Nyheter medlemskap

Tre av fyra vänder facket ryggen

På tio år har organisationsgraden i hotell- och restaurangbranschen nära halverats, visar ny statistik. Förra året stod nästan tre av fyra arbetare i branschen utanför facket.

Publicerad 28 februari 2017
Tre av fyra vänder facket ryggen
Förra året var organisationsgraden bland arbetare i hotell- och restaurangbranschen 28 procent. Foto: Istockphoto
Anders Kjellberg. Foto: K-G Pressfoto

År 2007 genomförde den borgerliga regeringen en rad förändringar som gjorde det betydligare dyrare att vara med i både a-kassan och facket. Effekten blev ett medlemstapp utan dess like, både för a-kassor och fackförbund. På två år sjönk andelen arbetare som var med i facket från 77 till 71 procent. I hotell- och restaurangbranschen var tappet ännu större. Där sjönk organisationsgraden från 52 till 40 procent under 2007 och 2008.

Nu visar statistik att siffrorna fortsatt nedåt sedan dess. År 2016 var 62 procent av landets arbetare med i facket. Bland hotell- och restaurangarbetarna var siffran 28 procent.
– Det som förvånar är att det inte vände upp år 2014 när avgifterna återställdes till ungefär samma nivå som före 2007, säger Anders Kjellberg. Han är professor i sociologi vid Lunds universitet och den som tagit fram statistiken.

Det är svårare att få tillbaka medlemmar Anders Kjellberg, professor vid Lunds universitet

Han tror att det finns flera förklaringar till detta. En är kostnaden.
– Om man har ställt sig utanför en gång så kostar det något att gå med igen. Det är svårare att få tillbaka medlemmar. Det gäller nog framför allt i hotell- och restaurangbranschen, där många jobbar deltid och har låga löner.

Fakta: Detta har hänt

År 2007 gjorde den borgerliga regeringen förändringar av a-kassornas finansiering. Det ledde till att avgifterna höjdes kraftigt för a-kassor med hög arbetslöshet. Samtidigt sänktes ersättningen från a-kassan och skattereduktionen för fack- och a-kasseavgifter togs bort. År 2014 återställdes a-kassornas avgiftssystem.

Anders Kjellberg menar också att det uppstår ett moment 22 när färre är med i facket.
– När medlemsantalet minskar blir även de förtroendevalda färre. Då finns det ingen ute på arbetsplatsen som möter potentiella medlemmar, ingen som kan svara på frågor eller få saker gjorda. Då framstår nyttan med facket som mindre.

Men det betyder inte att det är kört, tror Anders Kjellberg.
– Det är inte omöjligt att vända trenden, menar jag. Det kan man se på tjänstemannasidan och på vissa LO-fack som nu börjar öka i medlemsantal. Jag tror att det gäller att rekrytera aktivt, både medlemmar och förtroendevalda, och få i gång klubbar och ombud på ställen där man inte har några. Dessutom verkar det som om medlemstappet i alla fall har planat ut de senaste åren.

Läs också

Ur temat Avtalsrörelsen
Nyheter avtal 2017

Så tycker vi om avtalet

Det är både skönt och en besvikelse att det inte blev strejk. Så säger medlemmarna dagen efter att avtalet blev klart och strejken blåstes av.

Publicerad 19 april 2017 Kommentera
Så tycker vi om avtalet
Marcos Contreras, på väg in på Grand Hôtel i sällskap med HRF:s ordförande Malin Ackholt och HRF-ombudsman Cecilia Creutz när konflikten fortfarande hotade. Foto: Anna-Karin Nilsson

Fråga 1: Hur känns det att det inte blev strejk?
Fråga 2: Vad tycker du om avtalet?

Marcos Contreras
Marcos Contreras. Foto: Anna-Karin Nilsson

Marcos Contreras, spa-personal och klubbordförande på Grand Hôtel, Stockholm.
1. – Det känns lite dubbelt. Strejk i sig är inget vi eftersträvar, så det är klart att det är bra att vi har en överenskommelse. Men samtidigt hade det kunnat vara ett tillfälle för medlemmarna att se hur många och starka vi är.
2. – Jag har inte hunnit lusläsa avtalet men vad jag hört är att vi har fått igenom våra viktigaste krav. Men Visita måste också ha fått igenom något och det kan finnas små ändringar i avtalet som är svåra att bedöma nu. Det som är synd är att ingångslönerna inte höjs lika mycket som andra löner i låglönesatsningen. Det gör det antagligen inte lättare att få personal till vår växande bransch.

Foto: Jonas Bilberg
Josefine Bäckström. Foto: Jonas Bilberg

Josefine Bäckström, barista och skyddsombud på Espresso House i Västerås.
1. – Det är skönt att det inte blev strejk. Jag tycker inte att vi ska behöva gå ut i strejk, det ska gå att lösa ändå.

2. – Jag tycker att det blev bra, framför allt med låglönesatsningen. Men det jag är mest glad över är att vi inte gav oss utan kämpade. Vi gav oss inte och vi fick igenom det viktigaste. Jag vet att de som har suttit i avtalsdelegationen har jobbat stenhårt och fått fram det bästa de kunde. Vi fick ett avtal som är bättre än det vi hade innan, så jag är nöjd.

 

Johan Östman. Foto: Rebecka Uhlin

Johan Östman, kock och platsombud på Mälarterassen i Stockholm.
1. – Jag var väldigt laddad, så nu är det mycket samlad energi som jag inte vet vad jag ska göra av. Men med tanke på vad vi lyckades få igenom så var det skönt att vi inte behövde gå i strejk. Om avtalet inte hade blivit så bra som det blev hade det inte känts lika bra.

2. – Vi är självklart alltid värda mer, men så som det var upplagt så hade vi inte kunnat få mycket bättre. Men man ska aldrig vara nöjd utan nu laddar vi om inför nästa avtalsrörelse.
Det här med omställningstid vid hyvling är en nödlösning. Jag tycker att hyvlingen ska bort helt. Det är inte 100-procentigt men jag tror inte vi kunde ha fått det bättre. Nu måste arbetsgivarna i alla fall tänka till. Med tanke på den stora personalbrist vi har är det helt sjukt att vi har behövt slåss för så små förbättringar. Tyvärr har arbetsgivarna inte förstått vad de behöver göra för att locka personal till branschen.

Gustav Thusberg. Foto: Daniel Nilsson

Gustav Thusberg, receptionist och platsombud på Scandic Triangeln i Malmö.
1. – Det är lite både och. Jag tror att det hade varit bra för organisationen om vi hade gått ut i strejk. Men nu fick vi till ett avtal, det är också bra. På hotellet verkar folk väldigt lättade och glada.

2. – Det är ett bra avtal, fast jag hade gärna sett att ingångslönerna hade ökat lika mycket som de andra lönerna. Det var bra att vi fick med omställningstiden vid hyvlingen, fast jag hade velat att vi också hade fått med turordningen enligt las. Det hade varit bra. Men som det är nu kanske det också kan avskräcka arbetsgivare från att hyvla eftersom man inte direkt kommer att tjäna pengar på det. Sedan är det är en hel del nya saker i avtalet som vi får vänta med se hur det spelar ut, som prövotiden på visstidsanställningar.

 

Åsa Björkbacka. Foto: Jonas Bilberg

Åsa Björkbacka, receptionist och skyddsombud på Clarion Collection Hotel Etage i Västerås.
1. – Det är bra att parterna kom överens. Men jag kunde känna en besvikelse först. Nu när vi var så nära hade vi kunnat visa vad vi går för och vad vi tycker.

2. – Det mesta verkar ha gått igenom vad jag har hört, så då tycker jag att det är bra.

 

 

 

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 35 artiklar

Alla artiklar i temat (32 till)
Ur temat Avtalsrörelsen
Nyheter avtal 2017

Strejken avblåst – avtal klart

I sista stund blev ett avtal klart för hotell- och restaurangbranschen. Det nya avtalet ska gälla i tre år och ger sammanlagt löneökningar på 1 650 kronor mer i månaden per heltidsanställd.

Publicerad 18 april 2017 5 kommentarer
Strejken avblåst – avtal klart
Malin Ackholt, ordförande HRF. Foto: Anna-Karin Nilsson

Tolv timmar innan den varslade hotellstrejken kom Hotell- och restaurangfacket och Visita överens om ett nytt kollektivavtal. Det nya avtalet innehåller bland annat löneökningar på 540 kronor per månad och heltidsanställd första året, 550 kronor andra året och 560 kronor det sista året. Dessutom har HRF fått igenom sina krav på en omställningstid när arbetsgivare vill minska personalens anställningsgrad, så kallad hyvling.

Vi har skapat en låglönesatsning i vårt avtal, som ligger helt i linje med LO-samordningen.

– Jag är allra mest nöjd med att vi har skapat en låglönesatsning i vårt avtal, som ligger helt i linje med LO-samordningen. Men vi har också kunnat premiera utbildning och erfarenhet samt kommit en bit på vägen med hur vi ska hantera frågan om hyvling och trygga jobb, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt.

Det förra avtalet löpte ut den 31 mars och den 5 april strandade förhandlingarna. HRF varslade om strejk på 19 hotell i sex städer och Medlingsinstitutet kopplades in. Sedan dess har medlarna Claes Stråth och Gunilla Runnquist träffat HRF och Visita ett antal gånger och försökt hitta en lösning. I slutändan gjorde dock fack och arbetsgivare upp själva.
– Vi som parter satte oss ner och fortsatte att förhandla för att hitta en lösning. Vi har tagit vårt ansvar att skriva ett kollektivavtal för våra medlemmar. Den uppgörelse vi kom fram till tycker vi är väldigt bra, säger Malin Ackholt.

Avtalet i korthet

  • Avtalsperiod på 36 månader.
  • Avtalet innehåller löneökningar på sammanlagt 1 650 kronor per månad och heltidsanställd. Löneökningarna fördelas med 540 kronor per månad år 1, 550 kronor per månad år 2, 560 kronor per månad år 3.
  • Minimilönen för personer med sex års yrkeserfarenhet höjs lika mycket som utgående löner. Minimilönen för personer med kortare erfarenhet höjs med 80 procent av den summan.
  • Övriga ersättningar i avtalet höjs med 6,5 procent.
  • Nya regler vid så kallad hyvling av tjänster. Anställda får en omställningstid motsvarande uppsägningstiden i lagen om anställningsskydd.
  • Säkerhetsarbetare i fjällvärlden ska placeras i lönegrupp 1, vilket innebär högre lön. Dit räknas skidpatrullörer och pistörer.

Förutom höjningen på 1 650 kronor så räknas övriga ersättningar, som exempelvis ob, upp med 6,5 procent. Man har också fått igenom tydligare skrivningar kring anställningsformen enstaka dagar, för att förhindra att den överutnyttjas. Dessutom har man kommit överens om att tillsätta en partsgemensam arbetsgrupp som ska se över hotellstädarnas arbetsbelastning.

Minimilönerna för dem som har minst sex års yrkeserfarenhet höjs lika mycket som utgående löner. Minimilönerna för dem med kortare erfarenhet höjs dock bara med 80 procent av den summan. Det var något som HRF fick gå med på för att kunna premiera personer med mer utbildning och erfarenhet, vilket var ett av fackets krav inför förhandlingarna.
– Man vill alltid ha lite mer. Men det här var så långt vi kom och vi har framför allt fått igenom låglönesatsningen, säger Malin Ackholt.

Även Visita säger sig vara nöjda med avtalet.
– Vi gick in i den här avtalsrörelsen med förhoppningen att kunna utöka möjligheterna att belöna erfarenhet och kompetens. Det är också ett sådant avtal vi har landat i, säger Visitas vd Eva Östling i ett pressmeddelande.

Nyheter medlemskap

Strejkvarsel lockar nya medlemmar till facket

De senaste veckorna har tillströmningen av nya medlemmar i Hotell- och restaurangfacket varit större än vanligt. Drygt 600 personer har gått med under första halvan av april.

Publicerad 18 april 2017 Kommentera
Pim van Dorpel (Foto: Ann Patmalnieks)
Pim van Dorpel. Foto: Ann Patmalnieks

Sedan kollektivavtalet mellan HRF och Visita löpte ut den 31 mars har de nya medlemmarna strömmat till Hotell- och restaurangfacket. Under första halvan av april har drygt 600 personer gått med i facket.
– Det är nära dubbelt så många som normalt. Det är fantastiskt roligt. Nu gäller det att följa upp så att de väljer att stanna kvar som medlemmar, säger Pim van Dorpel, vice ordförande i HRF.

Han tycker det är ganska väntat att många väljer att bli medlemmar just nu, eftersom förbundet har varslat om strejk på 19 hotell.
– Vi har varit väldigt synliga ute på arbetsplatserna. Det är ett viktigt tillfälle att visa på vår kärnuppgift som fackförbund, nämligen att förhandla fram bra kollektivavtal för våra medlemmar. Nu visar vi att vi är beredda att ta den fajten, säger Pim van Dorpel.

De flesta nya medlemmarna jobbar dock på andra arbetsplatser än de hotell som nu är varslade. Där var en stor andel, i vissa fall 90 procent, av de anställda redan med i facket. För att få konfliktersättning från HRF under en eventuell strejk måste man ha blivit medlem och betalat sin medlemsavgift före midnatt i dag, den 18 april.

Spara

Spara

Fråga om jobbet.
465
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.