Nyheter organisering

De testar nytt recept på klubb

När de restauranganställda på Ikea i Borlänge bildade klubb var stödet från Hotell- och restaurangfacket avgörande. Nu sprids metoden för att bilda klubbar över landet.

Publicerad 27 mars 2018
De testar nytt recept på klubb
Klubbordförande Jenny Bergsten Ljunglöf och vice ordförande Linda Westling. Foto: Henrik Hansson

Linda Westling och Jenny Bergsten Ljunglöf har arbetat i köket på Ikea Borlänge ända sedan varuhuset öppnade 2013. Ikea uppmuntrade dem att starta fackklubb. Stödet från den lokala fackavdelningen, HRF Mitt, fick dem att bli aktiva på allvar.

När Linda Westling var nyvald ordförande gick hon och Jenny Bergsten Ljunglöf en utbildning för nya klubbstyrelser, ledd av ombudsmannen Anette Olsson.
– Klubbstyrelseutbildningen gav en trygghet. Man kommer inte ihåg allt, men har en grund för att fråga vidare. Jag har varit med i facket hela mitt yrkesliv, men det var inte förrän efter utbildningen som jag förstod hur viktigt det är, säger Jenny Bergsten Ljunglöf.

Tre tips från Ikea-klubben

  1. Var inte rädd att be om hjälp.
  2. Det är inte så krångligt som man kan tro.
  3. Det är mycket roligare än man tror!

Klubbstyrelsen fick stöd även efter kursen.
– Vi har kunnat mejla eller ringa om stort som smått. Anette och avdelningen finns där i bakgrunden.
Metoden för att få fler nya och aktiva klubbar ska nu spridas inom HRF. Anette Olsson håller i projektet som startade i januari 2018.
– Vi ska jobba strategiskt. Vad har vi för arbetsplatser där det finns potential att få förtroendevalda och bilda klubbar?

Möjligheten att påverka är mycket större när det finns klubbar eller fackliga ombud på arbetsplatserna, säger Anette Olsson.
– De känner till hur det fungerar och vilka behov som finns just där. Avdelningens representanter har inte möjlighet att driva frågor ­löpande och känner inte till arbetsplatsen på samma sätt.

Så fort man får ett fackligt uppdrag får man förväntningar på sig. Anette Olsson

Klubbprojektet riktar sig till större arbetsplatser, hotell, restauranger, bingohallar och fjällanläggningar.
Arbetsplatser i avdelning Syd blir först ut att få besök. De som väljer att bilda klubb erbjuds ganska snart en utbildning för nyvalda klubbstyrelser, ungefär motsvarande den som HRF:arna på Ikea Borlänge gick.
– Så fort man får ett fackligt uppdrag får man förväntningar på sig. Då är det bra att veta hur man jobbar i en klubb, säger Anette Olsson.

Rätt till facksnack på arbetstid

  • För HRF avdelning Syd är målet att starta minst åtta nya klubbar. Tillhör du Syd och vill bilda klubb på jobbet? Hör av dig till avdelningen så kan HRF komma på besök. Ring 040-600 44 30 eller mejla avd.05@hrf.net.
  • Ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och LO ger medlemmar i facket rätt till fem timmars facklig information under betald arbetstid.

I år är utbildningen totalt fyra dagar, fördelade på två tillfällen. Ämnen som tas upp är bland annat arbetsrätt, förhandling och hur man möter medlemmar.
När klubbarna i avdelning Mitt blev fler ökade också antalet medlemmar, något som är ett viktigt syfte med projektet. På ett år bildades sju nya klubbar i området och medlemsantalet ökade med 31 procent, berättar Anette Olsson.

Även på Ikea Borlänge har det blivit fler medlemmar.
– Från början var vi bara tre HRF:are, nu är vi betydligt fler. En del har slutat hos oss, men då sprids kunskaperna om det fackliga arbetet vidare till andra arbetsplatser, säger Jenny Bergsten Ljunglöf.
Hon har fått ut mycket för egen del av att sitta i klubbstyrelsen.
– Det är roligare än man tror att få vara personen som folk kommer och frågar saker. Dessutom får man ju vara med och peta lite i verksamheten.

Nyheter KOLLEKTIVAVTAL

Kommun bjöd avtalslöst

När Vingåkers kommun står för notan väljer de en restaurang utan kollektivavtal, berättar Katrineholms-Kuriren. De och andra som upphandlar avtalslöst bidrar till osund konkurrens, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
Kommun bjöd avtalslöst
Det är svårt att avgöra hur villkoren ser ut på avtalslösa restauranger. Foto: Colourbox

Vingåkers kommun har under de senaste tre åren lagt över 100 000 kronor i internrepresentation på en avtalslös restaurang. Det rör sig om möten som avslutas med lunch, planeringsdagar, avtackningar och julbord. Samtidigt har kommunen riktlinjer som säger att de ska använda leverantörer som antingen har tecknat kollektivavtal eller har motsvarande villkor.

Kommunchefen säger till Katrineholms-Kuriren att han inte visste att restaurangen var avtalslös och tillägger att det är väldigt svårt att kontrollera om de har motsvarande villkor.

Per Persson. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det stämmer att det är svårt att bedöma villkoren på avtalslösa ställen, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.
– Jag anser att kommunerna ska välja företag med kollektivavtal för då vet de vilka villkor som gäller.

När kommunerna väljer restauranger utan avtal bidrar de till osund konkurrens, säger han.
– Företaget kan hålla nere priserna och konkurrera ut företag som har schysta villkor. Konkurrens är bra, men man ska konkurrera med kvalitet och service, inte med personalens villkor.

Kommunerna får inte kräva avtal

  • Alla inköp som en kommun gör räknas som upphandling, även de med så lågt värde att de inte behöver annonseras ut.
  • Kommunerna får inte ha riktlinjer för upphandling som kräver kollektivavtal. Däremot får de ställa krav på att de arbetsrättsliga villkoren ska vara i nivå med kollektivavtal.
  • Krav på kollektivavtal skulle strida mot principerna för offentlig upphandling. Enligt dem får man till exempel inte ställa krav som bara svenska företag kan uppfylla, till exempel kollektivavtal. Det gäller även om man inte förväntar sig att utländska leverantörer ska delta.

Företag som saknar kollektivavtal brukar ibland säga att de har bättre villkor än i avtalen. Per Persson påpekar att kollektivavtalen reglerar en miniminivå. Även de som tecknat dem kan förstås välja att ge bättre villkor.
– När man skrapar på ytan visar det sig dessutom ofta att de avtalslösa inte har lika bra villkor, bland annat när det gäller försäkringar.

HRF har försökt få restaurangen i Vingåker att teckna kollektivavtal.

Nyheter arbetsmiljö

HRF får bakläxa på arbetsmiljön

Det finns brister i arbetsmiljöarbetet kring säkerhet på Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Det menar Arbetsmiljöverket som nu kräver åtgärder.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
HRF får bakläxa på arbetsmiljön
Arbetsmiljöverket ställer fyra krav på åtgärder efter inspektionen på HRF:s kontor i Malmö. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

I förra veckan inspekterade Arbetsmiljöverket Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Bakgrunden var ett par incidenter där fackets anställda hotats. Nu ställer Arbetsmiljöverket krav på åtgärder.

Myndigheten vill bland annat att facket ska göra en utredning av de inträffade incidenterna samt bedöma riskerna för hot och våld i verksamheten.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Dessutom konstaterades brister i rutinerna kring användningen av larm på kontoret. Verket vill därför att HRF ska ta fram rutiner kring vem som ska larma, underhåll av larm och regelbundna övningar av hotfulla situationer. Facket har till i början av april på sig att åtgärda de flesta av bristerna.

Hotell- och restaurangfackets vice ordförande Pim van Dorpel tycker att det är bra att Arbetsmiljöverket har gjort en granskning.
– Det är bra att få ett utifrånperspektiv på verksamheten. Nu ska vi göra en handlingsplan tillsammans med personalen. En del av sakerna som påtalats är redan på plats, andra är på väg.

Nyheter EU-PROJEKT

Start för HRF:s utbildningsprojekt

Hotell- och restaurangfacket har fått nästan nio miljoner kronor från Europeiska socialfonden för att kompetensutveckla branschens anställda. Emma Ekaremål, vd på Asa Herrgård, är en av dem som vill skicka personal på utbildning.

Publicerad 14 mars 2019 Kommentera
Start för HRF:s utbildningsprojekt
Emma Ekaremål vill stärka kompetensen hos sina anställda. Foto: Lina Alriksson
Emma Ekaremål. Foto: Lina Alriksson

Snart är det kursstart för de första utbildningarna inom projektet ”En värld av möjligheter”. Utifrån branschens och de deltagande företagens behov har HRF med hjälp av Yrkesakademin skräddarsytt tre kurser: Specialiserad matlagning, Service och bemötande samt Arbetsledning och ledarskap. Runt 25 företag i Småland, på Öland och Gotland deltar.

En av dem som vill stärka kompetensen hos sina anställda är Emma Ekaremål, vd och marknadschef på Asa Herrgård i Småland.
– Vi vill att medarbetare tar chansen och går detta, och sedan kan förmedla kunskaperna vidare.
För egen del ser hon fram emot att träffa de andra deltagande företagen.
– Det är en enorm chans att få utbyta erfarenheter med andra som brottas med liknande problematik kring kompetensförsörjning och rekrytering.

Om projektet

  • Europeiska socialfonden är en av EU:s strukturfonder. Den syftar till att främja sysselsättningen i Europa genom lokala, regionala och nationella projekt.
  • Hotell- och restaurangfackets ”En värld av möjligheter” är ett regionalt projekt som omfattar Småland, Öland och Gotland. Projektet har beviljats 8,7 miljoner kronor.
  • Runt 300 branschanställda ska utbildas inom något av tre områden: Specialiserad matlagning, Service och bemötande, Arbetsledning och ledarskap. Projektet avslutas våren 2021.

Liksom många andra företag har Asa Herrgård ett behov av personal som är större än tillgången.
– Det som är svårast att rekrytera för oss är serveringspersonal med erfarenhet. Jag söker personal som har den småländska andan – man är lite klurig, absolut lite dumsnål ibland men framför allt är man en redig typ som jobbar hårt.
– Många av oss som bedriver verksamhet i besöksnäringen ser våra anläggningar som hjärtebarn. Man vill ha anställda som delar den passionen för service och matlagning.

Marina Nilsson. Foto: Lina Alriksson

Marina Nilsson, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket, säger att det inte tillhör vanligheterna att ett fackförbund fattar taktpinnen när det kommer till ESF-projekt.
– Men vi gör det för att folk ska bli hållbara i branschen. Man ska som anställd känna att man kan stanna och utvecklas.

Emma Ekaremål skrev omedelbart upp sig som intresserad när hon fick höra talas om projektet. Nästa vecka skickar hon Asas första deltagare på utbildning. I höst ska nästa kull få åka.
– Vi har ett gemensamt ansvar i branschen att förbättra ryktet. Vi som arbetsgivare måste hålla hög nivå på både kompetensutveckling och anställningsvillkor.

Fråga om jobbet.
157
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här