Nyheter OMSTÄLLNING

”Åtta av tio har hittat en positiv lösning”

Det har gått oväntat bra för uppsagda hotell- och restauranganställda som fått stöd av Trygghetsfonden TSL. Många har fått jobb hos samma arbetsgivare som tidigare.

Publicerad 19 mars 2021
”Åtta av tio har hittat en positiv lösning”
Trygghetsfonden TSL hjälper uppsagda till en ny sysselsättning. Åtta av tio hotell- och restauranganställda har hittat jobb, börjat plugga eller startat eget. Foto: Colourbox, Eva Lindblad/TSL
Caroline Söder. Foto: Eva Lindblad/TSL

Trygghetsfonden TSL hjälper uppsagda arbetare att hitta nytt jobb.
Var fjärde av dem som fått stöd sedan krisen bröt ut i mars 2020 tillhör hotell- och restaurangbranschen. Det rör sig om över 9 000 personer.

TSL:s uppföljning visar att av dem som inledde sitt stöd i april 2020 har hittills 79,4 procent antingen hittat nytt jobb, gått vidare till studier eller startat eget.
– Det betyder att hittills har åtta av tio hittat en positiv lösning. Det är bättre än förväntat med tanke på att det var stora grupper i begränsade områden och med likartad kompetens, som blev uppsagda under samma period, säger Caroline Söder, vd för TSL.

Många byter till nya yrken inom hotell och restaurang.

Av de 9 000 personer från hotell- och restaurangbranschen som anmäldes till TSL har drygt hälften avslutat sitt stöd. Av dem som fått en positiv lösning har nästan hälften gått till en tillsvidareanställning.
Ovanligt många stannar kvar inom hotell och restaurang, jämfört med andra branscher.
– Många har en eftergymnasial utbildning inom branschen. Då är det inte det första man gör att byta inriktning. Men många byter till nya yrken inom hotell och restaurang, säger Caroline Söder.

Andra hittar jobb inom handeln, till exempel lager och butik, eller inom omsorgsyrken som personlig assistent, barnskötare och elevassistent.
Över hälften av dem som lämnat TSL:s program är kvar hos samma arbetsgivare.
Det är fler än normalt, säger Caroline Söder.
– En förklaring till det är de stödåtgärder som regeringen satte in. När krisen började vidtog många arbetsgivare snabba åtgärder. Sedan, när de fick veta mer om stöden, valde fler att försöka behålla sin personal.

Hotell- och restauranganställda och TSL

  • Av dem som avslutat kontakten med TSL har en av tre bytt yrke. Det är färre än inom handel och industri, där 40 procent har bytt.
  • 45 procent av dem som hittills avslutat stödet från TSL har fått en tillsvidareanställning, 30 procent en tidsbegränsad anställning, 11 procent en behovsanställning, 12 procent studerar, 1 procent har startat eget företag.
  • Omkring 80 procent av dem som fått jobb säger att de har ett lika eller mer kvalificerat arbete. Det är ungefär som snittet för andra branscher, men lite lägre än för industrin.
  • De som är mellan 20 och 30 år har lättast att hitta nytt jobb eller utbildning.

Jämfört med före pandemin är det något fler än vanligt som börjar på en utbildning, 12 procent.
De flesta av dem går till eftergymnasial utbildning. Hotell- och restauranganställda är redan en av TSL:s högst utbildade grupper. Omkring 24 procent har eftergymnasial utbildning.
Just nu får TSL in ungefär lika många från branschen som före pandemin.
– Sedan är frågan vad som händer när stödet till arbetsgivarna minskar. Utvecklingen framöver beror också på hur vi som besökare kommer att bete oss längre fram. Kommer vi att intensifiera våra restaurangbesök när vi kan röra oss ute igen, hur kommer det gå med affärsresor och konferenser?

Siffrorna från TSL handlar enbart om personer som haft tillsvidareanställning, eftersom det bara är de som har rätt till stödet.
– Vårt resultat säger alltså ingenting om hur det gått för dem som haft tillfälliga jobb. Så samtidigt som det har löst sig för många befinner sig branschen som helhet i en väldigt svår situation, säger Caroline Söder.

Nyheter organisering

Bingogänget bildade klubb

Kollegorna på Konsultbingo Norvac, som driver en rad bingohallar i Stockholm, kände att de ville ha mer att säga till om på jobbet. Så de bildade en HRF-klubb.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Bingogänget bildade klubb
Julius Sjödin, Marianne Idris och Fia Hedberg sitter i bingoklubbens styrelse. Foto: Marc Femenia

Bingohallen i Hötorgets tunnelbanestation har ännu inte öppnat för dagen. Vid ett av de tomma bingoborden har kollegorna Julius Sjödin, Marianne Idris, Fia Hedberg, Saba Westin och Caroline Jonsson samlats för styrelsemöte i företagets nybildade HRF-klubb.

Det var i december de fick besök av en ombudsman från HRF, och en månad senare hade de sitt första möte, berättar Julius Sjödin, ledamot i styrelsen.
– Det fanns ett intresse för att bilda klubb, så vi gjorde det helt enkelt.

Julius Sjödin. Foto: Marc Femenia

Det har faktiskt tidigare funnits en HRF-klubb på Konsultbingo Norvac, som driver bingohallarna, men den har legat nere ett bra tag. Den främsta anledningen till att kollegorna nu bestämde sig för att återuppväcka den är att de vill ha lite mer att säga till om, säger Fia Hedberg.
– Vi vill ha ett bättre sätt att kommunicera med vår arbetsgivare där vi kan få lite mer inflytande.

Klubbens medlemmar finns utspridda på företagets bingohallar i Stockholm. En del av dem, som Julius, arbetar på flera olika hallar. Att ha en klubb gör det möjligt att samla personalen och driva gemensamma frågor, säger han.
– Det är många som aldrig träffas. Jag träffar ju de flesta eftersom jag jobbar på olika ställen.

Nyheter arbetslöshet

Var sjätte uppsagd kom från branschen

Inte sedan finanskrisen 2009 har så många blivit varslade och uppsagda som förra året. Av dem som förlorade jobbet var 17 procent från hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Var sjätte uppsagd kom från branschen
Fyra av tio som fick hjälp av TSL i Stockholm kom från hotell- och restaurangbranschen. Foto: Juniart/Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens statistik blev nästan 123 500 personer av med sina jobb förra året. Av dem kom runt 20 700 från hotell- och restaurangsidan.

Värst drabbat blev Stockholm, där det finns få industrier och många företag inom besöksnäring och handel.
Trygghetsfonden TSL, som hjälper uppsagda arbetare med omställning, kom nyligen med en rapport som visar pandemins påverkan. I Stockholm utgör hotell- och restauranganställda 40 procent av dem som fått hjälp av TSL sedan coronakrisens start.

Om TSL

  • Trygghetsfonden TSL drivs av LO och Svenskt Näringsliv.
  • Privatanställda arbetare får hjälp med omställning, som att hitta nytt jobb, starta eget eller studera.
  • För att få stödet ska du ha sagts upp på grund av arbetsbrist och arbeta där det finns kollektivavtal.

Det är nya grupper som blir av med jobben. Under 2020 beviljade TSL stöd till 12 500 kvinnor. Det är fler än under de tre föregående åren sammanlagt. Förklaringen är att kvinnor utgör nästan 70 procent av de uppsagda från handeln, och mer än hälften av hotell- och restaurangbranschens uppsagda.
Nästan 50 procent av dem som fått stöd från TSL under pandemin var under 40 år.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här