Nyheter A-kassa
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De väljer bort a-kassan

"A-kasseavgiften gräver för stort hål i plånboken", säger Daniel Mattisson. Han och branschkollegan Kajsa Bysell är enbart medlemmar i Hotell- och restaurangfacket, inte i a-kassan.

Publicerad 15 maj 2013
De väljer bort a-kassan
HRF:arna Daniel Mattisson och Kajsa Bysell är inte med i a-kassan, Foto: Anja Liljefors

Var fjärde HRF-medlem är inte med i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, och är därmed oförsäkrade om de skulle bli arbetslösa.
– Jag skulle gärna ha gått med i a-kassan om den var billigare, säger Kajsa Bysell.
Hon jobbar som barista på ett kafé på Centralstationen i Stockholm. Hon har fast jobb på heltid och upplever sin arbetssituation som säker på SSP som driver kaféet: »ett stort företag som inte varslar på det sättet« som hon beskriver det. Kajsa berättar att hon prioriterar medlemskap i facket.
– Jag känner att fackmedlemskap väger tyngre för mig, jag känner mig tryggare. Men det är fel att så många av oss känner att vi måste välja mellan facket och a-kassan på grund av att vi inte har råd.

Daniel Mattisson, dealer på Casino Cosmopol i Stockholm, är också enbart med i HRF. Medlemskap i facket är att få påverka sin arbetssituation, tycker han.
– A-kasseavgiften gräver för stort hål i plånboken. Med en tillsvidareanställning på heltid har jag en känsla av säkerhet. Min arbetsgivare, Svenska spel, är statlig och det går bra för den. Med våra löner som är inte höga blir det svindyrt att vara med i båda, säger Daniel.

För en hotell- och restaurang­anställd har avgiften höjts från 97 kronor 2007 till dagens  390 kronor i månaden. Det gör HRAK till den dyraste ­a-kassan bland LO-förbunden. Att det inte skulle bli någon sänkning stod klart när ­finansminister Anders Borg presenterade vårbudgeten i april.
– Chockhöjningen av avgiften till arbetslöshetsförsäkringen är regeringens största misslyckande. Det är djupt orättvist att de som har de lägsta lönerna ska ha högsta avgifterna för att få vara med i a-kassan, sa HRF:s förbundsordförande Ella Niia i en kommentar då.

På HRF:s avdelning Stockholm-Gotland berättar kassör Per Persson att de tar upp vikten av att vara med i a-kassan på fackets ­medlemsutbildningar.
– Att regeringen inte sänkte ­a-kasseavgiften visar att de inte är intresserade av att göra det bättre för arbetslösa. Utan jobb och a-kassa återstår försörjningsstöd eller ta jobb till villkor som är sämre än i kollektivavtalet.
Per Persson menar att det kommer att leda till en utveckling som på sikt pressar ner lönerna.

Medan Kajsa Bysell även i fortsättningen tänker prioritera facket före a-kassan har Daniel Mattisson bestämt sig för att vara med i båda. En kompis till honom blev nyligen varslad om uppsägning.
– Hon jobbade på ett stort, statligt bolag och var den enda i sin avdelning som var med i a-kassan. Man ska komma ihåg att a-kassan är en solidarisk försäkring. Det är helt fel av regeringen att få det att låta som ett bidrag.

Fakta: Om avgiften

  • Medlemsavgiften till a-kassan HRAK består sedan 2007 av två delar.
  • Arbetslöshetsavgiften, 255 kronor, är pengar som går direkt till staten.
  • Intäkterna från grund­avgiften, 135 kronor, bekostar a-kassans verksamhet.
  • De allra flesta medlemmar ska betala båda avgifterna, totalt 390 kronor.
  • Den som är helt arbetslös behöver bara betala grundavgiften. Det finns också andra grupper som är undantagna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här