det är för låg bemanning! Tänket måste förändras, menar HRF:aren Simeon Jonasson på Tugg Burgers.

Publicerad 20 oktober 2021
”En kultur av lojalitet som kan gå för långt”
På tidigare arbetsplatser har Simeon Jonasson sett hur jobbarkompisar själva försökt lösa problemet med för låg bemanning. Foto: Daniel Nilsson

Under sina år i branschen har Simeon Jonasson sett hur jobbarkompisar tar på sig ansvaret när det är för lite personal. På hans tidigare arbetsplats kom några lediga kollegor in för att äta, såg att det var kaos, bytte om och jobbade gratis tills det lugnat ner sig.

– Det här var en enstaka händelse, men det är ganska vanligt att folk stämplar ut och fortsätter jobba efter arbets­tidens slut när de inte hinner med allt, säger Simeon Jonasson.

Tugg Malmö
Simeon Jonasson. Foto: Daniel Nilsson

Utan marginaler så blir det kaos när något utöver det vanliga inträffar.
– Arbetsgivaren skulle förstås aldrig säga att »vi vill att folk jobbar gratis« men systemet gör att personal ställs inför omöjliga situationer.

Även på nuvarande jobb händer det att någon är på väg in i köket efter att ha stämplat ut. Men om han eller någon av de andra fackliga ser det säger de till.

Simeon har alltid känt sig skyddad av sitt fackmedlemskap. Bäst är förstås om det finns en lokal klubb.
– Men det är mycket att begära av en individ att hen ska utbilda sig och organisera en svår arbetsplats ensam.

Vi har en kultur av lojalitet som kan gå för långt.

De som jobbar i branschen ska inte ta på sig ansvaret om arbetsgivaren inte bemannar tillräckligt, säger han.
– Vi har en kultur av lojalitet som kan gå för långt. Då blir det lättare för ­arbetsgivaren att slita ut folk och ersätta dem med nya.

Han förstår att det kan kännas enklast att bita ihop och lösa situationen.
– En del är rädda för vad kollegorna ska tycka om dem när de inte hinner med, en arbetsplats är ju också en social plats.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här