Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Det här vill HRF:arna förbättra i avtalet

150 motioner ligger till grund för vad HRF bestämmer sig för att satsa på i avtalen 2010. Ungdomslöner, ob-ersättning och trygga anställningar är ämnen som återkommer i motionerna.

Publicerad 30 november 2009

Normal.dotm 0 0 1 282 1610 HRF 13 3 1977 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Tre ämnesområden verkar ha engagerat medlemmarna mer än övriga. Dessa områden är bättre ob-ersättning, trygga anställningar och att färre ska omfattas av avtalens ungdomslöner.
– 40 procent av våra medlemmar jobbar deltid och 30 procent har visstidsanställningar, så frågan om trygga anställningar engagerar, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Att ob-ersättningen fått många enskilda motionärer att fatta pennan har han stor förståelse för.
– Jag förstår att man tycker att ob-ersättningen är usel. Förbundet måste dock fundera på om medlemmarna ska tjäna sina pengar på ordinarie arbetstid eller när de jobbar obekvämt. Det är en balansgång så att inte de som jobbar med städ eller på lunchrestaurang blir utan. Men vi ska inte försumma ob-ersättningen i relation till avtalets höjning.

Att så många motioner handlar om ungdomslöner är intressant, tycker Mats Hansson.
– Det är positivt att så pass många yngre börjar reagera och har åsikter och tankar om jobbet. Det ger tillförsikt inför framtiden. Det ställer också krav på att förbundet måste vara en positiv drivkraft för yngre.

Mats Hansson tror att lönefrågan blir den viktigaste frågan i avtalsrörelsen.
– När det handlar om att få upp lönen för våra medlemmar gäller det att vi levererar.

Att det endast kommit in mindre än hälften så många motioner jämfört med förra avtalsrörelsen, kan bero på att HRF har genomgått en stor omorganisation och att det har blivit färre medlemmar i organisationen.
– Vi har gått från 19 avdelningar som fungerat under många år, till åtta avdelningar. Kanske har man inte riktigt funnit sitt sätt att arbeta än. Samtidigt är det viktigt att poängtera att bara för att det är färre motioner innebär det inte att de som kommit in är sämre, säger Mats Hansson.

Han har träffat 230 förtroendevalda under förbundets sex avtalskonferenser och tycker att stämningen är god.
– Vi är definitivt så representativa att vi kan sätta vår medlemskår på tå inför avtalsrörelsen, säger Mats Hansson.

Flest motioner tog upp

  • Bättre ob-ersättning.
  • Fasta anställningar.
  • Bort med potten.
  • Semester.
  • Ungdomslöner som gäller från 18 år (eller slopas helt).

Det här händer framöver

Den 26 januari har HRF avtalskonferens. Då träffas HRF-medlemmar från hela Sverige och fattar beslut om vilka frågor de tycker att förbundet ska driva i avtalsrörelsen. Underlaget från avtalskonferensen ligger sedan till grund för förbundsstyrelsens beslut om HRF:s avtalskrav.

Färre motioner

  • Denna avtalsrörelse har 150 motioner kommit in till HRF.
  • Under förra avtalsrörelsen kom det in 373 motioner.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här