Nyheter

”De asylsökande är helt utlämnade”

Migrationsverkets gratis praktik för asylsökande riskerar att slänga redan 
utsatta åt rovgiriga arbetsgivare. Det menar Hotell- och restaurangfacket, som vill ha bättre kontroll av praktikformen.

Publicerad 22 mars 2016
”De asylsökande är helt utlämnade”
Asylpraktiken får kritik. FOTO: Istockphoto.
(Foto: Stig Hammarstedt)
Therese Guovelin. Foto: Stig Hammarstedt.

Asylpraktik kallas den oavlönade praktik som asylsökande kan göra i upp till ett halvår hos samma arbetsgivare. När praktikformen infördes på 90-talet var det främst ett sätt att ge asylsökande en meningsfull sysselsättning under väntetiden. I dag har den blivit ett sätt för arbetsgivare att skaffa gratis arbetskraft, helt utan kontroll och insyn. Det menar Hotell- och restaurangfacket.
– Vi tror att det är stor risk att det utnyttjas. Det är risk för vilda västern. Det är inte så här vi ska välkomna folk till Sverige, säger HRF:s förbundsordförande Therese Guovelin.
Det är Migrationsverket som tecknar avtal om asylpraktik. De enda krav som ställs är att arbetsgivaren inte har skatteskulder eller näringsförbud. Det ställs inga krav på kollektivavtal eller praktikplan.
– Regelverket är undermåligt. De asylsökande är helt utlämnade till arbetsgivaren, de är i en extrem beroendesituation, säger Therese Guovelin.

I dag görs ingen rutinmässig uppföljning av hur praktikanterna har det, berättar Martin G Johansson. Han är ansvarig för Migrationsverkets asylpraktikgrupp i Stockholm och på Gotland.
– Det har inte hunnits med. Under 2016 ska vi sätta mer fokus på det i vårt team.
Praktikteamet arbetar aktivt med att få ut asylsökande i praktik. Bland annat har man inlett samarbeten med stora företag som Nordic choice hotels och skolföretaget Academedia. Men det är också vanligt att asylsökande själva hittar praktikplatser, inte sällan i servicebranschen. I sådana kan praktikplatserna ibland hålla låg kvalitet, berättar Martin G Johansson. Ibland träffar de också på branscharbetsgivare som vill ha praktikanter i stället för att anställa, säger han vidare.
– Vi kan misstänka att vissa företag i servicebranschen ersätter en arbetstagare med en praktikant. De kan säga att vi ska skicka över tre – fyra praktikanter. Det är inte bra för arbetsmarknaden och inte för den asylsökande. För att höja kvaliteten har vi tagit egna initiativ till samarbete i servicebranschen.
Det händer att Migrationsverket säger nej till praktikavtal. Men då handlar det oftast om att företaget har skatteskulder eller näringsförbud.
– Man får också ha max en praktikant per anställd, och det får inte förekomma ensamarbete. Det är de krav vi har.

Fakta: Det här är asylpraktik

  • Asylsökande som befinner sig i en normalprocess kan få göra praktik på företag medan de väntar på besked.
  • Avtalet tecknas ­mellan arbetsgivaren och Migrationsverket. Det gäller för max tre månader i taget, som mest sex månader sammanlagt.
  • Praktiken ska vara helt oavlönad, men Migrationsverket betalar praktikantens resor till och från jobbet.
  • Efter praktikens slut ska arbetsgivaren skriva ett intyg till praktikanten.
  • Under praktiken omfattas praktikanten av Migrationsverkets försäkring, men arbetsgivaren har arbetsmiljö­ansvaret.5 000. Så många avtal om asylpraktik tecknades under 2015, de flesta i Stockholms län. Migrationsverket arbetar nu med att starta upp asylpraktikgrupper i samtliga regioner.

I första hand vill Hotell- och restaurangfacket att Migrationsverket ska sluta förmedla praktikplatser. Det bästa vore om Arbetsförmedlingen sköter alla former av praktik, säger ordförande Therese Guovelin.
I andra hand vill facket se krav på kollektivavtal samt tydligare regler för praktiktidens innehåll och handledarens skyldigheter. Facket vill också ha insyn i vilka praktikplatser som erbjuds.
– Vi är väldigt förvånade över att vi lämnas utanför detta. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att vi har en statlig myndighet som utmanar den svenska modellen, säger Therese Guovelin.

Nyheter ARBETSMILJÖ

Krogar dåliga på att förebygga belastning

Det finns stora brister i hur arbetsplatser hanterar risken för belastningsskador. Det visar Arbetsmiljöverkets senaste inspektion. Restaurangerna hörde till de tre verksamheter som fick flest anmärkningar.

Publicerad 26 oktober 2020 Kommentera
Krogar dåliga på att förebygga belastning
Restauranger har ofta brister när det gäller att förebygga belastningsskador. Foto: Colourbox

Arbetsmiljöverket har under två veckor inspekterat 1 390 arbetsplatser för att undersöka vad de gör för att minimera risken för belastningsskador. Detta är alla arbetsplatser skyldiga att göra, genom att undersöka, riskbedöma och informera.

Inspektionerna visar att det förebyggande arbetet inte sköts som det ska. Fler än hälften av arbetsplatserna med 5 till 19 anställda hade brister, liksom nästan hälften av dem med 20 till 49 anställda. Det var något bättre på större arbetsplatser.
– Den vanligaste bristen var att de inte undersökt och riskbedömt tillräckligt. En del hade inte gjort det alls, andra hade gjort det men missat något, säger Heli Aarnipuro på Arbetsmiljöverket.

De tre verksamheter som fick flest anmärkningar var restauranger, handel och flyttjänster. Övriga inspekterade var bland annat tillverkningsindustri, bilverkstäder och begravningsbyråer.

Hej Gäst MALIN MENDEL

Malin Mendel vill ha hemmakänsla

Utrikeskorrespondenten och kokboksförfattaren Malin Mendel gillar grönt och hemtrevligt.

Publicerad 22 oktober 2020 Kommentera
Malin Mendel vill ha hemmakänsla
Malin Mendel med David Batra. Foto: Peter Wixtröm/TT

Vad får dig att trivas som gäst?
Personliga hotell i gamla byggnader som serverar mat som känns hemlagad. Det kan vara enkelt, men med stil. Men viktigast är att personalen behandlas bra, och att hotellet är klimat- och miljövänligt.

Bästa hotellupplevelsen?
– I Delhi brukar jag bo hos en äldre dam som gjort om sin villa till ett hotell. Hon kramar mig alltid när jag kommer dit, det är som att bo hemma hos någon. På kvällarna kan man äta familjens hemlagade mat vid ett långbord, med gäster från hela världen.

Något från Indien som du skulle vilja fanns i Sverige?
– I Indien är vegetarisk mat det vanligaste. Ofta serveras en thali, en tallrik med olika rätter som bildar en perfekt komponerad måltid. I Sverige kan man få en grillad palsternacka och då undrar man ju var är proteinet?

Nyheter KARPALTUNNEL

Bra att veta om ”baristahandled”

Så uppstår besväret som ger stickningar, fummel och domnade händer – karpaltunnelsyndrom.

Publicerad 20 oktober 2020 Kommentera
Bra att veta om ”baristahandled”
Killen på bilden är modell, annars skulle vi tipsa honom om att göra övningen i punkt 3. Foto: Istockphoto

1 En viktig tunnel. Karpaltunneln sitter mitt i handleden, och leder den viktiga medianusnerven till fingrarna.  Karpaltunnelsyndrom är när nerven kommer i kläm.

2 Ond natt. Får du domningar och stickningar i händer och fingrar, ofta på natten? Då kan det vara just detta syndrom du råkat ut för. Nedsatt känsel, fumlighet, svårt att greppa och lätt att tappa saker är andra tecken. En del blir så svaga att det är svårt att skruva upp till exempel korken på en pet-flaska. Det kan också göra ont i handen och handleden.

3 Tidig insats. Gör armar uppåt sträck och knyt fingrarna, tio gånger per vaken timme. Det kan minska svullnaden i tidiga stadier.

4 Branschjobb frestar på. Upprepade monotona rörelser där man använder mycket kraft är en vanlig orsak. Det blir värre om man inte hinner ta paus. Kockar, städare, diskare och baristor har ofta sådant arbete. Det är inte för inte som karpaltunnelsyndrom också kallas baristahandled.

5 Hjälp finns. En arbetsterapeut kan ge behandling och träning. Stödskena är bra för att undvika böjda handleder som klämmer nerven. Kortisonspruta hjälper ibland. Ibuprofen eller andra antiinflammatoriska medel kan hjälpa. Du kan också prova behandling hos kiropraktor eller naprapat.

6 Dags för kniven. Om inget annat hjälper kan det bli operation. Ett snitt över karpaltunneln skär av ledbandet som täcker den och trycket minskar. Sedan läker ledbandet ihop av sig självt. Efteråt blir det lite mer utrymme för nerven.

7 Ta det lugnt. Efter operationen är du öm och ska ta det lugnt, speciellt under de första veckorna. Går du tillbaka för tidigt till ett arbete som överbelastar handen kan det leda till att operationen måste göras om. Det brukar behövas två till sex veckors sjukskrivning.

Källor: Danderyds sjukhus, Akademiska sjukhuset, 1177

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här