Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschen spår en ljus vår

Hotell- och restaurangarbetsgivarna tror att sysselsättningen kommer att öka i branschen under våren. Samtidigt fortsätter konkurserna att minska.

Publicerad 8 mars 2011

De svenska arbetsgivarna verkar nu ha lagt den ekonomiska krisen bakom sig. I Manpowers Arbetsmarknadsbarometer, som presenterades i går, säger företagare i nio av tio undersökta branscher att de förväntar sig en ökad sysselsättning under nästa kvartal. Och mest positiva av alla är hotell- och restaurangarbetsgivarna, trots att förväntningarna dämpats något sedan förra prognosen.
– Den försiktighet på arbetsmarknaden som vi ser i andra branscher påverkar även hotell- och restaurangbranschen men trots detta lämnar arbetsgivarna den starkaste rapporten, säger Peter Lundahl, VD för Manpower i Sverige.  
 
Samtidigt visar ny statistik från UC att branschkonkurserna blir allt färre. Hittills i år har 82 hotell och restauranger gått omkull. Det är en minskning med 12 procent jämfört med samma månader förra året. I landet i stort ökade dock konkurserna med 5 procent under februari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här