Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Åtal för restaurangblockad

Tjugosex personer som deltagit i en blockad mot en Malmörestaurang, anordnad av fackförbundet Syndikalisterna, åtalades i veckan för egenmäktigt förfarande.

Publicerad 15 februari 2008

Det var i december 2006 som fackförbundet Syndikalisterna utlyste blockad mot restaurang Izakaya Koi i Malmö. Förbundet ansåg att restaurangens ägare först misshandlat en kock och sedan sagt upp honom på felaktiga grunder.
Blockaden varade i ungefär två timmar, och enligt åklagaren hindrade blockadvakterna gäster från att ta sig in på restaurangen. Polis kallades till platsen och avbröt blockaden, bland annat med hjälp av pepparspray. En del av de åtalade anklagas även för ohörsamhet mot ordningsmakten. Samtliga förnekar brott.

Samtidigt pågår en utredning mot några av poliserna som deltog i gripandet.

Fakta: Egenmäktigt förfarande
Egenmäktigt förfarande innebär att man olovligen tar eller använder någon annans egendom utan avsikt att behålla den, eller att man hindrar någon annan i hans eller hennes lagliga rätt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här