Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

…och därför vill SHR hålla avtalslönerna nere

-- Deltid kan vara alldeles utmärkt för vissa men inte för andra. Självklart, om det nu är så att det är ett problem får man söka sig någon annanstans, säger Eva Ästling Ollén, vd för Sveriges hotell- och restaurangföretagare.

Publicerad 11 april 2012
inlinebild
Eva Östling Ollén, vd för Sveriges hotell- och restaurangföretagare.

Vilka är SHR:s avtalskrav?
– Att vi ska följa industrins märke, rakt av. 2,6 procent på 12 månader. Sedan har vi en önskan om att diskutera yrkesintroduktionsfrågor. Där hoppas jag att vi kan komma vidare och hitta en form för det arbetet.

Vilken fråga är viktigast?
– Nu är det ju tyvärr så att det blir ett ettårigt avtal. Då finns det inte så mycket att göra egentligen än lönefrågan. Då är det de 2,6 procenten. Sedan vill vi hålla tag i ingångslönerna. De får inte utvecklas i samma takt.

Innebär det att ni vill sänka lönerna ­i avtalet?
– Nej, absolut inte. Utan vi säger att ingångslönerna inte får utvecklas i samma takt som den löneökning som vi talar om som 2,6 procent. Det är det vi säger.

Varför är de 2,6 procenten så viktiga?
– Därför att vi har ett märke, det är ett etablerat sätt vi har arbetat med i alla år på den svenska marknaden. Sveriges ekonomi klarar inte mera. Våra medlemsföretag är de företag på den svenska marknaden som har lägst marginaler, vi klarar inte mer än den 2,6 procenten. Då innebär det arbetslöshet.

Det går bra för branschen. Borde inte också de som arbetar få en del av det?
– Den ökade omsättningen leder förhoppningsvis till behov av nya anställda. Det finns ingenting som är så illa som att ha en hög arbetslöshet. Vi är de som faktiskt kan bidra här. Men marginalerna är tyvärr för dåliga i vår bransch.

En HRF:are tjänar i genomsnitt 20 412 ­kronor i månaden. Hur ser du på det?
– Många av dem som har jobbat länge i branschen har inte fått en bra löneökning. Vi har fått en sammanpressad löneutveckling för att ingångslönerna har höjts så mycket. De som är nya i yrket har samma löner som dem som har jobbat i flera år. Det är inte rätt.

Andelen anställda på minimilöner är hög, hur ser du på det?

– Oerhört många av dem som arbetar i vår bransch är unga människor. Det är inte så konstigt att man går in på ingångslöner när man är ung. Men genom att vi har så många unga och tämligen höga ingångs­löner har vi inte löneutvecklingen.

Ett problem som många i branschen pekar ut är deltiderna.
– Det är återigen utefter ens livssituation som man väljer arbete. Vår bransch kan inte ha åtta till fem-jobb. Det finns inte en chans. Då har vi människor på plats när vi inte har några gäster, det fungerar inte, det tror jag var och en vet. Jag har full förståelse för att många skulle vilja ha en heltidstjänst och arbetsgivaren ska givetvis försöka möta dessa önskemål, så långt det är möjligt. Deltid kan vara alldeles utmärkt för vissa men inte för andra. Självklart, om det nu är så att det är ett problem får man söka sig någon annanstans.

Är det SHR som bestämmer löneökningen på 2,6 procent?
– Vi följer ju märket. När vi första gången fick höra att det hamnade på 2,6 procent kippade vi efter andan. Det är inte vad våra företag klarar. Jag kan säga att jag sa många gånger att det här är alldeles för högt.

Hur stor är risken för en konflikt?
– Vi har inte börjat förhandla än men vi har en indirekt varsel nu som är anmärkningsvärt. I och med att Handels har varslat flera leverantörer vågar jag påstå att det är så nära man kan komma en sympatiåtgärd. När man har varslat alla leverantörerna kommer det att drabba våra medlemmar direkt.

Läs intervjun med HRF:s förbundsordförande Ella Niia här.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter

Branschen värst på otrygga anställningar

De otrygga anställningarna har ökat på svensk arbetsmarknad. Hotell- och restauranganställda tillhör de allra värst drabbade. Det visar LO:s och Svenskt Näringslivs gemensamma rapport som presenterades i dag.

Publicerad 27 september 2016 Kommentera
Branschen värst på otrygga anställningar
Många hotell- och restauranganställda har otrygga anställningar. Det visar en ny rapport från LO och Svenskt Näringsliv. Foto: Istockphoto

De senaste 30 åren har andelen tidsbegränsat anställda ökat på svensk arbetsmarknad. År 2014 hade runt 17 procent av de anställda en tillfällig anställning, mot 12 procent år 1987. Inom arbetaryrken är andelen betydligt högre. I hotell- och restaurangbranschen är det hela 44 procent av de anställda som är otryggt anställda. Bara yrkesgruppen kultur-, nöje- och fritidsarbetare har en högre andel. Det visar den rapport om visstidsanställningar som LO och Svenskt Näringsliv tagit fram.
– Vi ser att det är vanligare i privat sektor än i offentlig, att kvinnor ligger högre än män, att arbetare ligger högre än tjänstemän och att det är stor skillnad mellan branscherna, säger Malin Wreder, utredare på LO.

Rapporten bygger på statistik från SCB, tidigare rapporter, möten med fack och arbetsgivare samt en enkätundersökning gjord bland tillfälligt anställda.

Källa: Rapporten ”Tidsbegränsade anställningar på svensk arbetsmarknad”
Källa: Rapporten”Tidsbegränsade anställningar på svensk arbetsmarknad”
Källa: Rapporten ”Tidsbegränsade anställningar på svensk arbetsmarknad”

Det omfattande resultatet visar bland annat att 70 procent av de visstidsanställda vill ha en tillsvidareanställning och att var tredje visstidsanställd i privat sektor vill arbeta mer än vad de gör i dag. Den visar också att fackligt anslutna arbetare är tillsvidareanställda i högre grad än andra arbetare. År 2014 var 37 procent av de icke-fackanslutna arbetarna tidsbegränsat anställda. Bland LO:s medlemmar var snittet 11 procent. Lägst andel otryggt anställda hade Elektrikerna med 3 procent. Mest tillfälliga anställningar, 22 procent, hade Hotell- och restaurangfacket.

Fakta: Rapporten

Rapporten om tidsbegränsade anställningar är ett samarbete mellan LO och Svenskt Näringsliv. Syftet med rapporten är att få en övergripande bild över användandet av tillfälliga anställningar på svensk arbetsmarknad. Arbetsgruppen har bestått av två personer från LO och två personer från Svenskt Näringsliv.

Hela rapporten finns att läsa på LO.se.

LO och Svenskt Näringsliv har dock olika tolkningar av rapporten.
– Det här berör väldigt många människor. De som har fragmentariska anställningar har svårt att försörja sig, svårt att planera sin tillvaro, sin barnomsorg. Det är en stor fråga för oss. Nu får vi som parter dra oss tillbaka och se var vi kan mötas i den här frågan, sammanfattade LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson när rapporten presenterades i dag.

Svenskt Näringslivs vice vd Peter Jeppsson såg däremot inget behov av förändring:
– I det stora taget fungerar det här ganska väl. Vår uppfattning är inte att det finns ett stort behov av förändring. Det finns säkert arbetsplatser där det här fungerar dåligt, men det problemet måste lösas där i stället för genom en förändring av regelverket.

Nyheter

Bluffmejlare vill lura kortkunder

Ett falskt mejl har börjat spridas i kortföretaget Entercards namn. Företaget, som bland annat sköter HRF:s medlemskort, varnar nu sina kunder.

Publicerad 27 september 2016 Kommentera
Bluffmejlare vill lura kortkunder
Det falska mejlet har skickats till alla möjliga mejladresser, och bland dem kan det finnas personer som är kunder hos Entercard. Foto: Colourbox, Entercard.se

För fyra år sedan införde Hotell- och restaurangfacket ett kort som ger HRF-medlemmar rabatt på allt från glasögon till böcker. Det går också att ansöka om att få medlemskortet som betal- och kreditkort.

Nu sprids ett bluffmejl som ska se ut som att det kommer från Entercard, företaget som sköter medlemskortet för HRF och en rad andra LO-förbund.

Mejlet är utformat för att lura mottagarna att lämna ifrån sig sina kontouppgifter.
På sin webbplats varnar kortföretaget för mejlet. »Vi uppmanar våra kunder att inte klicka på länken i meddelandet, och inte heller svara på meddelandet. Om du mottar e-postmeddelanden av den här sorten ber vi dig radera dem direkt.«

Den som fått mejlet eller lurats att fylla i sina uppgifter ska kontakta kortföretaget.

Ur temat Avtalsrörelsen
Nyheter avtal 2016

Första mötet om bättre villkor i branschen

I dag träffades HRF:s och Visitas gemensamma Framtidsråd för första gången. Målet är att hitta sätt att hantera branschens problem och utmaningar. HRF:s ordförande Malin Ackholt är hoppfull.

Publicerad 21 september 2016 Kommentera
Malin Ackholt.
Malin Ackholt. Foto: Annika af Klercker

Under avtalsförhandlingarna i våras enades Hotell- och restaurangfacket och Visita om att starta ett gemensamt utvecklingsarbete för att ta itu med branschens utmaningar. Resultatet blev Framtidsrådet, en grupp representanter för både facket och arbetsgivarna, som tillsammans ska arbeta fram förslag. I dag träffades rådet för första gången.
– Det har varit ett oerhört kreativt möte. Vi har haft en workshop utifrån fyra områden. Vi har lyft blicken en 10 – 15 år framåt och tittat på vad som behöver göras fram tills dess, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt.

Det är Malin Ackholt som tillsammans med Visitas vd Eva Östling leder rådet. Därutöver har det nu skapats fyra arbetsgrupper som ska arbeta självständigt med varsitt område. De fyra är kollektivavtal, säkerställd kompetensförsörjning, att behålla och locka framtidens medarbetare samt digitaliseringens möjligheter.

Tanken är att grupperna ska arbeta med sina frågor fram till 2020. I december ska de lämna in planer för arbetet, och i januari ska gruppledarna träffas.

Hotell- och restaurangfacket har tidigare sagt att man vill att Framtidsrådet bland annat ska diskutera tryggare anställningar för de anställda i branschen. Efter det första mötet är Malin Ackholt hoppfull.
– Ja, det är jag. Vi måste som parter våga lyfta blicken i en näring som ständigt växer och utvecklas.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 10 artiklar

Fråga om jobbet.
457
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.