Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Det här vill HRF:arna förbättra i avtalet

150 motioner ligger till grund för vad HRF bestämmer sig för att satsa på i avtalen 2010. Ungdomslöner, ob-ersättning och trygga anställningar är ämnen som återkommer i motionerna.

Publicerad 30 november 2009

Normal.dotm 0 0 1 282 1610 HRF 13 3 1977 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Tre ämnesområden verkar ha engagerat medlemmarna mer än övriga. Dessa områden är bättre ob-ersättning, trygga anställningar och att färre ska omfattas av avtalens ungdomslöner.
– 40 procent av våra medlemmar jobbar deltid och 30 procent har visstidsanställningar, så frågan om trygga anställningar engagerar, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Att ob-ersättningen fått många enskilda motionärer att fatta pennan har han stor förståelse för.
– Jag förstår att man tycker att ob-ersättningen är usel. Förbundet måste dock fundera på om medlemmarna ska tjäna sina pengar på ordinarie arbetstid eller när de jobbar obekvämt. Det är en balansgång så att inte de som jobbar med städ eller på lunchrestaurang blir utan. Men vi ska inte försumma ob-ersättningen i relation till avtalets höjning.

Att så många motioner handlar om ungdomslöner är intressant, tycker Mats Hansson.
– Det är positivt att så pass många yngre börjar reagera och har åsikter och tankar om jobbet. Det ger tillförsikt inför framtiden. Det ställer också krav på att förbundet måste vara en positiv drivkraft för yngre.

Mats Hansson tror att lönefrågan blir den viktigaste frågan i avtalsrörelsen.
– När det handlar om att få upp lönen för våra medlemmar gäller det att vi levererar.

Att det endast kommit in mindre än hälften så många motioner jämfört med förra avtalsrörelsen, kan bero på att HRF har genomgått en stor omorganisation och att det har blivit färre medlemmar i organisationen.
– Vi har gått från 19 avdelningar som fungerat under många år, till åtta avdelningar. Kanske har man inte riktigt funnit sitt sätt att arbeta än. Samtidigt är det viktigt att poängtera att bara för att det är färre motioner innebär det inte att de som kommit in är sämre, säger Mats Hansson.

Han har träffat 230 förtroendevalda under förbundets sex avtalskonferenser och tycker att stämningen är god.
– Vi är definitivt så representativa att vi kan sätta vår medlemskår på tå inför avtalsrörelsen, säger Mats Hansson.

Flest motioner tog upp

  • Bättre ob-ersättning.
  • Fasta anställningar.
  • Bort med potten.
  • Semester.
  • Ungdomslöner som gäller från 18 år (eller slopas helt).

Det här händer framöver

Den 26 januari har HRF avtalskonferens. Då träffas HRF-medlemmar från hela Sverige och fattar beslut om vilka frågor de tycker att förbundet ska driva i avtalsrörelsen. Underlaget från avtalskonferensen ligger sedan till grund för förbundsstyrelsens beslut om HRF:s avtalskrav.

Färre motioner

  • Denna avtalsrörelse har 150 motioner kommit in till HRF.
  • Under förra avtalsrörelsen kom det in 373 motioner.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här