Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetslösheten närmar sig 10 procent

Jämfört med genomsnittet har Hotell- och restauranganställdas a-kassa dubbelt så hög andel öppet arbetslösa -- 9,7 procent.

Publicerad 16 februari 2012

I slutet av januari var 224 000 personer öppet arbetslösa. Det motsvarar 4,8 procent av arbetskraften i Sverige.
Bland hotell- och restauranganställda var andelen öppet arbetslösa dubbelt så hög, 9,7 procent. Det är också den öppna arbetslösheten som ökade något bland medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK.
Av HRAK:s medlemmar var 7,4 procent sysselsatta med aktivitetsstöd under januari. Även det är nästan dubbelt så mycket som genomsnittet på 3,9 procent.

79 000 svenskar var inskrivna som deltidsarbetslösa eller tillfälligt timanställda på Arbetsförmedlingen, vilket är en minskning med 9 procent jämfört med januari 2011. Även bland hotell- och restauranganställda minskade gruppen med 8 procent till 2 929 personer.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik.

Andelen öppet arbetslösa och sökande i program med aktivitetsstöd anges numera i förhållande till den arbetskraft som finns registerad i SCB:s arbetsmarknadsstatistik Rams samt hos Arbetsförmedlingen.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här