Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så vill HRF få upp avtalslönerna…

-- Avtalets lägstalöner är inte något hinder för löneutveckling. Hindren är den höga personalomsättningen, den negativa löneglidningen, det vill säga att arbetsgivarna inte höjer lönerna avtalsenligt, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Ella Niia.

Publicerad 11 april 2012
inlinebild
Ella Niia, förbundsordförande för HRF. Foto: Elis Hoffman

Vilka är HRF:s avtalskrav?
– Utgångspunkten är samordningen vi har inom LO-familjen. Vårt krav är en lönehöjning på 860 kronor plus 100 ­kronor i jämställdhetssatsning för att minska löneskillnaderna mellan kvinno- och mans­dominerade branscher. Vi vill också ­ytterligare stärka rätten till tillsvidare­anställningar. Har man en visstidsanställning är man otrygg och mentalt någon annanstans. Vi måste skapa trygga förutsättningar för dem som vill jobba i branschen.

Vilken fråga är viktigast?
– Lönen. Snittlönen i branschen är 20 412 kronor. Men det är svårt att hävda bara lönen utan att ta upp arbetstiden. Enligt vår partsgemensamma statistik arbetar restaurangbiträden knappa 90 timmar på en månad. Med en lön på runt 20 000 och deltid blir det inte mycket pengar att leva för.

SHR har aviserat att sänka minimi­lönerna för unga. Vad kommer ni att svara på det?
– Vi har sedan länge ungdomslöner fram till man är 20 år, i vårt avtal. Jag menar att det tillgodoser de krav som arbetsgivaren har. Det är redan i dag billigt att anställa ungdomar. Det finns ingen forskning som visar på ett samband mellan sänkta kostnader och ökad sysselsättning. Sänkningen av arbetsgivaravgifterna kostade 51,5 miljarder i förlorade skatteintäkter men har inte gett några jobb. Momssänkningen verkar inte heller ha gett några nya jobb. Nu är det nästa steg att lönerna ska sänkas för att skapa nya jobb. Vi är inte förhandlingsbara när det kommer till lönesänkningar.

SHR menar att minimilönerna  redan är höga som de är, och att höja dem ytterligare skulle minska möjligheterna för löneutveckling för dem som stannar i branschen. Hur ser du på det?
– Vi har lägstalöner i vårt avtal. Vårt viktigaste lönepolitiska mål är att alla våra medlemmar ska ha en lön att leva på.  Avtalets lägsta löner är inte något hinder för löneutveckling. Hindren är den höga personalomsättningen, den negativa ­löneglidningen, det vill säga att arbets­givarna inte höjer lönerna avtalsenligt, och avsaknad av koppling mellan löneutveckling och kompetensutveckling.
 
Vad säger du om att SHR ser industrins löneökning som normerande?
– Vi i LO:s styrelse anser inte att industrin ska vara normerande. Vi har inom ramen för LO-samordningen enighet kring våra krav och ska hålla fast vid dem.

Vad ska HRF göra för att minimilönerna inte ska vara norm?
– Hur arbetsgivare tillämpar minimi­lönerna är ett problem. Tanken med ­minimilöner är att de ska utgöra golvet men de har snarare blivit taket och ses som den normala lönen. Nu säger arbetsgivaren att de lägsta lönerna i avtalen är så höga att det pressar ihop löneutvecklingen.

Är det realistiskt att tro att LO-samordningens krav ska gå igenom?
– Nyligen kom det rapporter från Konjunkturinstitutet om att siffrorna pekar åt rätt håll. Sedan bygger LO-samordningen på att få upp de lägsta lönerna. Det är hela tanken. Jag tycker att argumentet att branschen inte orkar bära våra krav missar att hotell- och restauranganställda måste ha löner som måste gå att leva på. Jag tycker att våra krav tar hänsyn till samhällsekonomin.

Hur stor är risken för en konflikt?
– Det är svårt att bedöma. Men min och vår förhandlingsdelegations intentioner är att vi ska komma fram till ett avtal utan konflikt. Vårt uppdrag är att förhandla.

Läs intervjun med SHR:s vd Eva Östling Ollén här.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Avtalsrörelsen
Nyheter avtal 2017

Förbundet rustar för konflikt

Hotell- och restaurangfacket rustar för strejk. Med bara tre dagar kvar till en eventuell konflikt på Casino Cosmopol i Malmö pågår intensiva förberedelser. Samtidigt fortsätter förhandlingarna om ett nytt avtal.

Publicerad 17 oktober 2017 Kommentera
Förbundet rustar för konflikt
HRF arbetar nu nu med att informera medlemmar och icke-medlemmar om den eventuella konflikten. Foto: Arkivbild

Det är bråda dagar på Hotell- och restaurangfackets avdelning Syd. På fredag klockan 08:00 hotar konflikt på en av avdelningens största arbetsplatser, Casino Cosmopol.
– Vårt arbete handlar mycket om konfliktförberedelser just nu. Vi arbetar med logistik, att organisera strejkvaktscheman och med att informera både medlemmar och andra, säger Johan Svensson, kassör i avdelningen.

Reaktionerna på varslet är blandade, säger han. En del förstår inte riktigt vad konflikten handlar om, och många vet inte vad som händer vid en konflikt.
– När det gäller att förklara vad vi strider för lyckas vi bra. Det är svårare med vad som gäller vid en eventuell konflikt, eftersom vi säger en sak och arbetsgivaren säger en annan. Det är lite informationskrig i det här läget.

I kväll, tisdag, håller HRF informationsmöte för berörda medlemmar där förbundsordförande Malin Ackholt kommer att delta. Den som inte är medlem men vill bli kan komma dit, säger Johan Svensson.
– Det går bra att bli medlem på plats.

Per Persson, avtalssekreterare HRF. Foto: Anna-Karin Nilsson

Parallellt med konfliktförberedelserna pågår fortsatta förhandlingar för ett nytt avtal med Almega Tjänsteföretagen, berättar HRF:s avtalssekreterare Per Persson. I fredags träffade Hotell- och restaurangfacket medlarna för första gången. Sedan dess har medlarna haft flera kontakter med båda parter.
– Men det är svårt att säga hur nära vi står varandra. Det handlar fortfarande om pengar och om principfrågan att vi ska ha låglönesatsningen utan att betala på annat sätt.

Per Persson säger att förhandlingarna fortsätter även i dag, men att konflikthotet är lika verkligt som förut.
– Det har inte förändrats. Vi fortsätter absolut att förbereda oss för konflikt.

I går beslutade förbundsstyrelsen att anställda på Casino Cosmopol som går med i HRF senast 06:00 den 20 oktober, ska få ersättning om konflikten bryter ut. I vanliga fall måste man ha varit medlem i tre månader innan konfliktersättning kan betalas ut.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 46 artiklar

Alla artiklar i temat (43 till)
Ur temat Avtalsrörelsen
Nyheter avtal 2017

”Stämningen är inte jättebra”

Om en vecka kan strejk bryta ut på Casino Cosmopol i Malmö. Stämningen på kasinot är orolig och relationen till ledningen är spänd, berättar klubbordförande Jackie Lenander.

Publicerad 13 oktober 2017 Kommentera
”Stämningen är inte jättebra”
Den 20 oktober klockan 08:00 kan strejk bryta ut på Casino Cosmopol i Malmö. Foto: Andreas Johansson/Mostphotos
Jackie Lenander.
Foto: Daniel Nilsson

– Stämningen är inte jättebra. Det är inte alls kul att jobba nu, säger Jackie Lenander, kock och ordförande för HRF-klubben på Casino Cosmopol i Malmö. Kasinot är först ut i det varsel som HRF lade i tisdags efter att förhandlingarna med Almega Tjänsteföretagen brutit samman. Nästa fredag, den 20 oktober, blir det strejk om parterna inte enats om ett nytt avtal innan dess. En vecka senare, den 27 oktober, utvidgas strejken till övriga tre kasinon i Stockholm, Göteborg och Sundsvall.

Nyligen kom uppgifter om att Casino Cosmopol på några arbetsplatser försökt ta reda på vilka anställda som är med i facket. Det har skett på kasinot i Malmö, säger Jackie Lenander.
– De skickade ut ett mejl för att försöka kartlägga medlemskapet. Jag har dessutom fått höra från chefer att jag som förtroendevald inte får prata med medlemmarna om varslet på jobbet. De försöker helt klart motarbeta oss.

I stället kommer klubben att anordna informationsmöten utanför arbetsplatsen för medlemmar och icke-medlemmar som har frågor om strejken, säger Jackie Lenander.
– Det är många som är lite oroliga. De undrar om det här med låglönesatsningen. Vi försöker förklara så gott det går att det handlar om att vi ska ha den löneökning som vi ska ha och som alla andra redan har fått.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt reser just nu runt i landet för att träffa medlemmar på de varslade företagen.  I dag träffar HRF medlarna som Medlingsinstitutet har utsett.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 46 artiklar

Alla artiklar i temat (43 till)
Nyheter arbetsmiljö

Psykiska problem ökar i branschen

Både arbetsolyckorna och de långa sjukskrivningarna har ökat bland restauranganställda. Sjukskrivningar på grund av psykiska problem har blivit allt vanligare, visar en ny rapport från Afa Försäkring.

Publicerad 13 oktober 2017 Kommentera
Psykiska problem ökar i branschen
De långa sjukskrivningarna på grund av psykiska diagnoser har ökat i restaurangbranschen, visar en ny rapport från Afa Försäkring. Foto: Mostphotos

”Arbetade i baren. Snubblade och föll och tog emot med höger hand”. Så lyder en typisk anmälan om arbetsskada till Afa Försäkring från restaurangbranschen. Här var anmälaren en kvinnlig bartender i åldern 56-64 år. Konsekvensen av olyckan blev frakturer i hand och handled, samt 4 procents invaliditet till följd.

Och hon var inte ensam. Mellan 2007 och 2013 mer än fördubblades antalet godkända arbetsolyckor i restaurangbranschen, visar Afa Försäkrings nya rapport om arbetsolyckor och sjukfrånvaro i handeln och restaurang. Det finns flera bidragande förklaringar till ökningen, menar Anna Weigelt.
– En förklaring till ökningen är att försäkringsvillkoren ändrades 2012 och fler lindriga skador blev berättigade ersättning än tidigare. Samma år infördes webbanmälan vilket  har lett till en ökad anmälningsbenägenhet.

Statistiken visar också att de långa sjukskrivningarna, mer än 90 dagar, har ökat bland restauranganställda. Den vanligaste diagnosen är sjukdomar i rörelseapparaten, men de senaste åren har även psykiska diagnoser ökat stadigt. År 2016 stod de för 30 procent av de långa sjukskrivningarna i branschen, både för män och för kvinnor. Det är framför allt bland de yngre som de psykiska problemen har ökat, säger Anna Weigelt.
– Det följer en allmän trend, psykiska diagnoser ökar generellt bland unga. Vad det beror på kan vi bara spekulera i. Har det kanske blivit mer accepterat att vara öppen med sin psykiska hälsa?

I jämförelse med arbetsmarknaden generellt har restaurangbranschen dock relativt få långa sjukskrivningar. En anledning är förmodligen, enligt Anna Weigelt, att branschen sysselsätter många unga.
– Åldern gör att risken för att bli sjukskriven länge är mindre. Unga har bättre läkförmåga, så risken att bli allvarligt skadad vid en arbetsolycka är lägre.

Siffrorna för 2016 är preliminära.

Fråga om jobbet.
123
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.