Nyheter organisering

De testar nytt recept på klubb

När de restauranganställda på Ikea i Borlänge bildade klubb var stödet från Hotell- och restaurangfacket avgörande. Nu sprids metoden för att bilda klubbar över landet.

Publicerad 27 mars 2018
De testar nytt recept på klubb
Klubbordförande Jenny Bergsten Ljunglöf och vice ordförande Linda Westling. Foto: Henrik Hansson

Linda Westling och Jenny Bergsten Ljunglöf har arbetat i köket på Ikea Borlänge ända sedan varuhuset öppnade 2013. Ikea uppmuntrade dem att starta fackklubb. Stödet från den lokala fackavdelningen, HRF Mitt, fick dem att bli aktiva på allvar.

När Linda Westling var nyvald ordförande gick hon och Jenny Bergsten Ljunglöf en utbildning för nya klubbstyrelser, ledd av ombudsmannen Anette Olsson.
– Klubbstyrelseutbildningen gav en trygghet. Man kommer inte ihåg allt, men har en grund för att fråga vidare. Jag har varit med i facket hela mitt yrkesliv, men det var inte förrän efter utbildningen som jag förstod hur viktigt det är, säger Jenny Bergsten Ljunglöf.

Tre tips från Ikea-klubben

  1. Var inte rädd att be om hjälp.
  2. Det är inte så krångligt som man kan tro.
  3. Det är mycket roligare än man tror!

Klubbstyrelsen fick stöd även efter kursen.
– Vi har kunnat mejla eller ringa om stort som smått. Anette och avdelningen finns där i bakgrunden.
Metoden för att få fler nya och aktiva klubbar ska nu spridas inom HRF. Anette Olsson håller i projektet som startade i januari 2018.
– Vi ska jobba strategiskt. Vad har vi för arbetsplatser där det finns potential att få förtroendevalda och bilda klubbar?

Möjligheten att påverka är mycket större när det finns klubbar eller fackliga ombud på arbetsplatserna, säger Anette Olsson.
– De känner till hur det fungerar och vilka behov som finns just där. Avdelningens representanter har inte möjlighet att driva frågor ­löpande och känner inte till arbetsplatsen på samma sätt.

Så fort man får ett fackligt uppdrag får man förväntningar på sig. Anette Olsson

Klubbprojektet riktar sig till större arbetsplatser, hotell, restauranger, bingohallar och fjällanläggningar.
Arbetsplatser i avdelning Syd blir först ut att få besök. De som väljer att bilda klubb erbjuds ganska snart en utbildning för nyvalda klubbstyrelser, ungefär motsvarande den som HRF:arna på Ikea Borlänge gick.
– Så fort man får ett fackligt uppdrag får man förväntningar på sig. Då är det bra att veta hur man jobbar i en klubb, säger Anette Olsson.

Rätt till facksnack på arbetstid

  • För HRF avdelning Syd är målet att starta minst åtta nya klubbar. Tillhör du Syd och vill bilda klubb på jobbet? Hör av dig till avdelningen så kan HRF komma på besök. Ring 040-600 44 30 eller mejla avd.05@hrf.net.
  • Ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och LO ger medlemmar i facket rätt till fem timmars facklig information under betald arbetstid.

I år är utbildningen totalt fyra dagar, fördelade på två tillfällen. Ämnen som tas upp är bland annat arbetsrätt, förhandling och hur man möter medlemmar.
När klubbarna i avdelning Mitt blev fler ökade också antalet medlemmar, något som är ett viktigt syfte med projektet. På ett år bildades sju nya klubbar i området och medlemsantalet ökade med 31 procent, berättar Anette Olsson.

Även på Ikea Borlänge har det blivit fler medlemmar.
– Från början var vi bara tre HRF:are, nu är vi betydligt fler. En del har slutat hos oss, men då sprids kunskaperna om det fackliga arbetet vidare till andra arbetsplatser, säger Jenny Bergsten Ljunglöf.
Hon har fått ut mycket för egen del av att sitta i klubbstyrelsen.
– Det är roligare än man tror att få vara personen som folk kommer och frågar saker. Dessutom får man ju vara med och peta lite i verksamheten.

Nyheter ARBETSMARKNAD

Branschen kvar i arbetslöshet

Arbetslösheten är rekordlåg – men inte bland hotell- och restauranganställda. Trots personalbrist har branschens a-kassa runt 18 procent arbetslösa.

Publicerad 14 december 2018 Kommentera
Branschen kvar i arbetslöshet
A-kassan HRAK har störst andel öppet arbetslösa, i arbetsmarknadsprogram och deltidsarbetslösa. Källa: IAF och Arbetsförmedlingen, september 2018

Det råder personalbrist inom hotell- och restaurangbranschen. Samtidigt har Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, störst andel arbetslösa medlemmar av alla ­a-kassor. Varje månad får ungefär 5 000 personer ersättning.

HRAK har fått indikationer på att många arbetsgivare i stället för att erbjuda fasta anställningar väljer att anställa personer som har subventionerade anställningar. När bidraget tar slut upphör också anställningen.

– Det står arbetsbrist på arbetsgivarintyget, men i själva verket avslutar arbetsgivaren anställningen för att kunna ta in en ny person med bidrag, säger Karin Pettersson, chef för HRAK.

De kan få höra: Fixa ett nytt bidrag, annars får du inte jobba kvar.

Medlemmar hos HRAK berättar att arbetsgivarna är öppna med sina önskemål.
– De kan få höra: Fixa ett nytt bidrag, annars får du inte jobba kvar.

Källa: IAF och Arbetsförmedlingen, september 2018

Andra vittnar om när de på anställningsintervjun uppmanas att gå till Arbetsförmedlingen och fråga om de kan få bidrag.
När andelen subventionerade anställningar ökar finns risk att arbetslösheten i branschen permanentas, menar Karin Pettersson.
– I stället för att anställa kan arbetsgivaren ta in ännu en person som de får bidrag för. Runt 18 procent av våra medlemmar är arbetslösa.

Enligt Karin Pettersson är många medlemmar uppgivna.
– De känner sig lite som slit- och slängmaterial. Många tycker att det är roligt att vara i branschen och då känns det så klart inte bra att inte få fortsätta på jobb som man har lagt ner mycket intresse och engagemang i.

Karin Pettersson har uppfattat det som att Arbetsförmedlingen lägger mest resurser på dem som står långt från arbetsmarknaden, i stället för på dem som har a-kassa och därmed någon form av yrkeserfarenhet från branschen.

Finnes: 1 000 kockar

Arbetslösa i några av de största yrkesgrupperna.

  • 4 352 restaurangbiträden
  • 1 182 städare
  • 1 014 kockar och kallskänkor
  • 261 hotellreceptionister
  • 159 kafébiträden

HRAK och Hotell- och restaurangfacket har haft möten med Arbetsförmedlingen för att diskutera olika problem som de ser i branschen.
– Det kan inte vara meningen att arbetsgivaren ska kunna nyttja subventionerade anställningar så som nu sker. Det är märkligt att vi har hög arbetslöshet samtidigt som Visita signalerar att arbetsgivarna har svårt att hitta personal. Det borde vara möjligt att få en matchning mellan arbetsgivare och arbetslösa med erfarenhet, säger Karin Pettersson.

Hotell- och restaurangfacket delar HRAK:s bild av problemen, säger Per Persson, avtalssekreterare för HRF.
– Det är jättebra att folk får lönestöd om det leder till jobb. Men många arbetsgivare fokuserar på att krama ut så mycket lönestöd som möjligt i stället för att ge människor en chans till ett riktigt jobb. Nästan gratis arbetskraft smakar gott.


Nyheter ARBETSMARKNAD

Professorn om bidragsjobben

Chansen till jobb ökar för dem som har subventionerade anställningar. Men samtidigt försvinner jobb för andra, säger Anders Fors­­lund, professor vid IFAU.

Publicerad 14 december 2018 Kommentera
Professorn om bidragsjobben
Hälften av dem som skrivs in på arbetsförmedlingen får jobb inom ett halvår.

Anders Forslund. Foto: IFAU

Man räknar med att varje anställning med stöd motsvarar en halv till en hel annan anställning som inte blir av.
Det säger Anders Forslund, professor vid IFAU, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Han tror att förekomsten av subventionerade anställningar skulle kunna vara en bidragande förklaring till den höga arbetslösheten inom hotell- och restaurangbranschen.
– Om de subventionerade jobben fortsätter att vara många år efter år kan det i slutänden bli en bransch där de flesta löner betalas av staten och vissa tvingas välja andra yrken.

Att samhället ändå väljer att låta företag anställa med stöd beror på att man prioriterar dem som annars skulle ha svårt att komma in på arbetsmarknaden.

17 000 ärenden

Under 2017 fick Hotell- och restaurangfacket 17 000 förfrågningar från Arbetsförmedlingen inför att en arbetslös skulle placeras på ett bidragjobb. Arbetsförmedlingen har uppgett att de hinner göra förfrågningar för varannan subventionerad anställning.

– De får snabbare jobb, antingen genom att få jobba kvar hos arbetsgivaren eller genom att få användbara referenser. Förhoppningen är att övriga ska ha lättare att konkurrera om jobb, säger Anders Forslund.

Hälften av dem som skrivs in på arbetsförmedlingen får jobb inom ett halvår. För ungdomar går det snabbare, hälften har jobb inom tre månader.

Arbetsgivaren måste följa regelverket, vilket kanske inte alltid sker.

– Även om det kan tyckas omoraliskt med kedjor av bidragsanställningar så kan det på ett samhällsplan vara försvarbart. Men arbetsgivaren måste följa regelverket, vilket kanske inte alltid sker.

Samtidigt är bidragsanställningarna knappast enda förklaringen till hotell- och restaurangbranschens höga arbetslöshet, betonar han.
– Det är också en bransch med snabb personalomsättning jämfört med till exempel industrin. Detta leder per automatik till ­högre arbetslöshet.

Nyheter ARBETSMARKNAD

Fler jobb inom branschen nästa år

Jobben ser ut att bli fler under nästa år. Inom hotell- och restaurangbranschen förväntas stor efterfrågan på kompetens, enligt en arbetsmarknadsbarometer från Manpower Group.

Publicerad 12 december 2018 Kommentera
Fler jobb inom branschen nästa år
Branscharbetsgivare räknar med att jobben ska öka med 12 procent. Foto: Colourbox

Hotell- och restaurangnäringen är en av de fem branscher som har allra starkast jobbprognos enligt Manpower Group. Arbetsgivare inom branschen räknar med att jobben ska öka med 12 procent. För arbetsmarknaden i stort väntas jobben öka med 5 procent.

Arbetsmarknadsbarometern bygger på intervjuer med arbetsgivare, som får svara på om de tror att sysselsättningen kommer att öka eller minska.

Arbetsförmedlingen har också har presenterat sin prognos för jobben de kommande två åren. I år räknar de med att sysselsättningen ökar med 85 000 personer och 2019 med 65 000 personer, året därpå med ytterligare  46 000 personer.

Samtidigt förväntas arbetslösheten öka något. Många av de arbetsgivare som intervjuats säger att de har svårt att hitta personal med lämplig utbildning och erfarenhet. Därför behövs fortsatt fokus på utbildning, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

Fråga om jobbet.
153
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här