I går, onsdag, avgjordes vem som skulle bli Årets kock 2006. Segrade gjorde Peter J Skogström från Malmö med sin »glada och vackra söndagsmiddag«.
Sex finalister kämpade om titeln Årets kock 2006 på Världskulturmuseet i Göteborg. Det blev till slut Peter J Skogström från Mat & Vin på Stolpaberga i skånska Bunkeflostrand som kammade hem segern.
Årets tävlingsmoment var en söndagsmiddag och en modern restaurangrätt med råvaror från havet. Peter J Skogström vann med sin söndagsmiddag »Pepparstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och präst serverad med syrlig potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple.«
På andra plats kom Peter Johansson från restaurang Lux i Stockholm och Jakob Lells från Skanörs gästgifvaregård tog hem tredjepriset.
Det var fjärde gången Peter J Skogström gick till final i tävlingen. Han har också vunnit VM-guld och OS-guld med kocklandslaget.
På bilden: Peter J Skogström firar segern i Årets kock.
Foto: Magnus Skoglöf
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.