Nyheter utbildningsjobb

LO vill se utbildningsjobb för utsatta grupper

Klyftorna på arbetsmarknaden växer. LO föreslår nu så kallade utbildningsjobb, anställningar med lägre lön som ska göra det möjligt att kombinera arbete och utbildning. Målgruppen är arbetslösa med låg utbildning.

Publicerad 6 mars 2017
LO vill se utbildningsjobb för utsatta grupper
Utbildningsjobben är tänkta att hjälpa utsatta grupper, både nyanlända och svenskar, in på arbetsmarknaden. Foto: Istockphoto
Karl-Petter Thorwaldsson
Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO. Foto: Tomas Ohlsson/LO

– Vi måste minska tudelningen på arbetsmarknaden. Vi tror att det krävs en avtalslösning, inte ännu en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när förslaget presenterades i dag.

Målet med utbildningsjobben är att hjälpa utsatta grupper, både nyanlända och svenskar, in på arbetsmarknaden. Tanken är att de ska kunna få ett jobb till lägre lön, och kunna kombinera detta med en utbildning.
– Tanken är att jobbet ska komma först, sedan bygger man så småningom upp ett cv som gör att man kan konkurrera på samma villkor som andra på arbetsmarknaden. Vi accepterar att det görs med lägre lönekostnad än vad vi har i våra avtal, sade Karl-Petter Thorwaldsson.

Förslaget om utbildningsjobb

  • Målgruppen i LO:s förslag är inskrivna vid Arbetsförmedlingen, mellan 25 och 45 år, som har en utbildning motsvarande minst nioårig grundskola men inte fullföljd svensk gymnasieutbildning. I dag är målgruppen cirka 50 000 personer.
  • Den som har ett utbildningsjobb ska kunna få studiemedel för sina studier vid sidan av arbetet.
  • LO vill även se obligatorisk grundskola för nyanlända under 40 år.

LO vill nu förhandla med arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv om förslaget. Därför är många av detaljerna kring utbildningsjobben ännu inte utarbetade. Hit hör hur låg lönen ska vara samt hur länge en person ska kunna ha ett utbildningsjobb.
– Det ska gälla en begränsad tid. Min gissning är att det tar två-tre år innan en person kan konkurrera på samma villkor, men det är så klart olika från bransch till bransch, sade Karl-Petter Thorwaldsson.

Klart är dock att det bara ska gälla företag med kollektivavtal. LO vill även se att fack och arbetsgivare ska få mer makt över subventionerna inom arbetsmarknadspolitiken för att stoppa oseriösa arbetsgivare.

Nyheter

Ungt fokus på facklig kongress

Stärkta rättigheter för unga arbetstagare, HBTQ-personer och kvinnor. Det är de viktigaste frågorna för Hotell- och restaurangfackets delegation vid världsfacket IUL:s kongress.

Publicerad 17 augusti 2017 Kommentera
Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande. Foto: Annika af Klercker.

Fackliga organisationer behöver bli bättre på att släppa fram unga arbetstagare inom sina organisationer. Det är de unga som har störst möjlighet att få sina kamrater att engagera sig fackligt. Unga är också bättre på att förstå de problem unga stöter på. Det skriver HRF och fyra andra nordiska fackförbund i en motion till den kommande kongressen för IUL, den globala organisationen för fackföreningar inom livsmedel, jordbruk och turism.

HRF skickar en delegation, ledd av förbundsordförande Malin Ackholt. Hon är även ordförande för sektorn för alla fack inom hotell, restaurang och turism.
– Vi kommer att lyfta rättigheter och möjligheter för unga arbetstagare och HBTQ-personer på ett sätt som inte gjorts tidigare. Bland annat handlar det om att arbeta för att fler ska organisera sig fackligt och att det ska vikas platser för unga och HBTQ-personer i beslutande fackliga organ, säger Malin Ackholt.

Fakta om kongressen

IUL:s kongress hålls den 29 augusti till 1 september i Genève. Omkring 500 delegater deltar och mötet tolkas till 14 språk. Under kongressen bestämts vilka frågor IUL ska driva under de kommande fem åren.

IUL har sedan 2007 arbetat på ett liknande sätt för att stärka kvinnors rättigheter. Då blev det till exempel inskrivet i stadgarna att delegationer som inte är jämställda inte heller får rösträtt under kongressen.
– Det har tagits steg framåt, men det behöver fortfarande göras mer, säger Malin Ackholt.

De nordiska facken inom hotell- och restaurangsektorn har skrivit flera gemensamma motioner. Frågor som tas upp i motionerna är förutom unga arbetstagare, menstruation som arbetsplatsfråga och facklig fråga, stärkta fackliga rättigheter i den globala turistnäringen och följderna av digitalisering och plattformsekonomi.

Nyheter sommarjobb

Solskensavtal vanligare bland sommarjobbare

Fler unga hör av sig till LO:s hjälptelefon för sommarjobbare. Många har problem med solskensavtal och saknar anställningsbevis – och de flesta jobbar i hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 15 augusti 2017 Kommentera
Solskensavtal vanligare bland sommarjobbare
Gå hem för att det regnar? Fler unga kontaktar LO:s hjälptelefon med frågor om så kallade solskensavtal. Foto: Lieselotte Boström/Mostphotos
Josefin Johansson, ungsekreterare på LO.

Hittills i sommar har cirka 1 200 unga hört av sig till LO:s hjälptelefon. Det är en ökning från förra sommaren, berättar Josefin Johansson, ungsekreterare på LO.
– Fram till förra veckan hade vi haft ungefär 200 samtal fler än förra året.

De allra flesta som hör av sig jobbar i hotell- och restaurangbranschen. Vanliga frågor är vilken lön man ska ha, hur arbetsgivaren får lov att ändra i schemat och hur en uppsägning går till. Det är också många som ringer om så kallade solskensavtal, säger Josefin Johansson.
– Jämfört med 2016 så är det fler solskensavtal. Det sticker ut. Många har inte heller anställningsavtal, man vet inte att man har laglig rätt att få ett sådant.

Fakta: LO:s hjälptelefon

LO:s hjälptelefon är öppen året om och kan nås på 020 – 56 00 56. Under sommarmånaderna har hjälptelefonen förstärkt bemanning för att kunna besvara frågar från sommarjobbare. Läs mer på ung.lo.se/fackets-hjalptelefon.

I hjälptelefonen sitter unga fackliga från olika förbund. Om den som hör av sig behöver hjälp hänvisar de vidare till berört fackförbund. Men ofta handlar det också bara om att lyssna, säger Josefin Johansson.
– Om det ringer en människa som har blivit totallurad, kanske inte har några papper alls, inga avtal. Då gäller det bara att lyssna, och bekräfta att det är arbetsgivaren som är dum i huvudet och inte personen som ringer. Att bara vara medmänniska.

Nyheter konkurs

Konkurserna tog inte sommaruppehåll

Sommartider brukar vara bra tider i hotell- och restaurangbranschen. Men i år var de inte tillräckligt bra för att stoppa ökningen av konkurser, visar statistiken.

Publicerad 8 augusti 2017 Kommentera

Sommaren är högsäsong för många hotell- och restaurangföretag. Men i år verkar den väntade försäljningstoppen ha uteblivit för en del. Under sommaren har antalet konkurser fortsatt att öka bland branschens företag.
– En tänkbar anledning kan vara konkurrenssituationen i branschen. Det kan räcka med att en duktig medarbetare slutar för att ett bolag ska gå i stöpet, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC som tar fram statistiken.

Hittills i år har konkurserna ökat med 19 procent bland hotell och restauranger. Det kan jämföras med samma period förra året, då de i stället hade minskat med 20 procent.

Konkursökningen syns också på Arbetsförmedlingens varselstatistik. Under det första halvåret i år anmälde arbetsgivare varsel av 566 anställda i branschen på grund av nedläggning eller konkurs. Det är 126 personer fler än under samma period förra året.

Fråga om jobbet.
119
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.