Nyheter Löner
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschens löner halkar efter

Hotell- och restaurangbranschens anställda har bland de lägsta lönerna i landet. Det gäller både för arbetare och tjänstemän. LO:s lönerapport visar att en byggarbetare nu tjänar lika mycket som en tjänsteman i branschen, och därmed också 7 000 kronor mer i månaden än en hotell- och restaurangarbetare.

Publicerad 26 september 2013

De tre senaste åren har lönerna ökat med ungefär 7 procent på den svenska arbetsmarknaden. Sett till procent har arbetarnas löner ökat något mer än tjänstemännens, 7,2 procent mot 7 procent. Men sett till kronor och ören har glappet mellan grupperna vuxit ytterligare. En genomsnittlig arbetare tjänade år 2012 23 5000 kronor, vilket är drygt 10 000 kronor mindre än en tjänstemans lön.   
– Att vi håller jämna steg med tjänstemännen är förhållandevis bra men att skillnaden fortfarande är mer än 10 000 kronor i månaden är ytterst otillfredsställande, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

Det finns även stora skillnader mellan yrkesgrupperna. I hotell- och restaurangbranschen var medellönen 21 000 kronor förra året för arbetare. Det kan jämföras med byggarbetare som tjänade 28 000 kronor i snitt och arbetare inom verkstadsindustrin som tjänade 25 600 kronor. I lönebotten hamnar anställda inom den kommunala barnomsorgen där medellönen låg på 20 800 kronor förra året.

Och skillnaderna mellan yrkesgrupperna inom LO växer. Mellan 2010 och 2012 ökade medellönerna för de manligt dominerade branscherna, som bygg- och tillverkningsindustrierna, procentuellt mer än de kvinnligt dominerade, som hotell- och restaurang samt handeln. Detta trots LO-kollektivets satsningar på kvinnolöner under de senaste avtalsrörelserna.
– Det går inte att utläsa att samordningen har haft den effekt som vi har hoppats på. Vi måste ställa oss frågan om det finns en negativ löneglidning, att vi inte får ut det vi ska ha, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia.  

Hon tycker att det är viktigt att föra löneskillnaderna mellan män och kvinnor högre upp på agendan. Att diskutera varför klassiskt manliga yrken, som maskinförare, värderas högre än till exempel vårdyrken som många kvinnor har.
– LO-kvinnor förlorar hela yrkeslivet vad det gäller lön. Och sedan slår det igenom när det är dags för pensionen. Frågan är hur länge de har tålamod att vänta på en ändring, säger Ella Niia.

Tjänstemännens löner följer samma trend. Förra året tjänade en genomsnittlig tjänsteman i hotell- och restaurangbranschen 28 700 kronor, och hade en löneutveckling med 0,7 procent sedan 2010. Det kan jämföras med en tjänsteman inom verkstadsindustrin som hade en löneutveckling på nästan 9 procent och en medellön på 40 400 kronor.

Siffrorna kommer från LO:s lönerapport år 2013. Den bygger på Statistiska centralbyråns lönestrukturstatistik för år 2012.

Fler siffror ur rapporten:

Medellön (månadslön, grundlön) för år 2012, arbetare

Byggindustrin: 28 000
Verkstadsindustrin: 25 600
Tillverkningsindustrin: 25 100
Transport: 24 400
Kommunalanställda: 21 400
Hotell- och restaurang: 21 000

Löneutveckling i procent de tre senaste åren:

Byggindustrin: 6,9
Verkstadsindustrin: 9,1
Tillverkningsindustrin: 8,8
Transport: 7,8
Kommunalanställda: 6,4
Hotell- och restaurang: 6,3

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här