Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Bara toppen på ett isberg”

Avslöjandena om hur två arbetsledare inom McDonalds sålt arbetstillfällen är bara toppen på ett isberg, enligt Thord Pettersson på LO. Men något brott är det inte frågan om -- åtminstone inte mot reglerna för arbetskraftsinvandring.

Publicerad 3 december 2012

McDonalds polisanmälde de två männen i början av november. De två männen har stängts av från arbetet. Hotellrevyn erfar att de har arbetat på minst fyra olika restauranger i Stockholmsområdet, som platschef och arbetsledare.
Facket har sedan länge varit kritiskt till reglerna om arbetskraftsinvandring. HRF har tidigare bland annat granskat arbetsvillkor på restauranger som tagit hit arbetskraft från länder utanför EU. I en rapport, som kom sommaren 2011, kunde Stockholmsavdelningen visa att det förekom stora brister som för låga löner, obefintliga anställningsbevis och långa arbetsdagar.

I det nu aktuella fallet på McDonalds handlar det inte om sämre löner och arbetsmiljö utan att de anställda har betalat för att få jobbet. Samt att ha bott i fastigheter som hör till de två cheferna, och betalat höga hyror.
Enligt LO:s utredare Thord Pettersson är detta inte alls ovanligt. 
– I cirka hälften av alla arbetstillstånd inom LO-området förekommer någon form av betalning. Människor betalar för att få ett erbjudande från en arbetsgivare, säger han.
Han uppskattar att sedan de nya reglerna infördes 2008, handlar det om mellan 5 000 och 10 000 arbetstillstånd som sålts inom LO:s områden. Priset för ett jobb är mellan 40 000 och 250 000 kronor, enligt Pettersson.
Eller så betalar man ”i arbetstid” – alltså jobbar billigt eller gratis för att få komma till Sverige. Reglerna för arbetskraftsinvandring har blivit ett parallellt system för att söka asyl, enligt honom.
– Det finns exempelvis ett samband i att antalet ärenden från ett visst land i det här systemet, också följer antalet asylärenden.

De två arbetsledarna har alltså polisanmälts. Brottsrubriceringen är ocker.  Men det finns inom reglerna för arbetskraftsinvandring inget som de kan straffas för.
– Jag vet inte varför det är just ockerbegreppet som använts. Men gentemot Migrationsverket har de nog inte begått något fel. Däremot kan det ju handla om brott mot andra regler, exempelvis om de inte betalat skatt för sina ”sidoinkomster”, säger Thord Pettersson.

Alejandro Firpo, jurist på Migrationsverket, bekräftar den bilden.
– När dessa fall dök upp i media granskade vi vår egen hantering. De kontroller som ska göras har gjorts. Så det här är alltså inte något brott mot reglerna för arbetstillstånd.
Med detta menar Firpo att alla papper och ansökningar till Migrationsverket har varit i sin ordning. Verket ställer bland annat krav kring företagets ekonomiska situation och att rätt löner ska betalas ut – och det har inte funnits några skäl att misstänka McDonalds för något annat.
– Vi har som myndighet inte haft anledning att anta att McDonalds är en dålig arbetsgivare.
Firpo betonar att Migrationsverket har skärpt kontrollen i vissa branscher, däribland restaurangbranschen. Och under 2012 har antalet ansökningar minskat.

Grovt räknat finns det två sätt att bryta mot reglerna för arbetskraftsinvandring: antingen att lönen och villkoren är sämre än dem som arbetsgivaren har intygat, eller att det inte alls gick ut på att jobba. Migrationsverket kan då återkalla tillståndet.
– Men det finns ingen sanktion mot arbetsgivare som betalar lägre lön än vad som är utlovat.
En återkallelse betyder att grunden för att ha arbetstillstånd är borta, och då får den enskilde tre månader på sig innan tillståndet dras in. Thord Pettersson på LO anser att reglerna måste ändras. 
– Arbetsgivaren straffas inte. Det enda som händer är att arbetstagaren riskerar bli hemskickad. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter konkurs

Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut

I juli var konkurserna inom hotell- och restaurangbranschen elva procent fler än för ett år sedan. Personalbrist är en bidragande orsak, tror Richard Damberg på kreditupplysningsföretaget UC.

Publicerad 3 augusti 2021 Kommentera
Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut
Konkurserna inom hotell och restaurang ökade i juli. En orsak är personalbrist, säger UC. Foto: Lisa Castilla
Richard Damberg. Foto: UC

Förra sommaren innebar ett välkommet avbrott i en fallande ekonomi för branschens företag. Men med hösten hopade sig återigen problem.
Smittan ökade, restriktioner skärptes och många tvingades ställa in de avgörande julborden.
Det, i kombination med små marginaler, resulterade i att hotell- och restaurangföretag toppade konkursstatistiken för 2020.

I våras minskade antalet konkurser, för att i juli åter vända uppåt.
– Det finns dels gamla skulder som gör att de här företagen går i konkurs. Men jag har hört från många håll att personalbrist är ett stort problem, säger Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut

Enligt honom har många som jobbat i branschen sökt sig till andra sektorer eller börjat studera.
– Om det fanns fler att anställa skulle många företag kunna ha högre omsättning.

Men allt är inte nattsvart. UC gör bedömningen att efterfrågan kommer att öka.
– Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här