Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsgivarna vill frysa minimilönerna

Avtalets minimilöner ska ligga kvar på dagens nivå i tre år. Och den som vill ska kunna arbeta övertid utan övertidsersättning. Det är två av kraven från hotell- och restaurangbranschens arbetsgivare i årets avtalsrörelse.

Publicerad 19 mars 2004

På tisdagen fick Hotell- och restaurangfacket det första budet från sin motpart, Sveriges hotell- och restaurangföretagare. Det allra mest svårsmälta för facket var att SHR inte vill höja avtalets minimilöner.

– Det här kan vi inte acceptera, säger HRF:s ordförande Birgitta Kihlberg.
Facket har krävt den största lönehöjningen, 825 kronor, på minimilönen.

I det nuvarande avtalet finns det två miniminivåer, en för den som är ny i yrket och en högre minimilön för den som har sex års yrkesvana. Den högre nivån vill arbetsgivarna ta bort helt. Kvar blir lägsta minimilönen för den som är helt ny i yrket, och den ska, enligt arbetsgivarens, ligga kvar på dagens nivå.

Här är fler punkter i arbetsgivarens förslag:
* En extraanställd som kallas in för att arbeta ska enligt dagens avtal alltid få lön för minst tre timmar. SHR vill sänka det till två timmar.
* Övertidsarbete utan övertidsersättning ska kunna förekomma efter överenskommelse med en enskild anställd. I dagens avtal är det inte tillåtet.
* Arbetstiden ska kunna variera mer. I dag gäller att arbetstiden ska vara 40 timmar i snitt räknat på fyra veckor. SHR vill räkna på 16 veckor i stället.
* Rätt att gå ifrån avtalets regler om arbetstid efter MBL-förhandling. Det här säger facket nej till. En MBL-förhandling innebär ju att efter förhandlingen så kan arbetsgivaren bestämma själv, även mot fackets och de anställdas vilja.

Även på flera andra punkter vill arbetsgivarna ha mer flexibilitet och mindre fasta regler.
HRF har begärt 650 kronor till alla samt 825 kronor mer på minimilönerna.
SHR svarar inte med något krontal utan talar om x procent. Löneutrymmet ska enligt SHR bara beräknas på den fast anställda personalen, inte på alla arbetade timmar, som hittills. Eftersom många i branschen har tillfälliga jobb skulle en sådan nyordnig ge de anställda mindre pengar.
Med en ironisk underdrift säger Birgitta Kihlberg så här om arbetsgivarnas bud:
– Det här var ett oväntat bud.
– Det leder till stagnation i stället för tillväxt, fortsätter hon.

Arbetsgivarna har de senaste året talat mycket om branschens utveckling och att det är viktigt med kompetent och engagerad personal.
– Men det finns inget i SHR:s bud som ger mer pengar, ökat inflytande eller tryggare anställningsformer.
Facket betraktar SHR-budet som ett nollbud eller till och med ett minusbud med tanke på den inflation som man kan vänta sig.

Men SHR-basen Mats Hulth säger till tidningen Restauratören att det är en missuppfattning. SHR:s svar är inget motbud, säger han sedan han tagit del av fackets häftiga reaktion. Ett lönebud kommer i april.
Nästa riktiga förhandlingsdag blir den 20 april. Innan dess kommer dock facket och arbetsgivarna att träffas vid så kallade kansliöverläggningar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här