Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Deltid stort problem bland LO-kvinnor

Underbetalda, undersysselsatta och med stort ansvar för barn och hem. Arbetarkvinnor fortsätter att vara en av arbetsmarknadens mest utsatta grupper, visar LO:s nya jämställdhetsbarometer. Nu vill LO ta ett helhetsgrepp för att förbättra situationen.

Publicerad 4 mars 2014

– Det är uppenbart att det punkt för punkt är arbetarkvinnorna som har de sämsta villkoren, sade Ulrika Vedin, utredare på LO och en av författarna till rapporten ”Tid, makt och pengar” som presenterades i dag.
Syftet med rapporten är att försöka synliggöra de problem som finns på svensk arbetsmarknad, och som främst drabbar kvinnor i arbetaryrken. Det handlar till exempel om det utbredda deltidsarbetet.
Rapporten visar att ungefär hälften av kvinnorna inom hotell- och restaurangbranschen, handeln och vård- och omsorg arbetar deltid i någon utsträckning. Många av dem eftersom det inte finns heltidstjänster att få, visar rapporten.

Men även bland dem som till synes väljer att arbeta deltid, är det många som styrs av saker de inte kan kontrollera. Det kan handla om att man måste ta hand om barn eller att arbetet är för tungt för att klara en heltid.
–Naturligtvis är det så att ofrivillig deltid är det största problemet, men vi menar att man måste titta på varför man väljer att arbeta heltid, sade Joa Bergold, även hon utredare på LO.

Deltidsarbetet gör också att kvinnor halkar efter i lön. LO har för första gången jämfört de utbetalade medellönerna, i stället för att räkna upp deltidslön till heltid – faktisk månadslön kallas det i rapporten. Då hamnar arbetarkvinnor på en medellön på ungefär 17 000 kronor i månaden, vilket är ungefär 7 000 kronor lägre än en arbetarman och hela 20 000 kronor lägre än en manlig tjänsteman. Detta sätt att räkna visar tydligare på det strukturella problem som deltiderna utgör, menar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
– Genom att räkna om deltid till heltid har vi försökt dölja effekterna av att så många kvinnor jobbar deltid, sade han.

LO har en rad förslag på hur situationen för arbetarkvinnor ska kunna förbättras. Dit hör rätt till heltid och delad föräldraförsäkring, men också ett starkare arbetsmiljöarbete med fokus på kvinnodominerade arbetsplatser. Karl-Petter Thorwaldsson menar att det krävs medvetna insatser från alla parter för att arbetsmarknaden ska bli mer jämställd.
– Arbetsmarknadens parter måste ta större ansvar för jämlika löner. Pengar måste omfördelas och kvinnoyrken måste uppvärderas, sade Karl-Petter Thorwaldsson.

 

Fakta: LO:s jämställdhetsbarometer

”Tid, makt och pengar” är den första i det som är tänkt att bli en rapportserie med fokus på jämställdhet. Den bygger på statistik från bland annat SCB, Arbetsmiljöverket, Försäkringskassan och LO, samt på en opinionsundersökning från Novus.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här