Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsskadorna ökar i branschen

De senaste åren har antalet anmälda arbetsskador i branschen minskat. Under 2010 ökade de igen.

Publicerad 1 juni 2011

Förra året anmäldes 595 arbetsskador från anställda i hotell- och restaurangbranschen. Det är 15 procent fler än under året innan, visar Arbetsmiljöverkets preliminära statistik för 2010. Mest ökade fallolyckorna. Förra året anmäldes 21 procent fler än under 2009. De mest skadedrabbade yrkesgrupperna i branschen är städare, köks- och restaurangbiträden och kockar.
Det är inte bara bland hotell- och restauranganställda som skadorna ökar. Förra anmälde svenskarna 8 procent fler arbetsskador jämfört med året innan.

Statistiken inkluderar de arbetsskador som anmälts till Försäkringskassan och som medfört frånvaro från jobbet. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här